Nagel & Handen

Editor's choice - Deborah Lippmann Gel Lab

Tijdens mijn vakantie zullen jullie dagelijks korte artikelen kunnen lezen waarin ik je kennis laat maken met echte favorieten van mij. Dat zijn soms producten die ik al jarenlang gebruik, maar er kunnen ook nieuwe ontdekkingen in te zien zijn. Stuk voor stuk zijn het producten die ik dagelijks of wekelijks gebruik en waarover ik eigenlijk nooit eerder iets geschreven heb. Laat ik van start gaan met de geweldige Deborah Lippmann Gel Lab base & top coat, onmisbaar voor mij als nagellakliefhebber!

Misschien ken je het wel, de mooie, superglanzende finish van gel-nagels? Gel nagellak is nagellak in een speciale samenstelling die je (meestal) in een salon laat aanbrengen. Je bouwt de nagellak op in laagjes en laat het drogen/uitharden onder een speciale UV lamp. Het resultaat is een keiharde laag nagellak die zomaar twee weken (of langer) mooi blijft zitten. Dat is natuurlijk een uitkomst als je niet veel tijd hebt of als je houdt van goed verzorgde nagels zonder al teveel gedoe.

Er zijn ook systemen voor thuisgebruik (zoals die van Orly) en die werken ook heel goed, maar in aanschaf is zo''n systeem best prijzig en het kost je natuurlijk wel wat tijd om de gelnagels zelf netjes aan te brengen. Maar gelnagellak is toch ook wel een aanslag op gezonde nagels, zeker als je ze altijd draagt, mede doordat de tools waarmee je de gellak verwijdert de nagel toch wat beschadigen.
Deborah Lippmann heeft nu een handig en prettig alternatief dat de nagel gezond houdt : het Gel Lab duo.

Ik gebruik deze combinatie sinds ik ze binnenkreeg eigenlijk iedere keer als ik mijn nagels lak en dat bevalt heel goed. Het Gel Lab duo bestaat uit de Coat of arms basecoat en de Shining armor topcoat (geweldige namen natuurlijk). De basecaot vult ribbels in de nagels op (die worden veroorzaakt door vochttekort...) en maakt de nagel mooi en glad voor de gekleurde nagellak. De basecoat is zeer snel droog, je kunt dus lekker snel doorwerken.

Na het aanbrengen van de laagjes nagellak kun je de topcoat vrij snel aanbrengen, ik doe dat als de nagellak nog nat is (niet voelen met jouw vingers....). Ik neem een druppel topcoat, laat die op de nagel "vallen" en verdeel deze over de hele nagel. Na een minuutje of twee kun je de topcoat voorzichtig aanraken, na 5 minuten kun je al rustig weer aan de slag en na 10 minuten is de topcoat helemaal droog en keihard (tijden zijn voorzichtige schattingen, meestal ga ik gewoon door met alles wat ik aan het doen was, zelfs na een minuutje al). De finish is heel mooi, de topcoat geeft een dikke, glanzende laag over de gekleurde nagellak en de kleur blijft helemaal gelijk na de topcoat. De houdbaarheid van deze combinatie is lang, op mijn teennagels hou ik een nagellak zo zeker een maand goed, op mijn handen blijft de combinatie toch wel een week mooi, zelfs de vervelende tipwear is vrijwel niet zichtbaar. Ik ben echt fan!

Het Deborah Lippmann Gel Lab Duo is niet goedkoop, maar dat hadden jullie vast ook niet gedacht, de adviesprijs ligt rond de EUR 52,00 voor twee flesjes van 15 ml. Momenteel kun je de lakjes alleen in een duo kopen, niet los. Bij Parfuma.com kun je het Gel Lab duo bestellen, bij de Nederlandse Deborah Lippmann verkoopunten heb ik het duo nog niet gespot, maar dat kan niet lang duren denk ik.

Nieuwsgierig geworden? Je moet echt van goede huize komen om in de editor''s choice te komen, zijn jullie al nieuwsgierig welk product er morgen te zien is? Heb jij ook een favoriete base- en topcoat? Of wissel je liever af?

Deel dit artikel
Back to top