Reviews

Editor's choice - Gamila Secret

Tijdens mijn vakantie zullen jullie dagelijks korte artikelen kunnen lezen waarin ik je kennis laat maken met echte favorieten van mij. Dat zijn soms producten die ik al jarenlang gebruik, maar er kunnen ook nieuwe ontdekkingen in te zien zijn. Stuk voor stuk zijn het producten die ik dagelijks of wekelijks gebruik en waarover ik eigenlijk nooit eerder iets geschreven heb. Vandaag eindelijk eens een artikel over Gamila Secret.


Gamila Secret original cleansing bar EUR 19,95

Gamila Secret is een product dat jullie vast al kennen, misschien heb je het ooit zelf gebruikt of misschien ken je het alleen van naam. Gamila Secret is ontwikkeld door Savta Gamila, een vrouw van Druzische afkomst, die woonachtig is in Galileo, het Noordelijk deel van Israël. In dit groene deel van Israël vind je enorm veel olijfbomen, kruiden en bloemen die een gunstige werking kunnen hebben op de huid, iets waar de familie Gamila al generaties lang van op de hoogte was.

Die geheimen deelt Gamila sinds enkele jaren ook met de rest van de wereld en dat is een enorm succes gebleken. Het meest bekend is wel de "zeep" (die eigenlijk geen zeep mag heten i.v.m. de samenstelling) ofwel de cleansing bars, een product dat nog steeds met de hand gemaakt wordt in Israël en 100 % natuurlijke ingrediënten bevat zoals olijfolie van de eerste persing, kokosolie, sheabutter, kamilleextract, druivenpitolie en nog veel meer....

Er zijn verschillende versie''s van de Cleansing bars te koop, die elk een iets andere werking hebben of aangepast zijn aan verschillende huidtypes. De "original" is de meest bekend, deze is geschikt voor de zeer gevoelige huid doordat er geen essentiële oliën aan de bar zijn toegevoegd. 
Maar er zijn ook bars die juist geschikt zijn voor een vettere huid (spearmint sparkle) of juist een droge huid (creamy vanilla). Afhankelijk van de toegevoegde oliën en/of kruiden hebben de cleansing bars ook een iets andere geur, maar dus ook een andere werking.

Original cleansing bar EUR19,95, Face Oil EUR 69,95 en Secret dish EUR 18,95

Maar waarom ben ik nu zo''n fan? En hoe gebruik ik Gamila Secret nu eigenlijk in mijn dagelijkse routine? Laten we aan het begin beginnen, ik ken Gamila al heel lang, zeker vanaf 2008 toen er alleen nog maar de Orginal Cleansing Bar te koop was in Nederland. Al snel las ik hierover, het zou de "zeep" zijn die Madonna en andere sterren gebruikten om hun huid te reinigen. Tja, dan wordt je nieuwsgierig! Vanaf die tijd is er eigenlijk altijd een cleansing bar van Gamila te vinden in mijn huis. Ik heb de Cleansing Bar een tijd al gezichtsreiniging gebruikt en dat beviel op zich goed, het romige schuim zorgt ervoor dat de huid goed schoon is en helemaal niet droog aanvoelt.
Toch ben ik er niet mee doorgegaan, niet omdat het niet beviel, maar simpel omdat ik toch weer andere producten ben gaan testen (het lot van de beautyblogger).

Face Oil EUR 69,95

Maar wat ik wel nog steeds doe, is mijn handen wassen met Gamila Secret, in onze badkamer en bij de wasbak staan 3 granieten zeepbakjes van Gamila (ik vind ze ook nog eens erg mooi!) met daarin elk een cleansing bar in verschillende varianten. De hele familie wast daar dagelijks zijn of haren handen (of iets anders) mee, het is echt een universeel natuurlijk product voor jong en oud, voor mannen en vrouwen dat zacht is voor de huid. Momenteel liggen er 2 original cleansing bars en 1 heerlijke Wild rose cleansing bar, deze zit boordevol anti-oxidanten!

Naast het reinigen van handen, gezicht en het lichaam zijn de cleansing bars ook heel geschikt om te gebruiken als scheercreme. De cleansing bars maak je eerst goed vochtig en wrijf je goed door de handen, je ziet al snel een heel romig, vol cremeachtig schuim ontstaan. Dat creme-schuim breng je aan op de vochtige huid, laat het een minuutje intrekken en spoel daarna af, je kunt het schuim ook langer laten zitten en het gebruiken als masker (of dus scheercreme). Laat de bar na gebruik wel goed drogen, liefst aan de lucht en in/op een zeepbakje dat goed droog is, de bars zijn extreem zuinig, je doet echt weken met een bar misschien zelfs wel maanden.

De producten van Gamila Secret zijn te koop in hun eigen online shop shop.gamilasecret.com (die gevestigd is in Nederland, verzenden gaat dus ook snel en veilig), maar ook bij de filialen van Parfumerie Douglas en andere luxe parfumeriëen. De Cleansing Bars zijn te koop vanaf EUR 19,95 tot EUR 29,95 per stuk, er zijn ook kleine travelsizes te vinden van een aantal versie''s, handig om kennis te maken.

Er is nog veel meer te vertellen, zeker ook over de geweldige face oil van Gamila Secret (heerlijk voor als je een droge huid hebt) en de heerlijke voetencreme die ik ook iedere dag gebruik.
Zijn jullie ook geinteresseerd in meer reviews van de Gamila Secret producten? Laat het dan zeker even weten in een comment!

Deel dit artikel
Back to top