Algemeen

Sunday question - angst voor make-up, wie heeft er last van?

Regelmatig kom ik ze tegen (online of in de "echte" wereld), vrouwen die vol bewondering kijken naar mijn make-up, waarbij ze dan zeggen "wat mooi, dat zou ik ook wel willen!". Niet dat mijn make-up nu zo bijzonder is, maar goed, ik gebruik wel oogschaduw, eyeliner, mascara, blush en lipstick. Als ik ze dan vertel dat het echt niet zo ingewikkeld is en dat zij dat ook prima kunnen doen (niets gelogen trouwens, ik hou het graag simpel), dan zie ik ze terugdeinzen....hoe komt dat toch, die angst voor make-up?

Adele (Bron : Vogue) 
"Nee joh, dat kan ik echt niet, ik heb al die kleuren niet en ik weet niet waar ik zou moeten beginnen..." Het resultaat is dat ze dan maar helemaal geen make-up gebruiken of het houden bij hun bekende producten zoals mascara, oogpotlood en wenkbrauwpotlood. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar ik vind het wel jammer dat "ze" eigenlijk wel meer willen en het dan niet doen, omdat ze niet durven.
Het is een misverstand dat je een make-up pro moet zijn om een dagelijkse make-up aan te brengen, dat is echt niet nodig nl. Zeker niet op jouw eigen snoet, want die ken je natuurlijk als de beste. Iedere dag ongeveer hetzelfde doen, met wat variatie aan kleuren als je dat leuk vindt is eigenlijk alles wat je doet.
Mijn advies aan deze dames is dan ook om te starten met een vrij basic look, maar dan wel even iets meer dan ze nu doen. Vraag bijvoorbeeld om advies bij een make-up counter, vertel wat je wilt/zoekt en waar je (echt) van houdt. Draag je nu vrijwel geen kleur, ga dan niet voor een "rainbow" look, maar kies kleuren die je flatteren. Is eyeliner (nog) niet jouw ding, laat het dan lekker achterwege totdat je er comfortabel bij voelt, maar blijf het wel proberen als je het echt mooi vindt. Niet iedereen hoeft rode lipstick te dragen, ook al is het "in", dat mag je best beperken tot het avondje uit, overdag voldoet een meer natuurlijke rode/roze kleur toch ook prima.
En nee, je hoeft ook echt geen 25-delige kwastenset aan te schaffen, ondanks dat de YouTube guru die misschien wel "nodig" heeft, 3 oogschaduwkwasten en 2 kwasten voor het gezicht voldoen ook echt wel voor een make-uplook. Echt "nodig" heb je maar een paar dingen en die heb je misschien allang in huis. Maar het allerbelangrijkste is om er plezier in te hebben en ook wel om een beetje te durven, wees niet bang om fouten te maken, het mooie aan make-up is dat je er alles binnen 1 minuut weer afpoetst, alles is tijdelijk.

Ik heb het idee dat beautyblogs en Youtube filmpjes sommige vrouwen en meiden ook weleens wat intimideren, je moet er nl. zoveel in en dat lijkt al snel heel lastig. Dat kun je hen natuurlijk niet kwalijk nemen, voor hen is beauty & make-up een "way of life", net zoals voor mij. Hoe kunnen we er nu eens voor zorgen dat niemand meer "bang" is voor make-up?
?>
Deel dit artikel
Back to top