Reviews

Klaar voor de lente met nieuwe huidverzorging - deel 4

Ben jij al helemaal klaar voor de lente? Op het gebied van huidverzorging zijn er een aantal nieuwe interessante producten en merken. Man of vrouw, een gevoelige of juist een wat oudere huid, voor iedere huid is er wel een geschikt product. Wij zetten dit voorjaar de meest interessante, nieuwe of bestaande producten voor je op een rijtje, handig om toch weer een nieuw product te ontdekken. Misschien vind jij wel een nieuwe holy grail op het gebied van huidverzorging?

Filorga Sleep-recover anti-fatigue night balm EUR 53,00 (pompflacon 50 ml, exclusief te koop bij ICI Paris XL) 
De romige, niet vette balsem met fijne geur zorgt gedurende de nacht voor een goed herstel van de huid, het zorgt ervoor dat gif- en afvalstoffen in de huid verdwijnen waardoor de huid minder vaal oogt. Hyaluronzuur zorgt voor zeer goede hydratatie en een extract van paardenkastanje vermindert een opgezwollen gezicht, wallen en dikke ogen, iets waar we liever toch niet mee wakker worden. Natuurlijk vind je in dit product ook de bijzondere formule van Filorga van 53 ingrediënten die de huidveroudering tegengaan, de huid wordt gestimuleerd en zichtbaar voller en steviger. De balm voelt zacht aan op de huid, legt een soort laagje op de huid maar is niet plakkerig. Na een nachtje slapen voelde ik op sommige plaatsen wat "rulletjes" op de huid, ik vind het fijn om die eraf te halen met water en een beetje cleanser. Mijn huid ziet er prima uit na gebruik van de balm, inderdaad voller en direct stralend. De night balm is wel te vergelijken met het fijne nachtmasker van Clinique.

ingrediënten : aqua (water), glycerin, butylene glycol, dicaprylyl carbonate, isododecane, albizia julibrissin bark extract, propylheptyl caprylate, methyl methacrylate crosspolymer, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, cetyl ethylhexanoate, imperata cylindrica root extract, pentaerythrityl tetracaprylate / tetracaprate, dimethicone, propylene glycol, dimethicone / BIS-isobutyl PPG-20 crosspolymer, parfum (fragrance), stearalkonium hectorite, glucosamine HCl, pisum sativum extract, PEG-60 hydrogenated castor oil, sucrose palmitate, decylene glycol, bambusa vulgaris leaf/stem extract, glyceryl linoleate, polysorbate 60, sorbitan isostearate, xanthan gum, escin, CI 77891 (titanium dioxide), silica, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, biosaccharide gum-1, phenoxyethanol, caprylyl glycol, carbomer, glyceryl caprylate, sodium anisate, sodium levulinate, sodium hyaluronate, sodium benzoate, phloridzinyl glucoside, methylisothiazolinone, tocopherol, potassium sorbate, citric acid, alumina, acrylates / C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, EDTA, sodium chloride, glucose, potassium chloride, calcium chloride, magnesium sulfate, glutamine, sodium phosphate, ascorbic acid, sodium acetate, lysine HCl, arginine, alanine, histidine, valine, leucine, threonine, isoleucine, tryptophan, phenylalanine, tyrosine, glycine, polysorbate 80, serine, deoxyadenosine, cystine, glutathione, cyanocobalamin, deoxycytidine, deoxyguanosine, deoxythymidine, asparagine, aspartic acid, ornithine, glutamic acid, nicotinamide adenine dinucleotide, proline, aminobutyric acid, methionine, taurine, hydroxyproline, glucosamine, coenzyme A, glucuronolactone, sodium glucuronate, sodium uridine triphosphate, thiamine diphosphate, disodium flavine adenine dinucleotide, nicotinamide adenine dinucleotide phosphate, retinyl acetate, inositol, methyl deoxycytidine, niacin, niacinamide, pyridoxal, pyridoxine, biotin, calcium pantothenate, folic acid, riboflavin, tocopheryl phosphate

Philosophy Miracle worker miraculous anti-aging lactic acid cleanser & mask EUR 29,49 (pompflacon 240 ml exclusief te koop bij ICI Paris XL)
De Miracle worker lijn van Philosophy heeft een mooie uitbreiding gekregen met o.a. deze combinatie van cleanser en masker. Ik was een beetje op het verkeerde been gezet, want ik vind het product meer een cleanser/exoliant dan een cleanser/masker, het product bevat nl. AHA''s ofwel melkzuur dat functioneert als een exfoliant. Als je de romige cleanser op de vochtige huid aanbrengt, dan reinig je de huid op een milde maar effectieve wijze. Laat je de geurloze cleanser even intrekken (een minuutje of 3) dan heeft het alpha hydroxy acid (het melkzuur) de tijd om de dode huidcellen goed los te weken. Het resultaat is een veel stralendere en zeer zachte huid omdat je af bent van die dode huidcellen....weg ermee! Klein nadeeltje : de huid wordt na het exfolieren met melkzuur wel iets gevoeliger voor de zon, bescherm de huid daarom heel goed tegen de zon of vermijdt deze na gebruik (minstens een week....dus dat is niet echt handig). De oplossing is dus om een product met hoge SPF te gebruiken....dat is natuurlijk sowieso al beter! Oh ja, gebruik het product niet (!!!!) bij de ogen en pas op met kleine wondjes, het kan nl. een beetje prikken.

ingrediënten : aqua/water/eau, cetyl alcohol, glycerin, sodium pca, lactic acid, petrolatum, glyceryl stearate, bisabolol, arginine, stearyl alcohol, evodia rutaecarpa fruit extract, sodium laureth sulfate, steareth-21, steareth-2, 1,2 hexanediol, allantoin, disodium edta, sodium hydroxide, xanthan gum, farnesol, dipotassium glycyrrhizate, caprylyl glycol, butylene glycol, bht, chlorphenesin, phenoxyethanol

Guerlain Super aqua serum light EUR 89,68 (pompflacon 30 ml) 
In de zomer ben ik groot fan van de Super aqua lijn van Guerlain, dat hebben jullie vast weleens gezien in mijn favorieten. Deze heerlijke productlijn zorgt voor een extreme hydratatie van de huid als deze vochtarm is. Nu is vrijwel iedere huid wel vochtarm, zeker als je zoals wij in de winter veel binnen zitten bij de centrale verwarming en we vrijwel allemaal te weinig water drinken! Dat moet je dus zeker goed blijven aanvullen en daarbij helpt een goed hydraterend serum. Wist je dat je een serum ook als kuurtje kunt gebruiken? Zo aan het begin van de lente is het misschien een idee om een lekker serum te gebruiken dat de huid goed oppept voor de lente en zomer, hydratatie dus! Gebruik dit extra lichte serum daarom een paar weken iedere ochtend en avond, direct na het reinigen van de huid. Je zult zien dat de huid opknapt, fijne droogtelijntjes verdwijnen, de glans komt terug en de huid oogt voller. Natuurlijk deed het originele serum dat al, maar dit serum is wat lichter van structuur en vooral heel geschikt als je een wat vette huid hebt of een lichtere textuur fijner vindt. Echt een aanrader!

ingrediënten : aqua (water), glycerin, ethyhexyl isononanoate, butylene glycal, pentylene glycol, propanediol, caprylyl methicone, dicaprylyl ether, isostearyl isostearate, dimethicone, steareth-2, phenoxyethanol, steareth-21, phospholipids, polyacrylamide, tocopheryl acetate, parfum, behenyl alcohol, sodium hyaluronate, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, C13-14 isoparaffin, tromethamine, dimethiconol, hydrolyzed millet, xylose, malva sylvestris extract, cebtelle asiatica extract, tetrasodim edta, xanthan gun, adenosine, alcaligenes polysaccharides, laureth-7, viola tricolor exctract, citronellol, geraniol, butylphenyl methylpropional, hexyl cinnamal, BHT, benzyl salicylate, linalool, ethylhexylglycerine & tocopherol

Biotherm Blue therapy eye  EUR 46,00 (pot 15 ml)
Nog niet zolang geleden introduceerde Biotherm de Blue therapy lijn en die is nu uitgebreid met een oogcreme. Blue Therapy eye werkt herstellend, herstructurerend, versterkend en kalmerend. Hierdoor zullen na enkele weken gebruik wallen minder zichtbaar zijn, verminderen rimpeltjes en kraaienpootjes en gaan donkere kringen lichter worden. Ik heb de oogcreme nog niet zolang getest, maar ik kan je wel vertellen dat het een fijne, romige creme is die de huid goed hydrateert. Biotherm heeft een speciale techniek ontwikkeld om de creme goed aan te brengen, het bestaat uit een combinatie van kloppen, (zachtjes) knijpen en kneden, vraag er zeker even naar bij de verkoopster. De creme heeft een mooie matte finish en is prima te combineren met make-up als concealer. Ben je fan van Blue Therapy, dan zou ik hier zeker even naar kijken, meer info over de productlijn kun je nog eens nalezen in dit artikel.


Embryolisse Elixir eclat Artist secret 30 ml EUR 32,50 nu EUR 25,00 (pomp flacon 30 ml, te koop via embryolisse-shop.nl)
Wat een ontdekking, dit heerlijke serum van Embryolisse! Het is officieel een serum, maar wat mij betreft is het een instant-oppepper voor de huid, die je zowel in de ochtend kunt gebruiken als even tussendoor als boost! Niet gek natuurlijk dat de naam van dit serum ook "Radiance booster serum" is, want dat is precies wat dit serum doet. Zit je er even doorheen, ben je moe of gestresst en wil je direct een frisse look zonder make-up te gebruiken? Breng dan een pompje serum aan op het gezicht, concentreer je op het midden van jouw gezicht voor een mooie, healthy glow. Het serum kun je ook deppend aanbrengen over make-up, heel fijn om te doen aan het einde van de middag als je soms weleens kan schrikken van jouw spiegelbeeld. Na het aanbrengen voelt de huid direct verfrist aan, het serum verkoelt de huid lekker en dat helpt zeker om je even "wakker" te schudden! Qua ingrediënten ziet dit serum er prima uit met hyaluronzuur, citroenextract en hamamelis en het product is parabeenvrij, het serum is geschikt voor alle leeftijden en huidtypes, ook erg fijn voor mannen! 

ingrediënten : aqua, glycerin, citrus limon fruit extract, carbomeer, penthylene glycol, sodium hydroxide, sodium hyaluronate, hammamelis virginia water, xantham gum, synthetic fluorphlogopite, chlorphenesin, methylisothiazolinone, dehydroacetic acid, CL 77891 (titanium dioxide) & parfum.

Zoals je ziet heb ik opnieuw de ingrediëntenlijsten van de producten erbij vermeld, helaas heb ik die van Blue Therapy nog niet ontvangen, die hebben jullie nog tegoed van mij. Staar je echter niet blind op de ingrediëntenlijst, een product kan misschien nog zo perfect lijken op het eerste oog, maar dan nog kan het in gebruik tegenvallen. En andersom kan het ook het geval zijn, een product met misschien teveel parfum kan voor jouw huid toch wel de holy grail zijn, iedere huid is anders natuurlijk! 

Uit de producten in dit artikel vind ik het Embryolisse serum echt heel fijn, maar de cleanser van Philosophy is toch ook echt heel prettig, mede door de handige verpakking. Waar ben jij het meest nieuwsgierig naar?

Deel dit artikel
Back to top