Reviews

Urban Decay Naked Basics & Flushed - Swatches en look

Ken jij de Urban Decay Naked paletten al? Deze zijn onmisbaar voor een mooie naturel look. Er mooi en verzorgd uitzien, het liefst zonder dat je ziet dat je veel make-up draagt, dat willen we toch allemaal?! De oogschaduw uit het Naked Basics palette is echt perfect voor een matte ''everyday nude look''. Ik was blij verrast toen ik mijn ''Naked look'' maakte, beide producten zijn echt de moeite waard als je van niet te opvallende make-up houdt. Ben je benieuwd geworden naar mijn Urban Decay Naked look, kijk dan snel verder!


De Urban Decay Naked palette''s zijn herkenbaar aan hun bruine buitenkant met grote letters. De verpakking is heel stevig, ideaal dus voor je tas of voor op reis. Achterop de kartonnen verpakking staan de kleuren en de namen vermeld, handig zo kun je meteen zien hoe de kleuren eruit zien zonder het doosje open te hoeven maken. Bij het Naked Flushed palette staat er duidelijk vermeld waar de kleuren voor bedoeld zijn.

Het Naked Basics palette (EUR 25,00) bevat zes kleuren, 3 nude tinten en 3 donkere tinten. Het Naked Flushed palette(EUR 35,00) bevat 3 kleuren: een oranje/bruine matte bronzer, een highlighter met een lichtroze shimmer en een framboos roze matte blush. Ook zit er in de paletten een handige, grote spiegel zodat je je make-up onderweg gemakkelijk bij kunt werken. Er zitten geen applicators bij de palette''s, je moet dus jouw eigen kwasten gebruiken.Venus, Foxy, Walk of Shame, Naked 2, Faint en Crave
Zoals je ziet zijn de eerste drie kleuren echt ''naked'' en ze komen wel heel erg in de buurt van mijn lichte huidskleur. De drie donkere kleuren zijn ideaal om het oog mee te ''shapen'' je kunt deze bijvoorbeeld aanbrengen in de arcadeboog waar door je meer diepte krijgt in je oog. Alle zes de kleuren zijn mat en hebben een goede pigmentatie.
  1. Breng Venus aan in de binnenste ooghoek. Blend (?) dit een beetje richting het ooglid en richting de onderwimpers.
  2. Vervolgens breng je Venus aan op het wenkbrauwbot.
  3. Breng Foxy met een klein beetje Walk of shame aan over het hele bewegende ooglid en blend dit iets omhoog richting de wenkbrauw
  4. Breng Naked 2 aan in een c-vorm in de arcadeboog en in de hoek van het bewegend ooglid. Gebruik een goede blendingkwast om de kleuren mooi inelkaar te laten overlopen.
  5. Als laatst breng je Faint aan in de arcadeboog, dit blend je goed met de andere kleuren zodat er geen ''streep'' te zien is. Hierdoor krijgt het oog meer diepte en zorg je ervoor dat de andere kleuren wat donkerder van kleur worden.
  6. Vervolgens maak je je look af met een donkere eyeliner, wat mascara en een licht potlood in de waterlijn. Eventueel kun je de wenkbrauwen nog bijtekenen met een potlood of wat poeder.


Bronzer, highlighter en blush
Het Naked Flushed is een prachtige alles-in-1 palette voor het gezicht. De bronzer is mat waardoor je makkelijk schaduw kunt aanbrengen in het gezicht en maar je ook een gezonde teint aan het gezicht kunt geven. De highlighter is licht van kleur met een lichte shimmer en is heel mooi in combinatie met de roze blush. Alle drie de kleuren zijn prettig in gebruik ze hebben een zachte textuur zonder te poederen. Hierdoor kun je de kleuren gemakkelijk met elkaar blenden (?) tot een natuurlijk geheel. 
(De foto is gemaakt door Bo, thanks!)
Dit is mijn uiteindelijke ''Urban Decay Naked look''. In combinatie met een mooie lipkleur is dit eigenlijk de perfecte vervanger van mijn ''everyday look''. Ik vind de bronzer uit het Naked Flushed palette net iets te oranje voor mijn huidskleur maar de blush daarentegen staat dan juist weer ontzettend mooi. In het daglicht zie je bijna niet dat ik oogschaduw draag doordat de kleuren zo natuurlijk aandoen, toch geeft het mijn ogen meer diepte en vorm. Met deze twee paletten kun je een hele simpele look maken voor overdag die eigenlijk altijd goed is. Daarnaast kun je gemakkelijk een mooie avondlook maken door ''Crave'' te gebruiken en deze flink aan te zetten in de arcadeboog en langs de wimperrand. Maar een lichte ooglook kan ook heel chique zijn samen met een felle lipstick of gloss. Ik had in eerste instantie niet verwacht dat ik dit Naked Basics palette zo mooi zou vinden maar omdat oogschaduw mat is en daarnaast zeer prettig is in gebruik vind ik een verrassend mooi product. 

De producten van Urban Decay zijn te koop in de webshop van Sephora.fr. Het is vrij gemakkelijk om er te bestellen en je kunt er ook voor andere merken van Sephora terecht, de verzendkosten zijn wel wat hoger. 

Wat vind jij van de Urban Decay Naked palette''s? Misschien heb je er zelf al één in huis?! Ik ben benieuwd.. Heb jij al andere combinaties gevonden voor een mooie ''Naked'' look?

Door Vivianne

Deel dit artikel
Back to top