Reviews

Collistar Happy birthday lente/zomer collectie 2013 - review en swatches

Wat een feestelijke producten van Collistar, alles ziet er zo kleurig en vrolijk uit! Dat mag ook wel, want het Italiaanse merk Collistar viert haar 30ste verjaardag. Collistar heeft een speciale 'verjaardags-collectie' uitgebracht, vol producten in opvallende kleuren en natuurlijk zijn ze hun iconische Puro lipstick niet vergeten, dit keer in een limited edition jasje. De primers uit deze collectie zijn echt heel fijn en zeker het proberen waard. De oogschaduws zijn naast heel kleurrijk ook nog eens intens gepigmenteerd. Benieuwd geworden naar de swatches? Lees dan snel verder.... 


Deze oogschaduwpaletten springen er meteen uit met hun felgekleurde buitenkant. In dit doosje zitten drie oogschaduw kleuren, een sponsapplicator en schuin afgesneden kwastje waarmee je een eyeliner kunt aanbrengen. Daarnaast zit er ook nog een miniatuur oogschaduwbasis in, deze zorgt ervoor dat de oogschaduw nog intenser van kleur wordt en niet in de lijntjes gaat zitten. Deze oogschaduw basis is prettig in gebruik en helemaal handig als je dit palette bijvoorbeeld mee neemt op reis. Het Perfect Eyes Birthday Palette kost EUR 29,70.


Smokey trend (wat een kleuren!!!!)

Smokey Chic (iets rustiger, maar de pigmentatie is opnieuw indrukwekkend!)
Mocht je van wat zachtere kleuren houden, dan zijn deze mono's zeker leuk om eens te proberen. Naast een sponsapplicator zit er ook nog eens een handig spiegeltje in zodat je je oogschaduw overal gemakkelijk bij kunt werken. In principe zou deze oogschaduw wat langer moeten blijven zitten vanwege de primer die al verwerkt is in de oogschaduw. Dat voel je wel een beetje want deze oogschaduw is heel zacht van textuur en is goed gepigmenteerd, de Satin eyeshadow primer + colour kost EUR 15,80 per stuk.
10 Azzurro, 11 Pesca, 12 Fucsia.
Dankzij het 30-jarige jubilieum van Collistar krijgen de Puro-lipsticks wat extra aandacht. De Icon Lipstick Gold is een limited edition speciaal uitgebracht voor het de 'verjaardags-collectie'. Misschien heb je deze lipstick wel eens voorbij zien komen want hij bestaat al sinds 1991. De huls is speciaal ontworpen voor Collistar door Susanna Sent, een beroemde glaskunstenaar uit Murano. De lipstick voelt licht aan op de lippen, eigenlijk net zoals een lippenbalsem maar geeft tegelijkertijd een prachtige kleur, zeer geschikt voor de aankomende lente en zomer. De Icon Lipstick is uitgebracht in zes verschillende kleuren, ze kosten EUR 23,10 per stuk.

Petal, Peach blossem en Nude.

Magenta, Cherry en Icon Red.
Collistar heeft ook twee hele fijne producten die je als basis gebruikt voordat je make-up aan brengt, primers dus. De lipprimer stick (EUR 18,15) is bedoeld om aan te brengen voordat je je lipstick opdoet. Deze primer zorgt naast verzorging er ook voor dat de lipstick langer op z'n plek blijft en eventuele lijntjes in de lippen iets minder opvallen. Een ander fijn product is de eyeshadowprimer (EUR 18,15), deze primer zorgt ervoor dat de oogschaduw niet in de lijntjes gaat zitten en dat de oogschaduw langer blijft zitten. Deze primer zit in een klein formaat in het oogschaduwpalette. Wat mij opviel is dat deze primer heel zacht en vrij dun is qua textuur, daarom heb je maar weinig product nodig en is de primer gemakkelijk aan te brengen.

Deze lente en zomer mag je je nagels weer matchen met je make-up. De nagels horen er weer helemaal bij en zijn een verlengstuk van je make-up en kleding. Collistar heeft de Perfect Nails Enamel (EUR 14,15) in drie hele frisse kleuren die goed gepigmenteerd zijn. De nagellak dekt in 2 laagjes en lakt heel gemakkelijk en fijn. Om je nagels helemaal af te maken en een extra glossy effect te geven is er de de Topcoat gel + Nailart Pen in roze of wit (EUR 15,95), als je de topcoat aangebracht hebt kun je met de nailart pennen nog een grappig lijntje of wat stipjes zetten op je nagels. Mocht je nu niet zo van nail-art houden dan kun je met de witte nailart pen gemakkelijk een french manicure tekenen. We hebben de lakjes nog niet geswatcht, maar willen dat best nog doen als jullie heel nieuwsgierig zijn!
Dit zijn de nailart pennen nog van dichtbij, hier zie je dat de pennen een goed spits puntje hebben waardoor je gemakkelijk een nail-art kun maken op de nagels.
 
De oogschaduws van Collistar zijn flink gepigmenteerd zoals je ziet, de kleuren knallen er echt vanaf! Zelf zou ik deze kleurencombinatie niet zo snel gebruiken, maar om het effect te laten zien heb ik toch flink uitgepakt. De donkere kleuren brengen wat lastiger aan dan de lichtere kleuren, maar dat maakt ze zeker niet minder mooi. De eyeshadowprimer is naast dat hij heel fijn is in gebruik ook nog eens heel prettig. Hij zorgt er echt voor dat mijn oogschaduw goed en mooier blijft zitten, een aanrader dus. De lipstick voelt licht aan op mijn lippen en geeft ook nog eens best wat kleur af, daar houden we van! Hou je van kleur, dan is deze collectie van Collistar zeker aan te raden, ik ben in ieder geval enthousiast over de lipsticks en primers.

De producten van de Collistar Happy Birthday collectie zijn nu verkrijgbaar o.a. bij de winkels van Parfumerie Douglas, maar ook op andere plaatsen bij de luxere drogisterijen of parfumeriëen.

Heb jij wel eens een lipprimer gebruikt? En worden jullie ook zo vrolijk van al die kleuren?
Deel dit artikel
Back to top