Reviews

Fris & mannelijk - de fijnste nieuwe geuren voor onze mannen

De afgelopen weken hebben we jullie kennis laten maken met nieuwe (en bestaande) lentegeuren voor vrouwen. Heerlijk natuurlijk, maar wij willen de mannen in onze omgeving toch ook wel lekker laten ruiken? Ik wel en daarom heb ik 7 nieuwe herengeuren getest, samen met man en zoon van 9, tenslotte zijn zij de doelgroep van de geuren van Biotherm, Dior, Versace, James Bond, IKKS, Calvin Klein en Guess. Lees je even mee?

blauw is toch wel "de" kleur voor mannengeuren

Biotherm Homme Aquafitness (EUR 44,00 100 ml eau de toilette)

  • Top: Silicaanse bergamot , citroen en de geur van de oceaan
  • Hart: Spearmint, kamperfoelie en salie
  • Basis: Cederhout en musk

Fris en sportief, vol met energie - zo kun je deze nieuwe geur van Biotherm zeker omschrijven. Niet voor niets heeft Biotherm gekozen voor Cristian Yeager (surfinstructeur en filmproducent) als model voor deze geur (en fraai plaatje trouwens!). Deze geur is ook de geur van de nieuwe verzorgingsproducten van Biotherm zoals de showergel en deodorant, wel fijn als jouw manlief wel houdt van één geur voor al zijn producten. De geur is zeker niet overheersend, maar vooral fris en licht citrusachtig, de finish is heel zacht en zal vooral de echt sportieve man aanspreken. Ik vind het een prettige, maar niet al te opvallende geur die mijn man niet echt opvalt tijdens het dragen, dat kan natuurlijk zeker een voordeel zijn als je aan het sporten bent.

Versace Eros (EUR 45,00 30 ml eau de toilette)

  • Top: Muntolie, groene appel en Italiaanse citroen
  • Hart: Tonkabonen, geranium en ambroxan 
  • Basis: Vanille, vertiver, eikenmos en cederhout

Dit is wel even iets anders, Eros zul je echt niet kunnen ontgaan, als jouw man deze sexy geur draagt, it''s all in the name! Parfumeur Aurelien Giuchard heeft alles uit de kast getrokken om ons vrouwen te betoveren, maar of dat lukt? Het model van de campagnebeelden is Brian Shimansky en ook hij trekt alles uit.....haha! Eros is vrij zoet voor een herengeur en doet mij enorm denken aan Le Male van Jean Paul Gaultier, de geur is opvallend en aanwezig, ook na langere tijd. De ambroxan (synthetische vorm van ambergris) en de vetiver blijven mij het langste bij, zelfs als de man in kwestie al even de deur uit is, dan nog kriebelt Eros in mijn neus. Of dat lekker is? Soms wel, maar niet iedere dag, Eros is typisch een geur voor een zwoele avond uit of voor een gezellig feestje, niet om te dragen terwijl manlief op kantoor is waarschijnlijk. Dan is Eros echt iets too much naar mijn idee, maar ach...het ligt natuurlijk ook wel een beetje aan de man in kwestie.

James bond 007 Ocean Royale (EUR 19,90 30 ml eau de toilette)

  • Top: Limoen, anijszaad en bergamot.
  • Hart: Teakhout
  • Basis: Guajakhout , cedarhout, sandelhout, tonkabonen en Jamaicaanse koffiebonen.

Met de geweldige Will Andrews, die deze geur heeft ontwikkeld, heb ik een heerlijk gesprek gehad over parfums en ik heb hem aangeraden om toch ook maar snel met een Bond girl parfum te komen! Will glimlachte geheimzinnig..... Voorlopig moeten wij het doen met twee versie''s van James Bond, één in smoking en één in zwembroek. Geef mij maar die in zwembroek (als het Daniel Craig is dan...), dat is zeker mijn favoriet door de frisse topnoten als limoen en bergamot. Toen ik in Monaco was voor mijn James Bond experience (heb je die hier al gelezen?) werden we rondgereden over de straten waar de echte James ook is geweest, rijdend in een cabrio langs de bergamotstruiken aan de Middellandse Zee, zie je het voor je? Ocean Royale is echt een fijne geur, heerlijk fris en niet al te waterachtig in het begin en later fijn mannelijk en stoer door de houtachtige basis. Stoer? Dat zeker, maar toch ook wel verfijnd, zoals ook James is, hij weet wel hoe je een gentleman moet zijn. Ocean Royale heeft wel een klein nadeel, hij houdt niet zo heel lang op de huid en dat is een beetje jammer, maar gezien de redelijke prijs is dat eigenlijk niet een echt minpunt te noemen. Ik vind het echt een aanrader voor aankomende Vaderdag.

IKKS Young Man Eau de toilette (EUR 26,50 50 ml eau de toilette)

  • Top: Druif, zwarte bes en basilicum
  • Hart: Lavendel, jasmijn en zoethout
  • Basis: Cederhout, sandelhout en witte muskus

Dit is echt heel leuk, een parfum helemaal gemaakt voor jonge mannen (ofwel jongetjes) en laat ik er daar nu één van in huis hebben. Sem van negen is behoorlijk trouw aan zijn dagelijkse geurtje, favorieten zijn o.a. Diesel en Lacoste, nu is daar ook IKKS Young Man bijgekomen. IKKS is natuurlijk van oorsprong een (Frans) kledingmerk en dat die een geur uitbrengen is niets nieuws, dat doen modehuizen zo vaak. Toch vind je niet heel veel geuren voor kinderen en dan is het extra leuk om er wel een keer één te ontdekken. Deze zachte, frisse en een tikje mannelijke Young Man is perfect voor jonge jongens, ik denk dat het prima is om vanaf een jaar of 6 af en toe eens een geurtje op te doen. Natuurlijk niet iedere dag, maar leuk voor een feestje of bijzondere gelegenheid. En Sem''s juf geeft hem regelmatig een complimentje dat hij zo lekker ruikt, zo schattig! Tja, kleine jongetjes worden groot....oh ja, er is natuurlijk ook een versie voor meiden, Little Woman, ook een aanrader.

Dior Homme Cologne (EUR 69,50 75 ml)

  • Top: Bergamot uit Calabrie en citrus
  • Hart: Bloesem van Italiaanse grapefruit
  • Basis: Witte musk

Vrouwen vallen in bosjes flauw als ze alleen al de visual zien van deze nieuwe Dior Homme geur, Jude Law is natuurlijk weer het gezicht van deze nieuwe geur. Niet gek hoor, een mooie man die Jude, maar mijn type is het niet. Dior Homme Cologne is dat echter wel, dat heeft parfumeur Francois Demachy weer heel goed gedaan. Gek genoeg vind ik Dior Homme Cologne na een tijdje dragen meer geschikt voor mij dan voor mijn man, het is nl. een vrij zachte geur met een zachte musky en houtachtige basis. Op een vrouwenhuid lijkt de geur wat zachter over te komen, dan ruikt de musk meer poederachtig terwijl die bij een man wat dierlijker lijkt te ruiken, gek is dat. De geur komt trouwens helemaal niet tot zijn recht op een tester (van papier), je moet de geur echt aanbrengen op de huid. En geloof mij, als je deze koopt voor jouw man, dan heb je grote kans dat jij deze meer gaat dragen dan hij, een topgeur die superfris opent door de heerlijke bergamot en andere citrusvruchten, heerlijk zesty zoals dat heet!

CK one Summer (EUR 43,00 100 ml)

  • Top: Citrus, geplette bladeren, watermeloen
  • Hart: Komkommer, watermunt, karwijzaad en waterlelie
  • Basis: Mos, musk en blond hout

Dit is een "echte" unisex geur, officieel ook bedoeld voor mannen en vrouwen, zoals jij bijvoorbeeld ook het overhemd van jouw vriend weleens draagt of misschien zijn boxerhorts? Ik doe dat eigenlijk nooit, maar dat heeft ook met ons maatverschil te maken, ik verzuip letterlijk in zijn kleding (Marco is zo''n 20 cm langer dan ik en een stukje breder). Maar het idee is natuurlijk leuk! Deze zomerse versie van CK One is wat zoeter door de watermeloen en minder scherp dan het origineel, ik vind deze 2013 versie fijner om te ruiken. Het is een vrij vrouwelijke versie, denk ik, die waarschijnlijk meer vrouwelijke fans zal hebben dan mannelijke. De flacon is geweldig om te zien, met de druppels die op de fles liggen en er dus niet vanaf druppelen zoals je zou denken, ook de kleur van de flacon is prachtig. Dit is zeker een echte zomergeur, maar niet heel verrassend, wel verrassend is de lange houdbaarheid voor zo''n relatief lichte geur. 

Guess seductive Homme blue (EUR 24,79 30 ml)

  • Top: Vingerlimoen, kardemom en zwarte peper
  • Hart: Blauw koraal en geranium
  • Basis: Kasjmierhout, geribbeld zand en muskus

Soms lees je de geurnoten van een geur die je wel een tikje verbazen, want hoe ruikt geribbeld zand? Ik snap natuurlijk best wat een bedoeld wordt, maar het blijft apart. Guess seductive is een vrij zoet en zwaar parfum dat in het begin behoorlijk prikkelend is door de zwarte peper. Op de een of andere manier doet de geur vrij ouderwets aan, ik krijg zelfs wat associaties met een geur die mijn vader vroeger droeg (echt lang geleden bedoel ik dan, nu draagt hij heus wat anders). Voor mij is dit geen echte topper, maar als je houdt van een zoeter, stevig parfum met een lange houdbaarheid, dan ben je wel aan het juiste adres bij Guess.

Kiezen is heus niet makkelijk, want eigenlijk vind ik al deze geur best prima. Natuurlijk heb ik mijn persoonlijke voorkeuren wel, maar eerlijk gezegd sla je met geen van deze geuren een misser. Hoe kies jij eigenlijk altijd een geur voor jouw man? Kies je dan iets wat je zelf lekker vindt of ga je af op zijn wensen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik toch meestal iets kies dat ik lekker vind, tenslotte moet ik het toch ook van dichtbij ruiken? Mijn favorieten zijn de Dior Homme cologne (voor mij), IKKS (voor Sem) en Ocean Royale om cadeau te geven aan alle mannen die zich James Bond willen voelen. Mijn man heeft zelf voor Eros gekozen.......wat zou dat betekenen?

Welke geur spreekt jou het meeste aan?
Deel dit artikel
Back to top