Inspiratie & Tutorials

Youtube 101: Gezonde glowy make-up looks en handige tips

Het is nu echt lente en de zon laat zich af en toe even zien maar we zien er natuurlijk niet allemaal lekker gezond en glanzend uit als we net uit bed komen. Wij zetten de leukste filmpjes voor een gezonde look op een rijtje, want wie wil er nu niet gezond en fris uitzien? Ook als je wat minder tijd hebt in de ochtend kun je er lekker fris en gezond uitzien, ook zijn deze looks heel erg geschikt als je niet zoveel make-up draagt of meer van naturel houdt. We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen.

Stel : je draagt niet zo veel of bijna geen make-up, maar je ziet er toch moe uit, je hebt bijvoorbeeld weinig geslapen of je voelt je niet zo lekker. Met deze handige tips van Tanya Burr kun je er gezond uitzien zonder dat je het echt lijkt alsof je veel make-up draagt! Toch wel handig, die make-up!

De meeste tutorials zijn gemaakt door jonge meiden.....maar naar mate je ouder wordt of echt al wat ouder bent ,dan betekent dat niet dat je geen make-up meer zou kunnen dragen, een beetje makeup kan toch wonderen doen. Lisa Eldridge is een waanzinnige make-up artist en ik ben echt fan van haar en haar filmpjes. In dit filmpje geeft ze goede en handige tips voor als je wat ouder bent om er gezond en fris uit te zien, want dat willen we tenslotte toch allemaal. Ben je zelf nog lekker jong, misschien is dit filmpje dan wel iets voor jouw moeder of oma?

Je hebt een geweldig weekend gehad, tot in de late uurtjes gekletst en misschien wel uit geweest.. Ik weet van mijzelf dat ik er dan de dag erna niet zo fris uit zie en vaak heb ik dan niet zo heel veel tijd of zin om een mooie make-up look te maken. Ik keek dit filmpje van Lisa Eldridge en zag zoveel handige producten en trucjes om er op een simpele manier heel fris uit te zien. Het lila-potloodje maakt je ogen veel helderder en frisser dus die truc ga ik zeker eens proberen.

Stel je hebt 10 minuten in de ochtend en je wilt er gezond en fris uitzien, wat doe je dan? In dit filmpje laat Chloe Morello zien hoe je er lekker naturel en toch verzorgd uit kan zien. Haar favoriete producten? Een goede dekkende concealer die licht genoeg is, een lip/cheek tint in een frisse koraalkleur, een wit kohl potlood op de waterlijn en een lichte nude tint op de lippen. 

Natuurlijk hebben we nog een aantal handige tips om er gezond en fris uit te zien:

 • Scrub de avond van te voren je lichaam, dit zorgt ervoor dat je dode huidcellen verdwijnen en je weer een ''nieuwe schone huid'' hebt. Je kunt een een lekkere scrub nemen met gouden glitters bijvoorbeeld de Talasso Scrub ORO van Collistar. Breng een vochtinbrengende lotion aan en die zijn er tegenwoordig ook in een tintje zodat je niet perse met zelfbruiner aan de slag hoeft.
 • Exfolieer je gezicht in de avond en breng daarna een goede vochtinbrengende nachtcreme aan. Als je meer tijd hebt kun je ook nog een masker aanbrengen.
 • Breng ''s ochtends een lichte dagcreme aan met lichtreflecterende deeltjes of een dagcreme waar je een gezonde glans van krijgt. Breng in plaats van een foundation een BB cream aan, dit geeft een frisser effect dan een dikke dekkende laag foundation.
 • Wees zuinig met poeder en poederfoundations, als je een poeder gebruikt breng hem dan alleen aan op de t-zone en op plekken waar je echt niet wilt glimmen bijvoorbeeld naast de neusvleugels of tussen de wenkbrauwen. Poeder laat je er soms vermoeider uitzien dan dat je er al uitzag. Je kunt wel een bronzer gebruiken op je gezicht, volg met de bronzer de contouren  van het gezicht dus onder de blush en lichtjes op de slapen.
 • Breng een drupje serum aan op het gezicht, dit doe je op een deppende manier zodat je het product goed kunt verdelen over het hele gezicht. Dit kun je ook doen aan het eind van de dag als je er niet meer zo fris uitziet maar juist wel wat extra glow kan gebruiken.
 • Als je toch een poeder wil gebruiken ga dan voor een transparant poeder met een kleurtje of juist met een glansje. Bobbi Brown en MAC hebben hele mooie en fijne poeders voor op het gezicht die de huid er net wat beter en gezonder uit laat zien.
 • Ga voor een dekkende concealer voor onder de ogen en dep deze eventueel op wat oneffenheden. Je kunt ook voor een concealer gaan waar lichtreflecterende deeltjes in zitten of met een iets roze ondertoon dit zorgt ervoor dat de blauwe kleur van de wallen minder opvalt.
 • Kies voor lichte kleuren rond het oog, ga voor neutrale bruin, beige en roze tinten en zorg dat deze echt licht zijn zodat het lijkt alsof je geen oogschaduw draagt. Laat donkere eyeliner en potlood achterwege en ga voor een fris lila potlood of een zilveren potlood.
 • Gebruik een wit of huidskleurig potlood op de waterlijn, dit zorgt ervoor dat je ogen groter en wijder lijken. Daarnaast laat een wit potlood en donkere mascara je oogwit witter lijken.
 • Ga voor een zachte blush kleur en breng die aan op de appeltjes van de wangen, ga voor een koraal, peachy of licht roze kleur.
 • Breng een highlighter aan op de jukbeenderen, onder de wenkbrauwen en aan de binnenkant van je ooghoeken en een beetje aan de bovenkant van de lippen. Hierdoor licht je de delen in je gezicht op waar normaal gesproken het licht op valt. Je zal zien dat je er hierdoor meteen een stuk wakkerder en frisser uit ziet.
 • Zorg dat je wenkbrauwen netjes en strak zijn. Eventueel strak bijgetekend met een potlood of een poeder, ga voor een lichtere wenkbrauwkleur dan normaal, met een te donkere kleur kun je er al snel moe uitzien.
 •  Kies voor een lichte lipkleur in plaats van een fel rode lipstick. Ga liever voor een lichte gloss of een subtiele balsem.
Dit waren onze tips voor als je er gezond uit wilt zien en helemaal nu de lente eraan komt en we er natuurlijk allemaal fris en uitgeslapen uitzien. Heb jij nog een ultieme tip voor een frisse ''glowy'' look?
Deel dit artikel
Back to top