Reviews

Een perfecte huid met prachtige lippen met hulp van MAC Mineralized & Elke Willemen

Kennen jullie de nieuwe MAC Mineralize Moisture foundation en Mineralize Rich lipsticks al? Senior Make-up Artist Elke Willemen van MAC heeft voor ons een aantal handige tips en tricks om de nieuwe MAC Mineralize Moisture foundation en lipsticks perfect aan te brengen. Ze maakte voor ons een handig stappenplan. Volgens Elke is een goede basis is even belangrijk als het aanbrengen van de producten zelf. Ben jij ook benieuwd welke producten je kan gebruiken om er ''flawless'' en ''healthy'' uit te zien? 


 • De MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation is een hele voedende foundation. Door de verzorgende mineralen geeft deze foundation een extra boost aan je huid en heeft een gezonde glanzende finish. Deze foundation is vooral geschikt voor de droge huid of als het iets kouder buiten is en je huid wel wat extra verzorging kan gebruiken.
 • Bij deze foundation heb je geen hele voedende dagcreme nodig omdat er aan deze foundation al Sheabutter en Vitamine E toegevoegd is naast de verzorgende mineralen. Een licht hydraterende dagcreme kan dus prima samen met de foundation. In deze Mineralize Moisture foundation zit een SPF 15 maar omdat deze foundation erg gepigmenteerd is, gebruiken we te weinig om echt bescherming te bieden aan onze huid. Daarom is het toch belangrijk om een je huid te beschermen tegen de zon bijvoorbeeld door een dagcreme te gebruiken met een SPF.

 • Elke begint altijd met een primer. Elke gebruikt het Prep+Prime Vibrancy Eye serum (EUR 28,00) om de huid onder de ogen wat extra hydratatie te geven. Donkere kringen kunnen ontstaan door dat het vochtgehalte onder de ogen niet in balans is, dit product licht de eventuele kringen onder de ogen op.
 • Daarna brengt Elke de MAC Moisture Infusion (EUR 38,00) aan op het hele gezicht. Dit product zorgt ervoor dat de foundation beter blijft zitten maar voedt de huid ook. Dit product is met name voor het voorjaar geschikt omdat het binnen wat warmer is en buiten wat kouder kan je huid daar een beetje van ontregelt raken en de Moisture Infusion helpt dit in balans te brengen.
 • Vervolgens brengt Elke een beetje Prep + Prime Highlighter (EUR 20,00) op de jukbeenderen van het model. Hierdoor komen de jukbeenderen mooier uit en geeft het gezicht een gezonde glow.
 • Elke brengt een dunne laag MAC Mineralize Moisture foundation aan op het hele gezicht, op de plekken waar iets meer dekking nodig is,  brengt ze nog een dun laagje aan. Bij het model is dit op de wangen, de foundation brengt Elke aan met een foundation brush.
 • Vervolgens poedert Elke de t-zone af met Prep + Prime Transparant Finishing Powder (EUR 21,50) en met name naast de neusvleugels. De zijkanten van het gezicht mogen gewoon glanzend blijven, de foundation zet zich vanzelf ‘vast’.

De MAC Moisture Foundation SPF 15 komt in 17 verschillende tinten. Er is dus een grote kans dat jouw kleur hierbij zit. De foundation kost EUR 30,00 en is o.a te koop bij de Bijenkorf en in de online shop van MAC.

 • De basis is even belangrijk als de make-up zelf. Begin dus altijd met een goede huidverzorging en primer. Voor de lippen gebruikt Elke de Prep + Prime lipbase. De primer vult de fijne lijntjes in de lippen en zorgt er voor de lipstick mooier en langer blijft zitten. Als je last hebt van velletjes dan kun je je lippen van te voren licht scrubben met een lipscrub.
 •  Elke begint met het tekenen van de liplijn met een lippotlood. Ze gebruikt de kleur ‘Redd’. Ze omlijnt de lippen en blend dit in naar binnen zodat er geen harde lijn ontstaat. 
 • Elke brengt de Mineralize Rich lipstick aan met een stevige kwast met korte haartjes. Ze gebruikt de 231 Small Shader Brush (EUR 22,00) om de Mineralize lipstick aan te brengen. Doordat er verzorgende mineralen aan de lipstick zijn toegevoegd geven de lipsticks een ‘Balm-effect’. Met deze lipstick heb je dus geen gloss nodig en laat je lippen er verzorgd en zacht uitzien.
 • Deze lipstick is goed dekkend vanwege de hoge pigmentatie. Toch brengt Elke twee laagjes aan van de Mineralize lipstick in ‘Everyday Diva’ zodat de lippen de hele dag gehydrateerd aanvoelen. ‘Everyday Diva’ is een hele draagbare rode kleur lipstick die veel vrouwen heel mooi zal staan. Een andere favoriet is de ''Glamourera''. Dit is een hele zachte warm bruine peachy kleur, een echte ''Her lips but better''-lipstick volgens Elke.
Het eindresultaat: een prachtige ''glowy healthy skin'' en natuurlijk perfecte lippen. Bedankt dat je model wilde zijn Esther!

De MAC Mineralize Rich lipsticks

komen in 12 verschillende kleuren en kosten EUR 23,00 per stuk en zijn onder andere te koop bij de Bijenkorf en in de online shop van MAC. Wil je nu meer weten over deze lipsticks? Bekijk dan dit artikel even, daar kun je meer lezen over de Mineralize Rich Lipsticks en de kleuren.

Welke kleur MAC Mineralized Rich lipsticks vind jij het mooist? Welke tips kende jij nog niet?

Deel dit artikel
Back to top