Inspiratie & Tutorials

Alleen handbagage mee? Zo doe je dat met de beautyproducten

Nu de vliegmaatschappijen steeds scherpe tarieven aanbieden betekent het soms dat je ook iets aan luxe en comfort moet inleveren. Als je tegenwoordig op een korte vakantie gaat is het eigenlijk standaard dat je alleen handbagage meeneemt. Op zich geen enkel probleem, want uiteindelijk heb je voor een weekend weg echt niet zoveel nodig. Momenteel ben ik zelf ook op reis en heb ik alleen een Samsonite koffertje bij me die meevliegt in de cabine. Kijk je mee? 

Natuurlijk ligt het er helemaal aan wat je gaat doen tijdens het weekend weg, zo vraagt een sportieve vakantie een heel andere kofferinhoud dan een weekend shoppen. Ik ben momenteel in Monaco en dat betekende dat ik mijn koffer "op chique" moest inpakken, ik had een supervol en bijzonder luxe programma dat toch wel vroeg om wat extra beautyitems.

Standaard neem ik altijd een afsluitbaar plastic zakje mee (inhoud 1 liter, gewoon bij de supermarkt) met daarin al mijn vloeibare producten zoals cremes, toner, cleanser, shampoo, tandpasta en serums. Natuurlijk probeer ik dat wel een beetje praktisch in te delen, ik neem het liefst zoveel mogelijk verschillende producten mee maar dan wel in hele kleine verpakkingen.

Wat zit er in mijn "beauty zakje"?

  • Mario Badescu Glycolic acid toner (travel size)
  • OPI Avolpex handcreme
  • Sensodyne tandpasta
  • NARS primer (sample)
  • Dermalogica eye cream SPF 15
  • Chanel Sublimage serum (sample)
  • Elizabeth Arden Eight hour cream lip protectant
  • Josie Maran Argan Cleansing oil (travel size, gekocht bij Sephora USA)
  • Josie Maran Argan oil hair serum (idem), handig in combinatie met mijn Chi stijltang
  • traveljars met daarin mijn foundation & Sensai The Ultimate Emulsion
  • sample verpakkingen van Rahua shampoo & conditioner
  • Deborah Lippmann Stripper on the go (nagellakremover)

Let er op dat je geen verpakkingen meeneemt die meer dan 100 ml bevatten, als je een strenge douanier treft dan kun je die mooie fles parfum of dure pot creme gewoon weggooien, dat is echt zonde. Verzamel zoveel mogelijk samples, travelsizes of gebruik eindelijk eens die producten die je kreeg in de Beautybox, Glossybox of Truly Yours box!
Douchegel en zeep neem ik niet mee, in de hotels waarin ik verblijf vind je standaard wel een setje producten die prima voldoen voor 1 of 2 nachten. Toevallig logeer ik nu in een hotel waar ze La Prairie producten in de badkamer hebben staan, niet gek natuurlijk, daarom heb ik de bodylotion ook maar niet meegenomen! 

Natuurlijk gaat er ook een tasje make-up mee, ik vind de transparante toilettassen van MAC daarvoor heel handig, door de vierkant vorm kan deze prima en praktisch in mijn koffer mee. Je vindt deze tasjes in verschillende maten in de MAC pro store, helaas niet bij de andere MAC verkooppunten.

Wat neem ik mee? Een poeder, bronzer, blush, highlighter, concealer, natuurlijk ook één of twee oogschaduwpalettes en mijn standaardproducten zoals een eyeliner, oogpotlood, wenkbrauwproducten en verschillende lipproducten. Ik weet natuurlijk ongeveer wat ik ga doen tijdens mijn trip en daar bedenk ik dan alvast een make-up look bij, die producten neem ik mee. Mijn dresscode is dit keer van casual chique tot chique en daar hoort een verzorgde make-up bij met een basic smokey eye en opvallende lippen.


Alles past perfect in het tasje en in mijn koffer is nog genoeg plaats! Oh ja, niet op de foto staat mijn kwastenset, die gaat ook standaard mee. Als ik veel ruimte overheb neem ik mijn "fullsize" kwasten mee en anders gaan er travelsizes mee, het is maar net wat het beste past. 

Als je binnenkort op een korte vakantie, stedentrip of zakenreisje gaat, dan is het best handig om van te voren alvast wat samples, reisverpakkingen of mini''s te verzamelen. Natuurlijk kun je er ook nog voor kiezen om die producten op de luchthaven te scoren, daar hebben ze ook altijd een leuke selectie aan producten, ik ben vooral verliefd op de handige setjes die ze samengesteld hebben als je iets vergeten bent of wel wat hulp kunt gebruiken. Ken jij ze ook?

Wil je meer weten over wat je exact mee mag nemen in jouw handbagage? Dan kun je dit artikel ook nog even doorlezen en in dit artikel vind je nog wat tips over hoe je een beetje fris en fruitig aan kunt komen na een vliegreis. Veilige vlucht & een goede reis!!!

Deel dit artikel
Back to top