Inspiratie & Tutorials

How-to: pre-summerlook met Inglot!

Waarschijnlijk kennen de meeste van jullie het merk Inglot wel. Inglot heeft een groot assortiment aan producten met hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen. Inglot is, zoals zijzelf zeggen, altijd op de hoogte van de laatste trends in kleur, textuur en vorm, omdat zij samenwerken met vele make-up artiesten. Het is ook een merk dat net zoals MAC door veel make-up artiesten wordt gebruikt. Ze staan bekend om de losse oogschaduws, maar ook om het Freedom-System. Je kunt jouw eigen palette vullen met verschillende kleurencombinaties en producten voor het gezicht, zoals oogschaduws maar ook blush. Hierdoor kun je jouw eigen unieke palette creëren. Ik heb ook zo’n palette met prachtige zomerse kleuren, en heb hier een look meegemaakt. Kijken jullie mee?

Ik heb een palette waar drie oogschaduws in kunnen (EUR 23,- inclusief oogschaduw). De paletten van Inglot zijn al verkrijgbaar vanaf één kleur (de zogenaamde mono’s), maar je kunt ook paletten samenstellen met wel 40 kleuren!! Ook is het mogelijk een palette te kopen waarin plaats is voor een blush, deze ‘vakjes’ zijn dan iets groter. De oogschaduws zijn verkrijgbaar met verschillende finishes. Zo heb je bijvoorbeeld pearl, matte en shine. De buitenste twee kleurtjes zijn matte en de middelste kleur is ook een matte kleur, maar wel met hele kleine shimmers erin.

De eerste kleur is 361 matte, een koraalkleurige roze die in het licht wel fluoriserend lijkt. De middelste kleur is 368 matte, behoort tot de oranje kleuren van Inglot. En de gelige kleur is kleur 364 matte. Op het eerste oog lijkt hij meer beige dan geel, maar hij behoort toch tot de geeltinten van Inglot. De oogschaduws van Inglot zijn zeer goed gepigmenteerd, maar geven wel veel fall-out af. Let er dus op dat je jouw kwast goed aftikt voordat je oogschaduw aanbrengt op je oog.

Het product dat ik op mijn gezicht heb gebruikt is AMC Multicolour System Powder FB Matte in kleur 92 (EUR 20,-). Het is een prachtige poeder die je kunt gebruiken als blush. Ik heb hem aangebracht op mijn jukbeenderen samen met een highlighter. Hierdoor krijg ik veel meer kleur en diepte in mijn gezicht. Op de rechter foto zie je de swatches van de Multicolor Face & Body Powder. Het zijn mooie warme tinten die goed gepigmenteerd zijn.

In de binnenste ooghoek (1) heb ik een highlighter (venus) gebruik uit het Naked Basics palette. Op het bewegende ooglid (2) heb ik kleur 364 gebruikt, in de crease (3) kleur 368 en daaroverheen (4) heb ik het aangezet met kleur 361.

Op mijn lippen draag ik de Inglot Sleeks cream Lip Paint in kleur 100 (EUR 14,-). Het is een nude kleurtje die perfect past bij deze look. Omdat mijn ogen de eyecatcher zijn van deze look, kun je beter jouw lippen wat rustiger houden. De sleeks cream van Inglot zou tussen een lipstick en een lipgloss in moeten zitten, maar ik vind het echt een lipgloss. De kleur trekt niet in mijn lippen, maar blijft er gewoon ‘op’ liggen. Verder verdwijnt hij ook aardig snel van mijn lippen. Het leuke van deze Lip Paint vind ik wel de verpakking, het is net een reageerbuisje!

Ik heb de look nog afgemaakt met een eyeliner en wat mascara.

Ik ben zeer tevreden over de producten van Inglot. Het zijn mooi gepigmenteerde kleuren. En hoewel je misschien eerder voor ‘veilige’ kleuren oogschaduw zult gaan, heb ik je laten zien dat je met wat fellere kleuren ook een mooie look kunt maken. Ik heb de zomer in ieder geval op mijn gezicht gebracht met deze kleuren, nu het weer nog!

Inglot is verkrijgbaar in onder andere Amsterdam (Van Baerlestraat 8, pop-up store: Leidsestraat 23), Amersfoort (Langestraat 71) en Eindhoven (18 Septemberplein 21). Jammer genoeg hebben we vernomen dat de Inglot counters in de verschillende V & D filialen zullen gaan verdwijnen, jammer natuurlijk! We hebben helaas niet echt inzicht wanneer precies, informeer daarom even bij de counters als je er meer over wilt weten. 

Zijn jullie ook al bekend met Inglot en ook net zo enthousiast als dat ik ben? Ik hoor graag of jullie nog aanraders hebben voor in een Freedom-System Palette, misschien ga ik er binnenkort maar weer eentje samenstellen..

Deel dit artikel
Back to top