Nagel & Handen

Bourjois So Laque Glossy - Rendez-vous a Paris collectie, swatches & review

Sinds kort liggen er van Bourjois nieuwe lakjes in het schap. De lakjes zijn onderdeel van de ‘Rendez-vous a Paris’ collectie van Bourjois. Het zijn acht hele schattige kleurtjes die ontzettend fijn lakken en een glossy uitstraling geven aan je nagels. De kleuren zijn volledig aangepast aan de modetrend van het voorjaar van 2013: pasteltinten. Ik heb de acht kleurtjes voor jullie geswatched, kijken jullie mee?


Adora-blue - Dit babyblauwe lakje dekt prima in twee laagjes. Ik vind het een hele mooie pastelkleurige kleur die eigenlijk overal bij past!

Taupe Modele - Deze kleur is niet per se een pasteltint, maar past wel echt perfect in deze collectie. De kleur neigt naar bruin en is vrij neutraal. Prima draagbaar dus voor als je niet teveel wil opvallen! Dekt ook in twee lagen.
Amande Défilé - Een schattige, maar wel opvallende mintgroene tint. Ik heb hier twee laagjes aangebracht, en zoals je kunt zien dekt hij nog niet helemaal. Een derde laagje is dus wel nodig voor een dekkend effect! Verder is dit natuurlijk wel de perfecte kleur voor het voorjaar van 2013.

BC Beigé - BC Beigé is een typische toffee kleur. Als ik naar deze kleur kijk, denk ik aan caramel en kleverige snoepjes. Ik vind het overigens wel een perfecte nude tint die lekker neutraal is, voor als je houdt van niet-opvallende nagellak. Dekt in twee laagjes.

Peach and love - Naast babyblauw kon deze snoeperige roze kleur natuurlijk niet ontbreken. Het is een echt girly lakje en daar moet je wel van houden! Deze kleur doet mijn handen wel veel bruiner lijken, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Dekt overigens ook in twee laagjes.

Coton sur Ton - Dit is typisch zo’n lakje waar je ‘doorheen’ kunt kijken. Het is niet mijn smaak. Ik vind het gewoonweg niet mooi als je mijn witte nagelranden nog door het lakje heen kunt zien. Wel geeft dit lakje een verzorgde uitstraling aan je handen. Ik heb hier drie lagen aangebracht, maar hij zal nooit dekkend worden.

Prepp’hibiscus - Oké, oké.....de lakjes zijn niet allemaal in pasteltinten uitgevoerd. Deze Prepp’hibiscus is behoorlijk opvallend en zeker ook mijn favoriet. Het is een mooie koraal rode kleur die je niet kunt missen! Dekt in twee laagjes.

Oh So Rose - Ook dit lakje is net zoals ‘Coton sur Ton’ niet dekkend, en dat zal hij ook niet worden. Deze is alleen niet zo melkachtig wit, maar heeft een roze tint. Het geeft een verzorgde uitstraling. Hier heb ik drie lagen gelakt.
Niet alle lakjes van deze ‘Rendez-vous a Paris’ collectie vind ik even mooi. Over de dekkende kleuren ben ik zeer enthousiast, maar de ‘doorschijnende’ lakjes die zal ik niet zo snel uit de kast pakken. De finish van de lakjes is wel erg mooi. Natuurlijk gebruik ik er nog een topcoat overheen, zodat de lak nóg langer zal blijven zitten. Maar voor de finish zou het niet nodig zijn, zonder topcoat zijn ze namelijk al ontzettend glanzend, het zijn natuurlijk ook So Laque glossy lakjes!  

De houdbaarheid is zoals ik had verwacht, de lakjes van Bourjois blijven altijd ontzettend goed zitten. Vooral in combinatie met een goede basecoat en topcoat houden ze het zeker een dag of vijf vol zonder te chippen! Het kwastje van Bourjois is groot en lakt daardoor erg fijn. Ook vind ik het altijd fijn aan de lakjes van Bourjois dat de dop in precies dezelfde kleur is al het lakje, handig zoeken dus in je stash!
De Bourjois So Laque glossy lakjes zijn nu al te koop bij drogisterijen en parfumerieën, de (advies)prijs is EUR 8,49 per lakje.

Welke kleur vinden jullie het leukst? Zijn jullie fan van de nagellakjes van Bourjois?
Deel dit artikel
Back to top