Inspiratie & Tutorials

Easy chique gala look door Elke Willemen van MAC

Vanmiddag hebben we jullie al een aantal tips gegeven voor een mooie galalook, heb je dat artikel al gelezen? Natuurlijk hebben we ook nog onze eigen gala look voor jullie, gemaakt door de senior make-up artist van MAC, Elke Willemen. Stagiaire Vivianne was het model en de look is heel mooi geworden, dat kun je wel aan Elke overlaten. Kijk vooral snel verder en don''t worry, het is echt heel goed zelf te doen!

als Elke op bezoek komt, dan ziet de redactie er zo uit, MAC heaven!
Stap 1 : de basis

Elke kiest voor de MAC Pro longwear foundation die zeer lang houdbaar is, handig natuurlijk als je aardig wat uurtjes aan het feesten bent. De foundation heeft een transparante tot medium dekking en is heel goed bestand tegen vocht en hitte. Elke gebruikt geen concealer, maar een mix van drie tinten Prep + Prime highlighter, zo licht je eventuele vlekjes wat op, meer heeft de jonge huid niet nodig volgens Elke. De finish is van de foundation is mat maar wel natuurlijk, om het teveel aan glans weg te werken en de foundation te zetten gebruikt Elke nog de MAC  Prep + prime Transparent Finishing Powder met een vrij kleine poederkwast (neem de poeder ook mee voor een touch-up of neem wat blot film mee).
Op de wangen komt de mooie (limited edition) Extra dimension blush Bareness voor een bescheiden blosje, als highlighter gebruikte Elke de Extra dimension Definitely defined (die komt straks ook in binnenste ooghoek). De Extra Dimension producten zijn online bij MAC te koop www.maccosmetics.nl (als ze er nog zijn...)

Stap 2 : de oogmake-up

Een oogschaduwbasis is natuurlijk heel belangrijk, dat weten jullie inmiddels wel. MAC heeft (nog) geen echt fijne oogschaduwbasis, maar die komt er binnenkort wel aan! Maar gelukkig zijn de MAC Paint Pots een heel fijn alternatief, Elke gebruikt voor Vivianne de Bare Study, een lichtglanzende nude kleur die het ooglid direct egaliseert.

Om voor een extra lang houdbare oogmake-up te zorgen kiest Elke ervoor om Fluidline te gebruiken, zowel als eyeliner alsook als oogschaduw. Ze brengt eerst met de 209 of 263 kwast een mooie lijn Blacktrack fluidline aan dichtbij de wimperrand, daarna duwt ze de Rich Grond fluidline met de 239 kwast over de eyeliner heen. Rich Ground brengt ze vervolgens over het hele ooglid aan, ze laat de binnenste ooghoek vrij en werkt in een ronde vorm (geen cat-eye, dat is niet meer de trend dit seizoen). Met de 217 kwast vervaagt ze de fluidline aan de randjes, wacht daarmee niet te lang, als de Fluidline eenmaal goed ingedroogd is gaat dat niet meer zo simpel.

Boven de pupil brengt Elke met de 239 kwast nog wat Woodwinked oogschaduw aan, die duwt ze over de fluidline Rich Ground heen. Onder het oog komt geen oogschaduw, eyeliner of oogpotlood, dan kan het ook niet uitlopen in de loop van de avond.

In de binnenste ooghoek gebruikt Elke de lichtste kleur van de Extra Dimension Defenitely defined skin finish, deze kun je ook prima op en rond de ogen gebruiken, ze zijn zeker multi-functioneel! Omdat je wat preciezer wilt aanbrengen kiest Elke hiervoor de MAC 219 kwast. Natuurlijk maakt Elke de look af met een goede waterproof mascara, ze heeft de False Lashes waterproof gebruikt maar die komt pas in mei uit, natuurlijk kun je ook een andere waterproof mascara gebruiken. Vergeet niet ook de onderste wimpers lichtjes aan te zetten (met de nadruk op lichtjes...)

De wenkbrauwen mag je niet overslaan, zeker als je de oogschaduw wat sterker aanzet of wat donkerder van kleur is, zorgt een goed verzorgde wenkbrauw voor een mooie omlijsting. Gebruik om de wenkbrauw aan te zetten een potlood, dat blijft langer mooi zitten dan een poeder. Gebruik natuurlijk een goede kleur en veeg de streepjes die je (voorzichtig) zet, goed uit met het borsteltje op de achterkant. Heb je weerbarstige haartjes, dan kun je er nog voor kiezen de Brow Set te gebruiken.

Stap 3 : de lippen

Voordat Elke begint met haar werk, brengt ze eerst wat Lip Balm op de lippen aan, dan zijn ze vast goed verzorgd als ze de lipstick gaat aanbrengen. Elke kiest voor een natuurlijke roze lipkleur door de Sheer seduction lipstick aan te brengen samen met de Underdressed lipglass, zeker Vivianne''s lips but better!

Extra stap : false lashes

Wil je nog wat extra''s doen! Breng dan eens false lashes ofwel nep-wimpers aan. Elke heeft voor Vivianne de MAC lashes nr. 33 gebruikt, die ze eerst (in het doosje) wat donkerder heeft gemaakt met wat Blacktrack Fluidline. De wimpers heeft ze vastgezet met de fijne Duo wimperlijm, binnenkort zullen we eens een goede tutorial voor jullie maken over hoe je valse wimpers aanbrengt.

Dit is het mooie resultaat! Een prachtige chique look die echt niet misstaat op een gala! Natuurlijk kun je eventueel nog wat extra glans aanbrengen, maar dat hoeft zeker niet, deze look laat jouw ogen prachtig uitkomen door mooie brons/bruine tint van de Rich Ground fluidline. Vivianne heeft bruine ogen, maar ook met groene, blauwe of grijze ogen staat deze kleur echt wonderschoon! De houdbaarheid is heel goed, je hoeft je absoluut geen zorgen te maken over jouw looks de hele avond en nacht, maar kunt gewoon heerlijk feesten!

Geen gala? Geen zorgen, deze look is ook prima draagbaar voor een normaal avondje uit en ook overdag is het heel goed te doen, kortom...een perfecte chique make-up look die iedereen staat. Dank je wel, Elke! De producten van MAC kun je o.a. vinden in de online shop van De Bijenkorf en natuurlijk bij de MAC counters door heel Nederland. 

Deel dit artikel
Back to top