Nieuws

Fijne tips voor zonbescherming in de mei-vakantie

Hebben jullie vandaag op het nieuws gehoord dat de zonkracht maar liefst 7 tot 8 was vandaag? Dat is behoorlijk hoog voor de tijd van het jaar en die kracht kan ervoor zorgen dat je flink kunt verbranden als je de huid niet beschermt. Kortom, het wordt weer tijd om ‘s ochtends even na te denken wat je gebruikt en natuurlijk neem je een handig product mee voor onderweg. Ik heb wat handige producttips voor je op een rij gezet, ook handig als je deze mei-vakantie naar de zon vertrekt....

Prepare
Ga je in de mei-vakantie op een echte zonvakantie? Dan kun je nu al beginnen met het voorbereiden van de huid met speciale voedingssuplementen van Inneov, deze zorgen voor een betere natuurlijk bescherming van de huid en helpen mee om de huid sneller en mooier te laten bruinen. Er zijn twee versie’s, één voor de zongevoelige huid en één voor de normale huid. Gebruik je een soortgelijk product liever alleen direct op de huid? Dan heeft Lancaster een heerlijk Sun preparing hydrating serum voor het gezicht en een Sun preparing hydrating water voor het lichaam. Deze producten gebruik je 1 tot weken voordat je op vakantie gaat en je kunt ze ook tijdens de vakantie blijven gebruiken, het zijn geen zelfbruiners, maar bereiden de huid voor op de zon. Al de genoemde producten beschermen niet tegen de zon, je moet dus wel een product met SPF gebruiken als je de zon in gaat. 

  • Lancaster Tan preparer hydrating water EUR 28,00
  • Lancaster Tan preparer hydrating serum EUR 32,40
  • Inneov solaire intensif antioxidant EUR 18,00
Protect your face

Ben je gewoon aan het werk, dan zul je waarschijnlijk weinig tijd hebben om uitgebreid te zonnen maar wellicht pak je nog wat zonnestralen mee in de lunchpauze of na het werk op een terras of in de tuin. Ook dan moet je de huid natuurlijk beschermen! Dat kun je met de producten hierboven prima doen, breng deze producten in de ochtend op (voordat je eventueel make-up aanbrengt) en neem de tube ook nog even mee in jouw tas. Stel je voor dat je na werktijd toch echt nog even uitgebreid kunt zonnen, dan dep je voorzichtig nog wat extra product op de huid. Deze producten zijn voor het gezicht, maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken op armen, benen, decolleté en de rest van het lichaam....smeren maar!

  • Garnier Ambre solaire BB creme SPF 30 EUR 11,99 (BB cream geschikt voor een hele dag in de zon)
  • Uncover suncare SPF 15 EUR 34,95 (boordevol anti-oxidanten)
  • Vichy Capital Soleil SPF 50 gezichtscreme EUR 16,50 (met een tintje, een soort BB cream)
  • Elizabeth Arden Eight Hour cream SPF 50 EUR 34,29 (vrij vettig en dik, vooral geschikt voor droge en zeer gevoelige huid)
  • Estee Lauder DayWear Advanced multi-protection anti-oxidant & UV defense SPF 50 EUR 37,50 (zeer licht en niet vet, vooral vrijwel ieder huidtype geschikt en prima te combineren met make-up, geen witte waas)
Protect your body & hair

Ga je “echt” zonnen? Aan het strand of aan het zwembad? Of installeer je je de hele dag in de tuin of balkon op een ligbedje, dan is het smeren geblazen! Kies voor de eerste zonnestralen (en voor jouw bleke velletje) voor een hoge bescherming, vooral als je in een vakantieland bent met felle zon, SPF 50 is echt aan te raden. Smeer je goed in voordat je de zon in gaat en laat even intrekken, breng het product dus bij voorkeur aan voordat je op pad gaat. Smeer of spray je na twee uur in de zon opnieuw is, misschien zelfs nog een keer extra als je bent gaan zwemmen. Tegenwoordig heeft Lancaster heel handige producten die je zelfs direct op de huid kunt aanbrengen als deze nog nat is, de werking is dan net zo goed.

  • Eucerin Sun spray Transparent SPF 30
  • Lancaster Sun Kids invisible mist SPF 50 EUR 27,90 (ook aan te brengen op de natte huid)
  • Lancaster Sun Kids comfort cream SPF 50 EUR 27,90 (idem, deze is ook geschikt voor het gezicht)
  • Biodermal zonne mousse SPF 20 EUR 18,99 (een soort slagroom, niet plakkerig en laat geen witte waas achter
  • La Roche-Posay zonne olie SPF 50 EUR 20,95 (een snel intrekkende olie die net zo goed beschermt als een milk of creme, geschikt voor de zeer gevoelige huid of als je zonneallergie hebt)
  • Schwarzkopf BC hairtherapy sun protect spray EUR 7,80 (ook de haren moeten goed beschermd worden, zeker als het gekleurd is)
  • Sisley super creme solaire corps SPF 15 EUR 99,00 (vol met mooie plantaardige ingrediënten, wel erg aan de prijs)
  • L''Oréal Paris Solar Expertise beschermende olie SPF 30 EUR 17,99 (een heerlijke olie die snel intrekt, lekker ruikt en een mooie glans aan de huid geeft)
  • Collistar Acqua superabbronzante idratante anti-sale EUR 16,50 (geen zonbescherming, maar een heerlijk verfrissend water dat de huid oppept en sneller laat bruinen, combineer altijd met een goede zonbescherming!)
Take-away 

In Nederland weet je ‘s ochtends niet altijd hoe zonnig het in de loop van de dag gaat worden. Als je dus ‘s ochtends in de auto of trein stapt voor een dagje pretpark, stad, dierentuin of speeltuin, dan ben je misschien niet beschermd tegen de zon. Maar als je ineens in de volle zon loopt, dan voel je dat al snel...au! Gelukkig zijn er handige producten die altijd wel in een tas passen en die toch goed en snel beschermen. Neem dus altijd (!!) minstens een flesje zonbescherming mee, zeker als je met kinderen op pad gaat. Het is niet nodig om een mega-fles mee te nemen, maar neem dan een speciale tasflacon mee of eventueel een reisverpakking. Beter mee verlegen dan om verlegen zei mijn oma vroeger al! Voor jezelf kun je eventueel een (compact) poeder meenemen met minerale filters, die breng je aan over jouw make-up. De Powder-me SPF van Jane Iredale is transparant en makkelijk aan te brengen met de ingebouwde puff en beschermt toch met SPF30 tegen UVA & UVB stralen, erg handig!

  • Collistar Tanning compact powder SPF 30 EUR 25,94 (compacte foundation/poeder die volledig beschermt tegen de zon, mits je niet te zuinig bent natuurlijk)
  • Nivea sun kids pocket size SPF 50 EUR 6,99 (een dunne melk die makkelijk aan te brengen is)
  • Nivea sun pocket size SPF 30 EUR 5,99 (idem, prettig in gebruik)
  • Environ Sun care lip balm SPF 15 EUR 17,60  (vergeet de lippen niet, die kunnen ook verbranden en dat is geen pretje, deze stick beschermt goed en kun je natuurlijk ook wel even op de neus ofzo aanbrengen)
  • Jane Iredale powder me SPF 30 EUR 52,50  (handig om mee te nemen, zo heb je altijd een zonbescherming bij je die je zonder problemen kunt aanbrengen over make-up, de poeder dep je op de huid en laat zich makkelijk verdelen, is onzichtbaar op de huid)
  • Sisley Super sun Stick Solaire tinted SPF 30 EUR 72,90 (voor de gevoelige delen van het gezicht zoals de neus, de lippen en de oogleden, deze versie is heel licht getint maar er is ook een transparante versie)
Welke zonbescherming heb jij in jouw tas zitten? En vergeet je ook op Koniginnedag niet goed in te smeren als je op pad gaat!
Deel dit artikel
Back to top