Algemeen

Sunday question - zo moeder, zo dochter?

Genieten jullie vandaag van ultieme verwennerij tijdens Moederdag? Of ben jij degene die druk bezig is moeder te verwennen met zelfgemaakte ontbijtjes, lunches of cadeautjes? Ik zit zelf een beetje tussenin, ik ben vandaag de verwende moeder maar eigenlijk moet ik mijn eigen moeder natuurlijk ook nog een beetje verwennen...om over oma''s en schoonmoeder maar niet te beginnen! Moederdag bracht mij wel op het onderwerp van de sunday question, zo moeder zo dochter.....of toch echt jouw eigen stijl?

Je ziet ze weleens, de dochters die als twee druppels water lijken op hun moeder, niet persé qua uiterlijk maar vooral ook qua stijl. Dat is natuurlijk niet zo gek, tenslotte in jouw moeder meestal het allereerste stijlicoon dat je hebt. Zij koopt jouw kleding en bepaalt welke haarstijl je draagt, althans dat is in jouw vroege jeugd waarschijnlijk zo. Maar als je ouder wordt, dan verandert dat vaak wel. Weg met die schattige vlechtjes, jij laat jouw haren gewoon loswapperen en nee...met die bloemenjurkjes heb je ook niet meer zoveel als je in groep 7 zit.

Maar blijft moeder nu een stijlicoon? Of is dat helemaal afhankelijk van het type moeder of juist het type dochter? Sommige dochters zullen zich juist wat afzetten tegen moeders stijl, terwijl anderen haar juist weer als inspiratiebron zien. En het is natuurlijk best handig als je zo nu en dan eens wat uit moeders kledingkast kan lenen! Of misschien juist wel andersom, moeders die af en toe kleding dragen van hun dochters....of is dat juist weer een minder goed idee?

Ik heb zelf een dochter van 16 jaar, zij heeft een compleet andere stijl dan ik op dit moment, maar ik zie haar wel dingen dragen die ik ook gedragen zou hebben toen ik 16 was. Ook ik riep zomers graag rond in korte jeansbroekjes en cropped tops....ook in de jaren 80 waren die nl. hip. Nu is dat toch anders, ik zie mijzelf op 42 jarige leeftijd er niet meer in rondlopen, ik kies nu liever voor een mooi jurkje met hoge hakken, iets wat ik juist weer niet droeg als 16-jarige. Kortom, nee...bij ons is het niet direct zo moeder, zo dochter...al gebeurt het weleens dat Bo iets van mij leent en ik pik ook weleens een trui of t-shirt bij Bo uit de kast. 


Bo in jeans, ik in panter <3
Hoe zit dat bij jou? Draag je weleens kleding of schoenen van jouw moeder? Of laat je je door haar inspireren? Of is het juist andersom en pikt jouw moeder weleens iets bij jou uit de kast?
Deel dit artikel
Back to top