Reviews

Fris, fruitig met een vleugje water - lente parfums 2013

Vandaag hebben we weer een fijne selectie lente/zomergeuren voor jullie, geuren die allemaal net zijn uitgekomen (of die binnenkort uitkomen) en die ook wel iets gemeenschappelijk hebben. Dit keer is dit de blauwe kleur of uitstraling van de parfums van Cavalli, Armani, Thierry Mugler, Jimmy Choo, Calvin Klein en Davidoff. Frisse waterachtige geuren met hier en daar een fruitige touch, het fruit is wel lekker fris, denk aan citroen, groene appel, grapefruit...gecombineerd met een zeebriesje, alsof je een fris sapje drinkt langs het strand op een lentedag. Lees je even mee?


Jimmy Choo Flash vanaf EUR 39,75 (40 ml eau de parfum)

  • Top: Aardbei, sinaasappel en roze peper
  • Hart: Tuberoos, jasmijn en witte lelie
  • Basis: wit hout en heliotroop

Een vreemde eend in de bijt, deze zoete, verleidelijke geur die mij even op het verkeerde been zetten met zijn/haar uitstraling, maar dan wel weer prima past bij de "Jimmy Choo" lifestyle. We kennen Jimmy Choo waarschijnlijk wel van de geweldige schoenen, die soms wel een beetje op het randje van trashy zitten...toch ben ik helemaal verliefd op de Anouk pumps. En dan natuurlijk combineren met deze vrouwelijke, sexy geur die zoet opent, maar al snel overgaat in het romige hart en de spannende basis van heliotroop. De jasmijn in Flash is vooral heel zacht en niet al te prikkelend, een fijne combinatie met de zoete aardbei die daardoor extreem sexy ruikt. Geen waterachtige geur, dat is een ding wat zeker is, maar wel een parfum die mij heel goed is bevallen, toch maar die pumps kopen!

Thierry Mugler Angel Aqua Chic EUR 62,03 (50 ml eau de toilette légère)

  • Top: Groene appel en frambozenbloesem
  • Hart: Rozenwater
  • Basis: Patchoeli en Vanille

De fans van Angel (en die zijn er in grote getalen) zullen best een beetje schrikken, want eerlijk gezegd vind ik deze lichte eau de toilette helemaal niet lijken op de normale Angel. Het origineel is behoorlijk overheersend en best een beetje zwaar, deze versie is zeker heel wat lichter maar ook totaal anders dan het origineel. De groene appel ruik je maar heel kort, de frambozenbloesem blijft heel wat langer te ruiken, samen met de veel lichtere patchouli en een vleugje rozenwater is het eigenlijk best een prettige geur. Mijn favoriet is het niet en zal het waarschijnlijk ook niet worden, toch is dit de eerste versie van Angel die ik toch wel met plezier draag. Ik ben benieuwd wat de echte Angel fans hiervan vinden? Van de andere Thiery Mugler geuren Alien en Womanity zijn ook lichtere versies uitgebracht, Alien Aqua Chic is ook geweldig!

Roberto Cavalli Acqua EUR 80,00 (75 ml eau de toilette)

  • Top: Aquatisch Jasmijn en citroen
  • Hart: lelietjes van dalen
  • Basis: musk

Parfumeur Louise Turner heeft een fijne zomerse versie gecreëerd van het sensuele origineel. De "acqua" versie is niet echt waterachtig, al ruik je wel wat aquanoten terug in de top, bij mij valt vooral de citrus op en de romige basis van musk. Ik moet toegeven dat ik die romige basis eigenlijk verward heb met kokos, daar lijkt het toch wel heel erg sterk op, maar volgens de informatie is er geen kokos te vinden in Roberto Cavalli acqua. Grappig is dat eigenlijk, soms ruik je ingrediënten die er helemaal niet in een geur zitten en soms ruik je juist die ingrediënten niet die erin zitten, is het dan toch onze neus die ons af en toe bedriegt? Ben jij fan van Roberto Cavalli? Dan vind je deze versie vast ook erg fijn, zeker op de warmere dagen die erg binnenkort (wishful thinking) aankomen!

Calvin Klein Eternity Summer EUR 61,00 (100 ml eau de parfum)

  • Top: Zeebries, aquatisch akkoord, bergamot
  • Hart: Blauwe regen, katoenbloem en osmanthus
  • Basis: Muskus, witte amber en sandelhout

Wat een fijne, zachte geur is deze versie van Calvin Klein Eternity! Fris, dat wel, maar dan het soort fris dat je ruikt als jouw schone was de hele dag in de zon heeft gedroogd. Heel zacht, met dat vleugje ozon dat zo typisch is bij was aan de waslijn, maar ook zacht door de mooie bloemen zoals katoenbloem en osmanthus. De geur heeft wel een nadeel, hij is nl. zo zacht dat je deze na een paar uren echt niet meer ruikt, ondanks dat het een eau de parfum is. Hou er ook rekening mee dat dit een geur is die slechts tijdelijk te koop is, zoals altijd het geval is met deze speciale zomeredities van Calvin Klein, er is ook een herenversie.

Davidoff Cool water Into the Ocean EUR 46,00 (100 ml)

  • Top: munt, meloen en ananas
  • Hart: waterviooltjes
  • Basis: iris 

De bekendste aquatische geur is toch wel Cool Water van Davidoff, hoe lang bestaat deze geur eigenlijk al niet? In mijn tienerjaren (lang geleden dus) was Cool Water echt de geur voor mannen, waarna er ook een damesversie uitgebracht werd. Niets voor mij, want eigenlijk veel te fris en prikkelend, ik hou toch meer van een iets sensuelere en warmere geur. Toch kan ik deze versie wel waarderen, mede door de frisse topnoot en de extreem zachte basis van iris, jummie....toch wel een heel fijne geur! Vind jij het origineel ook wat te prikkelend en fris, maar wil je toch wel iets frissers proberen, dan is deze tijdelijk verkrijgbare versie van Cool Water misschien wel een fijne optie. Ook voor echte Cool Water fans is deze versie een fijn alternatief!

Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau Fraîchce EUR 80,00 (100 ml)

  • Top: Primofiore Citroen, grapefruit en mandarijn
  • Hart: Waterjasmijn, ylang-ylang en jasmijnthee
  • Basis: Cederhout, musk en bruine suiker

Vorig jaar werd mijn moeder op slag verliefd op de zomereditie van Acqua di Gioia, een flacon die zij dus al snel inpikte! Geeft niets hoor mam, mag best, ik kies toch liever een andere geur om te dragen in de zomer....zei ik toen. Dit jaar wordt het een ander verhaal, want deze versie is heel lekker! Citrusachtig door de heerlijke topnoten, een beetje waterachtig (maar niet teveel) en heerlijk bloemig in het hart...met de spannende tikje mannelijke basis van cederhout en muskus. Op mijn huid ontwikkelt Acqua di Gioia zich heel fijn, ik fleur er echt van op en dat kan ik toevallig vandaag best even gebruiken, ik heb nl. barstende hoofdpijn! Maar ook zonder hoofdpijn kan ik deze versie echt waarderen, helaas voor mama....deze versie ga ik zelf dragen deze zomer!

Kunnen jullie al een beetje kiezen uit alle mooie lente parfums van dit jaar? Natuurlijk kun je de geuren het hele jaar door dragen, maar deze frissere geuren passen toch meer bij deze tijd van het jaar dan bijvoorbeeld in een ijzige winter. Binnenkort gaan we zeker door naar de echte zomer parfums, waar moeten die voor jullie aan voldoen?

Deel dit artikel
Back to top