Inspiratie & Tutorials

Youtube 101: Handige make-up tutorials voor brillendraagsters

Het internet staat vol met de mooiste beautylooks, maar als je een bril draagt is het lang niet altijd even gemakkelijk om een look na te maken. Een montuur geeft soms schaduw en afhankelijk van of je bijziend of verziend bent kunnen de ogen juist kleiner of veel groter lijken. Daarom hebben we de leukste Youtube tutorials op een rijtje gezet voor brillendraagsters, met een aantal tips om looks met bril net zo mooi te laten zijn als zonder bril.

In bovenstaande video''s zie je dat je ook prima wat meer oogmake-up kunt dragen als je een bril draagt. Beide Youtubers dragen een wat zwaarder montuur, handig als je zelf ook een opvallend montuur draagt. 
Dit is een hele natuurlijke look, subtiel en naturel, maar je ziet toch dat ze makeup draagt. Deze look ga ik zelf ook eens uitproberen, ook leuk met een rode lipstick.
Eyeliner is een echte must-have als je een bril draagt. Hier zie je handige tutorials hoe je een mooie, klassieke wing wilt maken maar een tikje extremer kan ook best met bril.

Nog een aantal tips voor brillendraagsters:

  1. Zorg dat je wenkbrauwen netjes en verzorgd zijn. Bij sommige monturen vallen je wenkbrauwen vaak extra op en dan staat het mooier als je wenkbrauwen verzorgd en netjes houdt.
  2. Eyeliner is echt een musthave, met de eyeliner kun je je ogen liften maar ook groter of kleiner laten lijken. In de bovenstaande filmpjes kun je bekijken welke vorm eyeliner bij jou (en jouw bril) past.
  3. Vooral brede monturen kunnen schaduw geven in je gezicht, dus mocht je wallen of donkere kringen hebben dan is een goede concealer aan te raden, kies er het liefst één met licht reflecterende deeltjes.
  4. Niks is vervelender dan wimpers die tegen je bril aankomen dus krul je wimpers goed, vergeet de puntjes niet en breng dan een volume mascara aan (geen verlengende mascara dus).
  5. Heb je een bril met een ''min-sterkte'' (bijziend) dan lijken je ogen kleiner. Een wit of licht-roze potlood aanbrengen op de waterlijn is een goede manier om de ogen groter te laten lijken, gebruik vooral geen oogpotlood in de waterlijn. Heb je een bril met een ''plus-sterkte''(verziend) dan lijken je ogen juist groter als je dit niet wil dan kun je met een donker potlood of eyeliner het gebied rond je ogen wat donkerder maken. Kies eerder voor een donkerbruin of donkergrijs dan voor zwart. Zwart kan je vaak heel hard en streng maken zeker als je al een zwaar montuur draagt.
  6. Je kunt je oog ''shapen'', dus door middel van donkere en lichte oogschaduw vorm creëeren op jouw ooglid. Als je een bril draagt, highlight dan vooral de binnenkant van je oog en je wenkbrauwbot. De donkerste kleur is het mooist om in de arcade boog te gebruiken.
  7. Als je foundation gebruikt zorg dan dat je die goed afpoedert met een settingpowder of gebruik een mineralepoeder foundation. De bril steunt op de neusbrug en je wilt natuurlijk niet dat foundation op de bril gaat zitten of dat er rond je neus geen foundation meer zit. 
  8. De bril trekt de aandacht al naar je ogen en dus is het niet noodzakelijk om heel veel makeup of veel kleur te gebruiken. Hou het subtiel en als je toch kleur wilt gebruiken combineer deze dan met neutrale kleuren.
  9. Als je toch kleur in je gezicht wil dragen kies dan eerder voor een felle lipkleur of een gekleurde blush. Hou je oogmakeup dan rustiger. Als je een felle lipstick draagt hou dan je blush wat rustiger en andersom.
  10. ''Less is more'' is mijn gouden tip voor brillendraagsters. Hou je makeup net iets rustiger dan je normaal zou gaan of breng wat meer makeup aan rond de ogen om je ogen groter of kleiner te laten lijken.

Zelf draag ik liever lenzen overdag maar zo af en toe vind ik het fijner om een bril te dragen. Heb je nu geen bril nodig, dan is het alsnog heel hip om een bril als echt ''fashion-statement'' te dragen.

Draag jij wel eens een bril of zou je een bril dragen als je de bril niet per se nodig zou hebben? Ik ben heel benieuwd.....wat is jouw ultieme tip voor brillendraagsters? 

Deel dit artikel
Back to top