Reviews

Dior Bird of paradise - foto's, review & swatches

Gisteren hebben jullie de mooie nagellakduo''s van de Dior Bird of Paradise collectie al gezien, vandaag is (een deel van) de rest van de collectie aan de beurt. Kleurrijk...dat is de Bird of Paradise collectie zeker, maar de kleuren blijven chique en zeker niet te fel. In een zomerlook is een mooie bronzer natuurlijk onmisbaar en laat Dior nu een handige bronzer/blush in deze collectie hebben opgenomen...dat kan geen toeval zijn. En wie is er niet nieuwsgierig naar de Diorskin Nude Tan BB creme, een zonnige versie van mijn favoriet? Kijk je mee?

Prachtige tinten in deze collectie, wat staat het toch mooi als je alles bij elkaar op de foto zet!

De twee oogschaduwpaletten hebben elk frisse, vrij koele tinten die ervoor zorgen dat je direct een frisse oogopslag krijgt. Misschien is blauwe oogschaduw niet iets dat je dagelijks zou dragen, maar geloof mij...het kan er erg mooi uitzien. Ik heb wel een paar tips voor jullie:

  • voel je niet verplicht alle vijf kleuren uit het palette te dragen
  • zorg dat je donkere kringen altijd goed camoufleert als je blauwe oogschaduw draagt (concealer het liefst aanbrengen na de oogschaduw i.v.m. eventuele fall out) en breng liever geen blauw aan onder het oog als je moe bent
  • heb je blauwe ogen, dan kun je heus blauwe oogschaduw dragen, maar zorg er wel voor dat het rondom het oog wat donkerder is door bv. een oogpotlood tussen de wimpers aan te brengen en draag een goede (niet blauwe) mascara
  • breng de blauwe kleur niet boven de arcadeboog aan, dat is toch minder mooi naar mijn idee
Dior 5 couleurs 374 Blue Lagoon EUR 56,50


Dior Blue Lagoon

bestaat uit 5 tinten blauw/turquoise die ieder best verschillend zijn. De kleuren laten zich makkelijk aanbrengen en blenden, als je drie kleuren naast elkaar aanbrengt en alleen de randen blendt, dan blijven de aparte kleuren goed zichtbaar. De middelste kleur is het donkerste en meest gepigmenteerd, toch vallen de andere kleuren zeker niet tegen, ze zijn natuurlijk wel vrij licht en hebben een mooie glans.

Dior 5 couleurs 434 Peacock EUR 56,50


Dior Peacock

is een mooie combinatie van lichtgroene tinten en een kleur die meer ricthting blauw gaat, ik zie de vergelijking met de kleuren van pauwenveren wel, al zijn die toch iets meer uitgesproken. De kleuren zijn vrij licht, maar eerlijk gezegd vind ik het voor de zomer toch wel mooi, de kleuren lichten een zomerse look direct op. De middelste kleur is pistachegroen en vrij gepigmenteerd, maar wel heel licht en daardoor niet geschikt als eyeliner (daar gebruik je de middelste kleur in een Dior palette vaak voor), ik had zelf liever een donkere kleur in het midden van het palette gezien. Maar goed, je kunt er natuurlijk altijd nog een donkere kleur bij gebruiken.

De Jelly lip pen (EUR 25,00) is geen echte onbekende voor ons, ondanks dat dit de eerste soortgelijke lipbalm/lipstick pen is die Dior uitbrengt. Handig om mee te nemen en makkelijk aan te brengen zijn deze Jelly lip pens zeker. Ze zijn niet mega gepigmenteerd, maar voelen wel erg fijn en voedend aan op de lippen en hebben een heel subtiel, prettig geurtje. Lang blijven ze niet zitten, maar als je niet al teveel eet en drinkt moet je er toch wel een uurtje of twee plezier van hebben. Raken ze op? Dan draai je simpelweg aan de achterkant en je kunt weer lekker doorsmeren!

Jelly lip pen Copacabana & Gaia EUR 25,00

Helemaal verliefd ben ik op het Diorskin Nude Tan Paradise duo 002 Coral Glow (EUR 58,50), een superhandig doosje met daarin een bronzer en een blush in heerlijke zomerse tinten. Je koopt het palette inclusief de kleine kabuki die je op de foto ziet, handig...zo heb je direct een goede kwast om de bronzer en blush aan te brengen. Doe wel een beetje voorzichtig want vooral de blush is heel gepigmenteerd, een lichte hand is aan te raden. Maar ja...straks ben je misschien lekker zongebruind en kun je iets meer heben, dan is het een prima kleur waarschijnlijk.

Diorskin Nude Tan Paradise Duo 002 Coral glow EUR 58,50


Breng je de blush en/of bronzer liever iets subtieler aan? Dan kun je bijvoorbeeld deze knalrode Summer blush brush (EUR 61,50) gebruiken, die valt behoorlijk op tussen mijn andere kwasten! De kwast is heel fijn, lekker zacht en toch zijn de (echte) haren stevig genoeg om de poeders goed aan te brengen!

het resultaat van het Peacock oogschaduwquad, het Paradise duo Coral Glow en de Gaia jelly lip pen, misschien niet de beste combinatie met de koraalkleurige blush, maar dit is nu eenmaal de kleur die ik heb ontvangen.

Wil je mijn ooglook met het Peacock palette nog even in detail zien? Dat kan en ik heb er zelfs nog een simpel stappenplan bij gemaakt! Ik heb geen kwasten gebruikt, alleen de applicators die bij het palette geleverd worden. Zo zie je maar, dat lukt prima!

Nog even een kort stappenplan van mijn ooglook:

  • breng de highlightkleur(rechtsboven) aan op het ooglid t/m de arcadeboog
  • breng de lichtgroene kleur (linksboven) aan op het ooglid
  • breng de donkergroene kleur (linksonder) aan op de buitenste ooghoek en in de arcadeboog
  • breng die kleur ook aan onder het oog
  • breng de contrastkleur (in het midden) aan in de binnenste ooghoek
  • breng wat eyeliner en mascara aan (op de foto heb ik dat in de verkeerde volgorde gedaan, haha)
Het resultaat van dichtbij

Nieuw zijn ook de Diorskin Nude Tan BB cremes (EUR 42,50 tube 30 ml) in twee tinten, BB cremes die vooral bedoeld zijn om de huid een zonnige look te geven, deze ietwat te egaliseren en vooral te hydrateren. Ik vind het perfecte producten om mee te nemen op vakantie en bijvoorbeeld ''s avonds te dragen, voor overdag zijn ze niet geschikt omdat de beschermende factor maar SPF 15 is. Op zich kan dat best als het niet zonnig is, maar als je echt veel buiten bent en in de zon zit of bezig bent, dan is SPF15 te weinig.
Bewaar de BB creme maar tot ''s avonds na het zonnen, dan is het de perfecte basis voor jouw zomerse look! De BB creme heeft een medium dekking, minder dan de "normale" Diorskin Nude creme en de finish is ook iets glanzender, wat op zich wel mooi is in de zomer. De BB creme voelt frisser aan op de huid, iets minder als make-up en meer als verzorging, erg fijn!

Diorskin Nude tan 001 & 002 EUR 42,50

De Dior Paradise collectie bevat een flink aantal interessante producten, vooral de Paradise Duo''s zijn heel mooi en vooral ook praktisch, dat bespaart weer ruimte in de toilettas. Natuurlijk zijn de Jelly lip pens niet uniek, maar als echte Dior fan kan je dat vast niets schelen, ze zijn prettig in gebruik en je vindt vast een leuk kleurtje tussen de vier tinten. De Nude tan BB creme is wel heel fijn als echte zomermake-up, al moeten de kleurtjes natuurlijk wel goed bij je passen en moet je dus even inschatten hoe bruin je misschien wel gaat worden?

Zin om te shoppen? Dat komt goed uit, de Dior Bird of Paradise collectie is momenteel ook online te vinden bij De Bijenkorf, handig want zo hoef je niet eens de deur uit als je de swatches van de palette''s mooi vindt! In dit artikel kun je alle informatie van de collectie terugvinden, samen met de prijzen. Wat gaat er op jouw wishlist?

Deel dit artikel
Back to top