Nagel & Handen

Bourjois mini Vernis: 150 years of colour collectie, review & swatches

Bourjois bestaat dit jaar 150 jaar en viert dat samen met ons! Speciaal voor deze gelegenheid hebben zij een collectie van de mini-nagellakjes uitgebracht met maar liefst 15 kleuren. In 1863 is Bourjois ‘geboren’ en 150 jaar later ligt het nog steeds in de winkels. Bourjois probeert met zijn merk de Parijse chic voor iedereen toegankelijk te maken. Het merk staat voor joie de vivre (levensgenot) en dat straalt deze collectie ook absoluut uit! Bourjois zat zelf in het theatervak en heeft deze collectie (deels) hierop gebaseerd. Kijken jullie mee naar de swatches?


Links - 1863: Les théatres. De rode kleur van deze nagellak is geïnspireerd op de doeken van de theaters. Naar mijn mening de perfecte rode kleur!
Rechts - 1879: Java. In 1879 bracht Bourjois voor het eerst Javapoeder uit (Poudre de Riz de Java) en deze poeder zat in een groen doosje. Deze poeder werd gebruikt voor het gezicht en zorgde ervoor dat de huid van de vrouwen leek op porselein.

Links - 1890: Manon Lescaut. Manon Lescaut is de naam van de eerste compact poeder van Bourjois. De kleur van de nagellak is gelijk aan de kleur van de poeder.
Rechts - 1913: Cendres de Roses. Cendres de Roses is een kleur blush die Bourjois uitbracht in 1913. Deze blush zat in een van de wereldberoemde ronde doosjes van Bourjois. Dit vind ik echt een ontzettend mooie oud-roze kleur die altijd kan!

Links - 1928: Soir de Paris. In 1928 werd de geur ‘Soir de Paris’ uitgebracht. De flacon van het parfum heeft dezelfde kleur als deze nagellak. Een hele mooie metallic blauwe kleur. 
Rechts - 1938: Mais Oui! In 1938 werd er nog een parfum van Bourjois uitgebracht, namelijk: ‘Mais Oui’. Dit was een vrouwelijke en elegante geur. Vandaar de poederige roze kleur van de nagellak. Dekt niet heel erg goed, en er zitten zilveren glittertjes in!

Links - 1950: Bourjois, avec un J comme Joie! De naam van de nagellak was een slogan van Bourjois. Er wordt gerefereerd naar de verwarring met het woord ‘bourgeois’, wat burgerlijk betekent. Dit wilde Bourjois natuurlijk niet uitstralen. Wel ben je helemaal klaar voor de troonswisseling met deze kleur, dat is dan wel weer heel erg burgerlijk..
Rechts - 1956: Le Rouge fidèle. In 1956 kwam een lipstick van Bourjois uit in dezelfde kleur als de nagellak. De Lipstick heette Le Rouge fidèle. Mooie roze/rode kleur. 

Links - 1980: La petite Boite ronde. 1980 was het jaar van de kleur. De kleine ronde blush doosjes (petites Boites rondes) van Bourjois zijn een uitnodiging voor de wangen, in heel veel kleuren.
Rechts - 1995: Grain de Beauté. In 1955 kwamen de eerste douchegels van Bourjois uit, deze heette Grains de Beauté.

Links - 2001: Coup de Théatre! In 2001 kwam Bourjois met de eerste mascara met een dubbel uiteinde. De kleur van de nagellak refereert naar de intens zwarte mascara’s. Mooie diepzwarte kleur met zilveren shimmers. 
Rechts - 2002: Effet 3D. Deze naam verwijst natuurlijk naar de lipglosses van Bourjois die nog steeds in de winkel liggen. De glans van de nagellak is ontzettend mooi. De kleur is gebaseerd op een kleur lipgloss, namelijk de Framboise Magnific.

Links - 2006: Clubbing. Deze nagellak verwijst naar de Clubbing producten van Bourjois. Deze producten moeten tot aan het einde van de nacht blijven zitten. Ik ben geen fan van dit lakje, heel erg streperig..
Rechts - 2007: 1 seconde! Dit lakje verwijst natuurlijk naar de 1 seconde lakjes van Bourjois die in de winkel liggen. Dit lakje is geïnspireerd op de Vernis 1 Seconde ‘Figue Chic’ en ‘Lavande Esquisse’.

2013: Bon Anniversaire! Dit kleurtje is speciaal gemaakt voor de verjaardag van Bourjois. Gefeliciteerd met je verjaardag! Een perfect roze kleur!

De lakjes van Bourjois lakken (bijna) allemaal in twee laagjes dekkend, en sommigen zelfs in 1 laag. Ik vind het stuk voor stuk prachtige kleurtjes, en ze zijn van goede kwaliteit! Ze drogen snel, en ondanks dat het potje klein is, lakken de kwastjes echt prima. En doordat de potjes zo klein zijn, zijn ze ook handig om mee te nemen. Mijn favorieten zijn: 1863: Les théatres, 1928: Soir de Paris en 1956: Le Rouge fidèle.
Voor het kleine prijsje van EUR 2,99 liggen ze nu al bij diverse drogisterijen in het schap.

Hebben jullie al één van deze lakjes in jullie bezit, of hebben jullie hier een favoriet bij zitten? Laat het me weten via de comments!

Deel dit artikel
Back to top