Nieuws

Zorg jij ook goed voor jouw oksels?

Tja....onze oksels, we hebben ze nu eenmaal en wat moet je er eigenlijk mee? Eerlijk gezegd heb ik er niet zoveel mee....in tegenstelling tot andere delen van mijn lichaam. Mijn gezicht verzorg ik goed, voeten en handen staan ook geregeld in de steigers, maar die oksels...nee, daar doe ik niet zoveel aan. Toch jammer, want slecht verzorgde oksels kunnen echt niet deze zomer....dat is zoooooo 2012!
Kijk je mee wat je eraan kunt doen?

  1. hou ze schoon - de oksels zijn een bekende broedplaats van bacteriën....en dat is ook precies te reden waarom ze weleens wat minder fris kunnen ruiken. Dat kun je in elk geval voorkomen door de goed schoon de houden, was ze dus iedere dag (onder de douche of gewoon met een washandje), easy does it!
  2. draag ademende kleding - ademende kleding is vooral belangrijk om natte oksels te vermijden. Zo kan het zweet op een natuurlijk manier verdampen. Beperk het dragen van strakke kleding, zeker als je er echt last van hebt. Draag liefst katoenen kleding of kleding van andere natuurlijke materialen.
  3. onthaar die oksels - tja...als je dat wilt natuurlijk, want het moet niet. Toch vind ik het persoonlijk mooier om gladde oksels te hebben, harige oksels vind ik bij vrouwen echt niet heel mooi, ook niet in de winter trouwens. Ontharen kan op verschillende manieren : scheren, waxen of epileren, werkt allemaal maar beschadigt de huid van de oksels jammer genoeg wel, zeker als je dat een paar keer per week doet. Wist je bijvoorbeeld dat je niet alleen haartjes tijdens het scheren weghaalt maar ook een laagje huid? 
  4. gebruik een verzorgende deodorant - liefst met verzorgende bestandelen om de gevoelige en/of beschadigde huid weer te laten herstellen. Natuurlijk moet de deodorant ook transpiratie tegengaan, maar vergeet echt de verzorging niet, ook heel belangrijk. Gebruik deodorant ook altijd op de schone huid, was de huid dus altijd even voordat je deodorant aanbrengt, breng het echt niet aan op bezwete oksels, hierdoor komt het parfum beter tot zijn recht en ruik je direct veel frisser.
  5. pamper die oksels....- oksels mogen natuurlijk ook lekker ingesmeerd worden met een lekkere bodylotion of andere creme, ik gebruik zelf ook wekelijks een lichaamsscrub voor mijn oksels....wel voor het scheren of epileren, anders kan het wel een beetje prikken! Overdag is dat misschien niet zo handig, maar in de nacht kun je de oksels best eens wat pamperen.

Handige tips natuurlijk, maar Dove heeft er nog veel meer voor je! Niet alleen tips overigens, want ze hebben ook hun fijne Dove Original Deodorant die niet alleen 48 uur effectief tegen zweet en geurtjes is, maar ook zacht voor de huid en verzorgend. Het bevat naast een ¼ hydraterende crème van Dove ook extra vitamine E dat bekend staat om zijn huidverzorgende eigenschappen. Dove deodorant hydrateert de okselhuid, met als resultaat zichtbaar zachtere en gladdere oksels, in slechts 7 dagen.

Wil je nu weleens meer weten over hoe jij de huid van de oksels goed moet verzorgen? Doe dan mee met de test op Yunomi. Daar kun je uittesten of jij wel alle feiten kent over het ontharen en verzorgen van de oksels. Extra leuk : je kunt ook nog een leuk Dove pakket winnen, zodat je direct aan de slag kunt gaan met de goede verzorging.
Klik hieronder op de afbeelding of ga naar actiesnl.dove.com/deodorant

Ik ben volgens mij wel redelijk geslaagd voor de test, maar ik neem mij wel voor even iets beter voor mijn oksels te zorgen, ik moet over twee weken toch echt weer aan de zomerjurkjes en/of bikini''s geloven tijdens mijn vakantie. En die combineren echt niet met onverzorgde oksels.....
advertorial
Deel dit artikel
Back to top