Blogs & Editorial

Editorial - stylish op zijn Nederlands

Hebben jullie 30 april ook voor de t.v. doorgebracht? De kroning van Koning Willem-Alexander was toch wel iets wat ik graag wilde zien op die dag. 33 jaar geleden was ik 9 jaar toen Beatrix gekroond werd, net zo oud als mijn zoontje Sem nu is. Grappig toeval! Ik heb toen ook al met ingehouden adem gekeken, maar mijn focus was wel iets anders merkte ik.

In 1980 was ik best onder de indruk van het hele ''gedoe'', de kroning op zich met alle plechtigheden er omheen. Nu keek ik stiekem toch meer met het oog van iemand die beroepsmatig bezig is met uiterlijkheden. Het meest benieuwd was ik toch wel naar de jurk van Koningin Maxima en eerlijk is eerlijk, die was bloedmooi!

foto RVDA & ANP
De blauwe Jan Taminiau was het klapstuk, maar de paarse avondjapon en het jurkje van Natan waren ook zeer geslaagd. Met Max was helemaal niets mis, met de koninklijke gasten eigenlijk ook niets, die hadden zich keurig aan de dresscode gehouden. Maar dat kon je niet van iedereen in de kerk zeggen...

Tijdens de eed of de belofte die de kamerleden moesten afleggen was het soms, laten we het voorzichtig zeggen, teleurstellend slecht gesteld met de outfits. Slecht zittende pakken, heren zonder stropdas, dames in t-shirtjes onder hun jasjes (dat dan weer wel), kleurige sjaaltjes (bleh....gooi ze nu eens allemaal de deur uit...) en als hoogtepunt, een kek blauw-wit jurkje met delfs blauw motief.....volgens mij met regenlaarsjes eronder, maar dat kan ik mij ook verbeeld hebben.
bron Madeinholanda.com
Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak, de outfit van Sheikha Mozah vond ik persoonlijk ook mooier dan die van de Japanse kroonprinses, maar desondanks voldeed zij natuurlijk wel aan de (ongeschreven?) eisen. Maar kom op, sommige gasten zagen eruit alsof ze net van de supermarkt kwamen. Komt het dan toch weer door onze ''doe maar gewoon, dan doe je a gek genoeg'' mentaliteit? Jammer hoor, dat je zo''n bijzondere gelegenheid juist niet aangrijpt om eens uit te pakken....ik zou het wel weten?
Sheikha Mozah Bint Nasser al Missned van Qatar bron foto
Natuurlijk heeft niet iedereen het budget van de Sheikha, maar ook met heel veel minder geld kun je er goed uitzien. En weet je niet hoe je je moet kleden, dan zijn er zeker mensen die je van advies kunnen dienen. Luister gewoon eens naar mensen die er echt verstand van hebben en ondanks dat we heus wel een beetje zuiniger aan mogen doen, vind ik dat je voor zo''n gelegenheid best iets nieuws had mogen aanschaffen. Je zou jezelf maar terugzien in dat gekreukte pak of dat rood-witte t-shirt....of sla ik nu weer door?

Hier in Gran Canaria kijk ik nu ook belangstellend rond, Poolse, Russische, Engelse, Zweedse, Duitse en Nederlandse vrouwen hebben de overhand....ik herken ze meestal in één oogopslag, herkenbaar?

Eens kijken of mijn Delfs blauwe bikini al klaar ligt voor vandaag.....

Zwem ze!

XXX

Deb
Deel dit artikel
Back to top