Reviews

Klaar voor de lente met nieuwe huidverzorging - deel 3

Ben jij al helemaal klaar voor de lente? Op het gebied van huidverzorging zijn er een aantal nieuwe interessante producten en merken. Man of vrouw, een gevoelige of juist een wat oudere huid, voor iedere huid is er wel een geschikt product. Wij zetten dit voorjaar de meest interessante, nieuwe of bestaande producten voor je op een rijtje, handig om toch weer een nieuw product te ontdekken. Misschien vind jij wel een nieuwe holy grail op het gebied van huidverzorging?

Ik ga jullie vandaag een aantal producten laten zien van high-end en/of niche merken, misschien niet voor iedere portemonee even bereikbaar, maar investeren in kwalitatief goede huidverzorging is echt geen slecht idee. Ik zou niet durven beweren dat dure producten altijd beter zijn dan goedkope, maar vaak zijn de ingrediëntenlijsten van dure producten toch wel iets indrukwekkender dan die van goedkope merken. Daarom heb ik alle ingrediënten ook even genoemd bij mijn korte introductie/reviews. Niet alle producten heb ik langere tijd kunnen testen en daarbij reageert iedere huid ook weer anders, vandaar geen "echte" review maar vooral informatie over de producten in combinatie met mijn ervaringen met de producten.

Laten we beginnen met een van de fijnste ontdekkingen van de laatste tijd, een nachtmasker, wat heerlijk!

Clinique Moisture surge overnight mask EUR 37,20 
Dit nachtmasker zorgt voor intense hydratatie, perfect om de huid na de koude dagen van de laatste weken eens goed te verwennen. Het masker zorgt als het ware voor een beschermende laag die ervoor zorgt dat het vocht in de huid blijft, zodat jij ''s ochtends wakker wordt met een volle, stralende en soepele huid. Het masker is vrij cremig, trekt goed in de huid en voelt niet al te plakkerig aan, je hoeft niet bang te zijn voor een vies kussensloop, al merk je wel dat je een dun laagje op hebt. Je kunt het in principe iedere nacht gebruiken, net zolang tot je weer het gevoel hebt dat jouw huid in goede conditie is, daarna hou je het bij door het een of twee keer per week te gebruiken. Je brengt een dun laagje masker aan op de schone huid, als je wilt kun je er zelfs nog een nachtcreme overheen gebruiken, maar dat doe ik zelf eigenlijk niet.

Ingredienten: Water, Glycerin, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Glyceryl Polymethacrylate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cetyl Ethylhexanoate, PEG-8, Glycereth-28, Sucrose, Sorbitan Stearate, PEG-100 Stearate, Trehalose, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Hypnea Musciformis (Algae) Extract, Gellidiela Acerosa (Algae) Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Triticum Vulgare (Wheat Bran) Extract, Cladosiphon Okamuranus Extract, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Cetearyl Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Water, PEG-75, Caffeine, Pantethine, Sorbitol, Butylene Glycol, Oryzanol, Bisabolol, Panthenol, Phytosterols, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Sodium Hyaluronate, Hexylene Glycol, Carbomer, Potassium Hydroxide, Dextrin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Red 4, Yellow 5

Estée Lauder Revitalizing supreme global anti-aging eye balm EUR 54,00 

Wisten jullie dat Revitalizing Supreme door Estée Lauder speciaal is ontwikkeld voor de veeleisende, Europese vrouw? De producten uit deze fijne lijn worden niet wereldwijd verkocht, maar zijn echt op maat gemaakt voor "ons". Wat willen we dan, vraag je je misschien af? Een product dat in één keer vrijwel alle vervelende ouderdomsverschijnselen tegen gaat, verpakt in een comfortabele creme die wel zowel ''s ochtends als ''s avonds kunnen gebruiken. Revitalizing Supreme voldoet zeker aan die eisen met deze cremes met o.a. de Intui-Gen technology die de huid opnieuw hard aan het werk zet, weg met de rimpels, lijntjes, slappe, doffe en gedehydrateerde huid. De creme was al heerlijk en de eye balm is zeker net zo fijn, een romige, maar niet te vette creme die de huid rondom de ogen in goede conditie brengt en houdt. De eye balm is geschikt voor alle huidtypes en je kunt er in principe al mee beginnen voordat je rimpeltjes krijgt, zo rond een jaar of 25-30, zeker een aanrader en ook nog eens lekker zuinig in gebruik.

Perricone MD Formula 15 face firming activator EUR 134,00 (via www.babassu.nl)
Op een bepaald moment komt er een tijd dat een anti-ageing product niet meer voldoende is, als je ouder bent dan 50 jaar dan zul je het waarschijnlijk wel gaan merken, de huid wordt minder stevig. Ook al heb je nog zo goed je best gedaan om de jeugdigheid te behouden, er is meer nodig op dat moment. De celstructuur van de huid wordt minder stevig, cellen grijpen niet meer goed in elkaar en als resultaat zie je de huid verslappen. Not a pretty sight! Dan is het tijd voor een product dat de huid gaat verstevigen, maar natuurlijk moet dit ook fijne lijntjes, rimpels en de huidstructuur verbeteren. Dit bijzondere serum van Perricone MD bevat alpha lipoic acid, dat daar voor gaat zorgen, samen met nog een aantal spannende ingredienten. Het is een dun, prettig aanvoelend serum dat één nadeel heeft, de vervelende geur die mij een tikje doet denken aan vis....Nu moet ik eerlijk toegeven dat de geur echt wel verdwijnt, maar ik vind het toch wel een beetje jammer en daardoor kies ik toch liever een ander serum, misschien niet echt helemaal fair, maar ik ga toch voor de complete ervaring, inclusief prettige geur. Ken jij de producten van Perricone MD al?

Ingredienten : Water/Aqua/Eau, Dimethyl MEA, Thioctic Acid, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Tyrosine, Glycolic Acid, Dimethyl Isosorbide, Propanediol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Urea, Ceteareth-20, Cyclopentasiloxane, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Dimethicone, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Phosphatidylcholine, Caprylyl Glycol, Hydroxylated Lecithin, BHT, Zinc Gluconate, Magnesium Aspartate, Acetyl Tyrosine, Disodium EDTA, Pyridoxine HCl, Zinc Sulfate, Pantethine, Fragrance/Parfum, Sorbic Acid, Copper Gluconate, Sodium Hyaluronate, Linalool, Citronellol, Geraniol, Limonene, Citral

Clarins Double serum EUR 72,50 
Ik ben gek op gezichtsserums, maar ik hou ook van een lekkere gezichtsolie, vooral in de wintermaanden. Zeker als je last hebt van een droge huid is alleen hydratatie niet altijd voldoende, gelukkig heeft Clarins een product dat beide producten combineert. Het Double serum bestaat uit twee delen, een deel op waterbasis met daarin ingrediënten die daarin oplosbaar zijn en een deel op oliebasis met daarin ingrediënten die alleen in olie oplosbaar zijn. Pas op het moment dat je het product (of eigenlijk de producten) uit het flesje omhoog pompt, mengen ze met elkaar. Zo heb je de "best of both worlds"en voorzie je de huid niet alleen van vocht maar ook van lipiden ofwel oliën. Het Double serum bevat 20 plantenextracten en richt zich op het behouden en verlengen van een jeudig uiterlijk, je kunt het producten dus al vrij vroeg gaan gebruiken in combinatie met jouw dag- en nachtcreme. Ondanks de oliebasis is het serum absoluut niet vettig en kun je het prima gebruiken in combinatie met make-up.

Ingrediënten : 
Hydro Serum (0.5 ounce) Water, Glycerin, Tapioca Starch, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Sodium PCA, Sodium Hydroxide, Biosaccharide Gum-1, Ascorbyl Glucoside, Pinus Pinaster Bark Extract, Xanthan Gum, Plukenetia Volubilis Seed Extract, Tetrasodium Edta, Centella Asiatica Extract, Sodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Hydrolyzed Sisymbrium Irio Seedcake, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract, Codium Tomentosum Extract, Acetyl Tetrapeptide-2, Dextran, Potassium Sorbate
Lipo Serum (0.5 ounce) Isononyl Isononanoate, Isododecane, Paraffinum Liquidium (Mineral Oil), Hydrogenated Styrene/Isoprene Copolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Bisabolol, Sclerocarya Birrea Oil, Fragrance, Actinidia Chinensis (Kiwi) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil Unsaponifiables, Tocopheryl Acetate, Diethylhexyl Adipate, Salicornia Herbacea Extract, Centella Asiatica Extract, BHT


Glow by Dr. Brandt Overnight resurfacing serum (EUR 89,95 50 gram) & Ruby crystal retinol hydracrème (EUR 69,95 50 gram)
Retinol ofwel vitamine A is volgens velen het wondermiddel tegen allerlei verouderingsverschijnselen van de huid. Zelfs dermatologen zijn het daar wel over eens, als er één ingrediënt goed aangeschreven staat, dan is het wel retinol. In deze producten van Dr. Brandt is een behoorlijke hoeveelheid retinol aanwezig en die zorgt ervoor dat de huid zijn gezonde, jeugdige glans weer terugkrijgt. De textuur van de huid zal zeker verbeteren op de lange termijn en retinol kan er ook voor zorgen dat vlekjes verdwijnen of minder zichtbaar worden. Met retinol kan de huid wel wat gevoeliger zijn voor UV-stralen, vandaar dat het nachtserum 2 % retinol bevat, veel meer dan er in de hydracreme zit. Maar die zit dan wel behoorlijk vol met anti-oxidanten en zelfs robijnpoeder die de huid nog stralender zal maken. Klein puntje, het is wel aan te raden om overdag nog een beschermend product  tegen de uv stralen te gebruiken, dat zit helaas niet in de hydracreme. Je hoeft de producten trouwens niet samen te gebruiken, maar wil je een  stralende huid, dan raadt Dr. Brandt je dat natuurlijk wel aan! Ik vind het fijne producten met een prettige structuur en geur, trekken snel in de huid en laten inderdaad een mooie, gezonde glans achter zonder glimmend te worden gedurende dag.

Ingrediënten serum: Water, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Isoamyl Laurate, Cyclopentasiloxane, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Shea Butter Esters, Triheptanoin, Tocopherol, Phenoxyethanol, Behenyl Alcohol, Methylpropanediol, Glyceryl Stearate Citrate, Polysorbate 20, Sodium Acrylates Copolymer, Retinol, Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Xanthan Gum, Betaine, Polyglyceryl-3 Stearate, Citrus Nobilis Oil, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol, Caprylic /Capric Triglyceride, Lecithin, Glycine Soya Sterols, Hydrogenated Lecithin, Maslinic Acid, Phenylpropanol, BHT, Sodium Phytate, Dimethiconol, Hydrogenated Polyisobutene, Honey, Pectin, Phospholipids, Polyglyceryl-10 Stearate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycine Soya Oil.

Ingrediënten hydracreme water (aqua), Capprylic/Capric triglyceride, Butylene glycol dicaprylate dicaprate, Triheptanoin, Glycerin, Glyceryl stearate citrate. Isoamyl laurate CI77891, Shea butter esters, Cyclopentasoiloxane, Sodium acrylates copolymer, Dimethiconol, Ruby powder, Poluglyceryl-3 stearate, Calcium aluminium borosilicate, Lecithin, Betaine, Hydrogenated lecithin, Polyglyceryl-3 10 laurate, Synthetoc fluorphlogopite, Glyceryl stearate, Behenyl alcohol, Caprylyl glycol, CI77491, Citrus nobilis oil, Titanium dioxide, Sodium benzoate,  Polyglyceryl-3-palmitate, Hydrogenated polyisobutene, Maslinic acid, Mica, Triethoxycaprylilsilane, Allantoin, Chlorphenesin, Dimethicone, Honey, Pectin, Phospholipids, Retinol, Polyglyceryl-10 stearate, Heliantus annuus (sunflower) seed oil, Glyceryl caprylate, Alumina, Sodium phytate, Glycine soya sterols, Phenylpropanol, Vinyl dimethicone crosspolymer, Silica.

Behoorlijk wat informatie, maar ik weet ook dat onze lezers altijd erg nieuwsgierig zijn naar de ingrediënten, vandaar dat ik ze er toch maar bij heb gezet. Staar je echter niet blind op de ingrediëntenlijst, een product kan misschien nog zo perfect lijken op het eerste oog, maar dan nog kan het in gebruik tegenvallen. Dat had ik dus bij Formula 15, een behoorlijk veelbelovend serum dat ik gewoon niet gebruik door de minder prettige geur. Als je dan uit andere producten kunt kiezen, dan toch liever één met een geur die fijner is.

Uit de producten in dit artikel behoren het Moisture surge mask van Clinique en het Double Serum van Clarins zeker tot mijn favorieten, die gebruik ik echt met veel plezier en met goede resultaten, waar ben jij het meest nieuwsgierig naar?

Deel dit artikel
Back to top