Reviews

Budget vs drugstore vs high end - gezichtsbescherming SPF50

Op veler verzoek....een artikelenreeks waarin we producten laten zien in drie verschillende prijsklassen, van budgetproof tot lekker duur! We vertellen jullie in het kort de voor-en nadelen van de producten en laten jullie het resultaat zien of vertellen jullie wat wij van de producten vinden. Vandaag gaan ik van start met een veel gevraagd product op dit moment : gezichtsverzorging met een goede bescherming tegen de zon. Lezen jullie mee?

Ik heb drie verschillende producten getest de afgelopen week, van een zeer betaalbare gezichtscreme van de Hema, via een iets duurdere creme van Vichy tot de dure (maar erg fijne) creme van Estée Lauder. Alledrie de producten zijn speciaal geschikt voor de gezichtshuid en bieden behoorlijk wat bescherming door de SPF 50 die in het product verwerkt is. Ze zijn allemaal verpakt in een handige, vrij kleine tube zodat je de creme makkelijk mee kunt nemen voor eventueel gebruik onderweg. Zoals je misschien wel weet moet je een beschermend product wel regelmatig blijven aanbrengen voor een echt goede bescherming!

Hema Sun sensitive face cream SPF 50 EUR 7,95 (tube 50 ml, wordt verkocht bij Hema)
De goedkoopste van de drie en dat merk je best  (mag natuurlijk ook best wel, het prijsverschil met de dure versie is enorm te noemen). De creme is  redelijk dun en wit van kleur, de creme is vrijwel geurloos wat ook logisch is omdat er  volgens Hema geen parfum, kleurstoffen en conserveermiddelen aan de creme zijn toegevoegd (beetje vreemd omdat parfum toch een van de ingredienten is...). De creme is dan ook geschikt voor de zeer gevoelige huid! Volgens Hema zijn er ook ingrediënten aan de creme toegevoegd die helpen de huid te beschermen tegen rimpels, maar zoals jullie weten helpt het al enorm om de huid goed te beschermen tegen de zon. Ik kan in de onderstaand ingrediëntenlijst ook niet direct ontdekken welk ingrediënt dat zou moeten zijn, al moet ik eerlijk toegeven dat ik dit nu ook weer niet zo heel goed heb bestudeerd. 
De creme is vrij dun, laat zich makkelijk verdelen maar laat wel lang een witte waas achter, na een paar minuutjes trekt de creme in en is de witte waas vrijwel verdwenen. Maar de creme blijft wel als een plakkerig laagje op de huid liggen en glimt ook nog wel wat na, de combinatie met make-up is niet ideaal. De creme is wel goed voedend, minder geschikt voor de vette huid naar mijn idee maar juist wel prettig bij een drogere huid of indien je geen gezichtsmake-up draagt.

Vichy Capital Soleil Dry touch SPF 50 EUR 17,50 (tube 50 ml, wordt verkocht bij apotheken)
Heb je een normale, gemengde of vette huid? Dan is deze creme echt iets voor je! Deze dunne creme geeft nl. direct na het aanbrengen een mooie matte finish en deze blijft ook zo, erg fijn. Vichy wordt verkocht bij apotheken en er zijn ook enkele online shops die Vichy verkopen, je vindt dit (fijne) merk dan ook niet bij de bekende drogisterijen. Maar goed, een apotheek heb je waarschijnlijk ook wel in de buurt, die zijn niet lastig te vinden tenslotte. Vichy producten beschermen erg goed tegen zowel UVA en UVB stralen door het foto-stabiele ingrediënt Mexoryl, fotostabiel wil zeggen dat de bescherming niet snel afbreekt door het zonlicht, erg belangrijk natuurlijk. De bescherming is echt heel goed, mijn dochter heeft de creme iedere dag in de vakantie gedragen en haar huid is heel langzaam wat getint geraakt, maar haar huid is geen enkele keer rood geworden of verbrand. Ik vind de finish zelfs prettig op het eerste gevoel, maar in de loop van de tijd voelt de creme wel erg droog aan op mijn huid, maar ik heb natuurlijk ook geen vette huid, dat scheelt. Kortom, voor een vettere huid de perfecte zonbescherming!

Estée Lauder Daywear advanced multi-protection anti-oxidant & UV defense SPF 50 EUR 37,50 (tube 30 ml, wordt verkocht bij luxe parfumerieën)

Naast een goede bescherming tegen schadelijke zonnestralen is het voor iedere huid (jong of oud, man of vrouw) ook erg belangrijk om de huid te voorzien van anti-oxidanten die de vrije radicalen in de huidcellen aanpakken. Vrije radicalen? Door invloeden van buitenaf (o.a. zonlicht maar ook verontreiniging) zullen er in de cellen van het lichaam vrije radicalen ontstaan, kleine deeltjes die de cellen kunnen beschadigen. Deze worden door een gezond lichaam weer ongedaan gemaakt, mits er voldoende anti-oxidanten aanwezig zijn. Hoe krijg je die anti-oxidanten dan in jouw lichaam? Door ze te eten (in veel fruit en groente vind je ze) maar ook door ze op te smeren, in een huidverzorgingsproduct zoals die uit de Daywear lijn.
In deze gezichtsbescherming vind je naast de SPF50 (die beschermt tegen UVA & UVB stralen)  dus ook een fijne cocktail van vitamine C en E, de anti-oxidanten die verdere schade aan de huidcellen voorkomen. De formule is zeer dun, heel lichtgroen van kleur en heeft een fijne, frisse geur die een tikje naar komkommer ruikt. De formule trekt extreem snel in de huid, laat geen witte waas achter maar wel een zachte glans, die de huid mooi laat stralen. Deze creme is perfect te combineren met make-up, na een dagcreme breng je een laagje aan en daarna kun je verder met bijvoorbeeld foundation, poeder, bronzer e/of blush, de creme glimt zelfs in de loop van de dag nog steeds niet. Dit is echt mijn favoriet, een heerlijk product voor mannen en vrouwen, voor jong en oud en eigenlijk geschikt voor alle huidtypes!

deze dop is het minst handig!

Hieronder heb ik de drie cremes nog even op mijn huid aangebracht, eerst in een druppel, daarna uitgesmeerd en nog wat verder uitgesmeerd, de laatste foto is die van het uiteindelijke resultaat nadat de creme goed uitgesmeerd en ingetrokken zijn. Je ziet van links naar rechts de cremes van Hema, Vichy en Estée Lauder.links zie je dat Vichy nog wat wit oogt, Estée Lauder oogt ook wel wit, maar dat is puur de glans die je ziet, die is opvallend anders dan bij de andere cremes
Conclusie :

de cremes zijn alledrie fijn in gebruik en hebben geen echte nadelen, maar...ze zijn wel geschikt voor andere huidtypes, heb je een droge huid dan kun je waarschijnlijk prima overweg met de creme van Hema. Heb je juist een vettere huid, dan past Vichy beter bij je! Estée Lauder is een allemansvriend, zowel voor de droge als vette huid prima geschikt en net iets prettiger in gebruik dan Vichy (die toch wel wat droog gaat aanvoelen). Maar de prijs van de Estée Lauder creme is wel veel hoger dan de andere twee producten, zeker ook omdat er maar 30 ml in de tube zit in tegenstelling tot 50 ml in de andere twee tubes. Zou de Estée Lauder creme in een tube van 50 ml verpakt zitten, dan zou de prijs (omgerekend) EUR 62,50 bedragen, bijna 8 keer zo duur als die van Hema. Om eerlijk te zijn zal deze creme je echt niet beter beschermen tegen de zon, maar wellicht heeft de creme wel een gunstigere werking op de huid op de lange termijn, maar die conclusie zou je echt pas na een aantal jaren gebruiken kunnen trekken. 

Oh ja, vergeet niet om de creme regelmatig opnieuw aan te brengen als je echt in de zon verblijft! Door de zonnestralen zal de bescherming na een tijdje afbrokkelen en moet je weer een nieuwe laag aanbrengen. Heb je gezichtsmake-up op? Dep de creme dan voorzichtig over de make-up heen, dat helpt ook prima en zorgt niet voor vlekken. Helemaal ideaal is het niet, maar de huid beschermen is belangrijker dan een paar vlekjes of veegjes in jouw make-up.

Voor welke creme zou jij kiezen? En wat vind je van deze nieuwe artikelenreeks? Mee doorgaan of vind je het niet zo interessant? Heb je nog suggesties voor producten? Laat het mij dan zeker weten in een comment!

Deel dit artikel
Back to top