Reviews

MAC Making Pretty collectie - review & swatches

Eindelijk is het zover, de MAC Making Pretty collectie zal vanaf morgen 3 mei 2013 te koop zijn in de online shop van MAC. In eerste instantie was er sprake dat de collectie ook bij de Bijenkorf in Amsterdam te koop zal zijn, maar dat blijkt toch niet het geval te zijn. Alleen online dus en daarom is het maar goed dat ik jullie swatches kan laten zien van alle producten. Kijken jullie mee en genieten jullie vooral ook mee van de extra mooie, roze verpakkingen?

De MAC Making Pretty collectie is de extra luxe collectie van MAC die jaarlijks uitgebracht wordt, in de USA was dit rondom de feestdagen en eerlijk gezegd is dat eigenlijk ook een passender tijdstip. Ik vind het dan ook wel jammer dat we in Nederland er zolang op hebben moeten wachten, dit hadden natuurlijk wel hele mooie kerstcadeautjes kunnen zijn. Nu ja...niets meer aan te doen! 

Zoals je ziet is de verpakking behoorlijk anders dan anders, geen mat zwart maar zalmroze met rosé gouden details met een soort van reptielenprintje. Het is geen echt leer wat je ziet en de producten zijn ook gemaakt van licht kunstof, in tegenstelling tot eerdere luxe collecties doen deze producten toch ietwat "cheap" aan, aan de buitenkant tenminste. De binnenkant ofwel de producten zijn wel dik in orde!

De Making Pretty Sheer mystery powders komen uit in drie kleuren (Light Medium, Medium Plus en Dark secret EUR 59,00) en zijn gewone, lichte gezichtspoeders die het gezicht ietwat matteren. In het doosje vind je een spiegeltje en een poederdonsje, aanbrengen met een kwast kan natuurlijk ook. In de verpakking vind je ook een navulling, waarmee je het "mooie" doosje kunt navullen als deze op dreigt te raken, prik met een naald in het gaatje op de achterkant en de lege pan valt eruit. Dat scheelt weer in prijs natuurlijk!



Making Pretty sheer mystery powder Light medium & Medium plus

In de collectie vind je ook twee mooie Making Pretty lipsticks, allebei kleuren die al eerder zijn uitgekomen. De nude/roze lustre lipstick 3N is heel mooi en perfect voor een nude lip, zeker als je een lichte tot medium huid hebt. Runway Red is een dieprode kleur met satijnen finish die echt extreem gepigmenteerd is, na het swatchen op mijn arm liep ik de volgende dag nog rond met een rode streep op mijn arm (en ja, ik had natuurlijk wel gedoucht). De verpakking van de lipstick vind ik dan wel weer leuk, 

MAC Making Pretty Lipstick EUR 27,50

MAC Making Pretty lipstick 3N & Runway Red EUR 27,50

Hou jij van een mooie poederdoos op jouw kaptafel? Zo één in de stijl van de Guerlain Météorites? Dan kun je nu ook bij MAC terecht voor de te schattige, superglitterige Making Pretty Iridescent powder/loose in de kleur Silver dusk. Deze losse poeder kun je normaal ook bij MAC kopen (natuurlijk niet in deze aparte verpakking) en wordt omschreven als roze/beige met een zilveren glans. Dat klopt zeker met de swatch, die je hieronder op de foto kunt zien, maar een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats : de glitters zijn wel heel erg aanwezig.

Making Pretty Iridescent powder/loose Silver Dusk EUR 59,00

Silver Dusk is mooi om als highlighter te gebruiken, maar om deze glitters nu overal over mijn gezicht te verstuiven met de (schattige) poederdons? Nee, dat is net iets too much, al kun je dat natuurlijk wel doen op jouw lichaam, mooi als je een wat bloter jurkje of topje draagt. 
De verpakking is gemaakt van stevig karton, het poeder zit onderin het doosje met daarboven een kartonnentje met gaatjes dat je niet kunt verwijderen, de poederdons is heerlijk zacht en verstuift de poeder goed. Wil je de poeder wat preciezer aanbrengen, gebruik dan de MAC 188 kwast bijvoorbeeld.

Silver Dusk , 3N & Runway red lipstick
Jullie weten dat ik gek ben op MAC kwasten en als ze dan ook nog eens een ander jasje hebben, dan ben ik best snel om! Ik vind de Making pretty brush set dan ook echt heel mooi. In een roze "leren" etui met reptielenprintje & rosé gouden strik vind je twee mooie kwasten. Allebei handgemaakt en superzacht, maar toch stevig genoeg om poeder en oogschaduw goed te verdelen. In de kwastensetjes die je tijdens de feestdagen kunt kopen, vind je weleens kwasten die iets minder fijn zijn, dat is zeker niet het geval bij deze set. De 136 kwast is een medium poederkwast die vrij plat is, hierdoor kun je poeder goed over het gezicht verdelen en kom je ook goed op plaatsen zoals de neusvleugels. De 282 oogschaduwkwast heeft korte haartjes die zeer dicht op elkaar staan, hierdoor is deze vooral erg geschikt om eyeliners en eye pencils goed te blenden. Doordat deze ook vrij plat is, kun je er ook prima oogschaduw mee opbrengen en de randen ietwat uitblenden. Om kleuren met elkaar te blenden/mengen vind ik deze iets minder geschikt. Als je fan bent van smoky eyes, dan is dit wel een hele fijne kwast! Beide kwasten vind je niet in het vaste MAC assortiment, een must voor MAC brush addicts zoals ik....
Making Pretty brush set EUR 79,00

Pretty....dat zijn ze producten natuurlijk echt wel. Kwalitatief is er ook helemaal niets mis mee, de producten zijn allemaal bruikbaar en heel mooi. Toch betaal je behoorlijk wat extra voor de verpakkingen, dan verwacht je natuurlijk ook wel wat! Ik heb uit vorige collecties ook nog wel wat producten in mijn stash en daar vind ik toch verpakkingen bij die heel wat luxer zijn dan deze. Natuurlijk zullen smaken verschillen, maar bij die producten leek toch meer aandacht besteed aan de verpakking. Een gemiste kans wat dat betreft. Maar goed, ik ben er desondanks toch wel heel blij mee, vooral met de prachtige en fijne kwasten, de heerlijke 3N lipstick en de schattige Mystery Powder, die staat toch best leuk in mijn clutch als ik op vakantie ben?

De MAC Making Pretty collectie zal exclusief te koop zijn in de online shop van MAC, www.maccosmetics.nl, officieel vanaf 3 mei 2013. Vergeten jullie ook niet de MAC Riri Woo lipstick mee te bestellen? Ik ben er zooooo nieuwsgierig naar!

Deel dit artikel
Back to top