Nieuws

Op bezoek bij Jo Malone in Londen

As we speak stap ik net op de Eurostar richting Brussel en neem ik alweer (te vroeg) afscheid van het geweldige Londen! En wat een heerlijke 22 uur heb ik achter de rug, compleet in stijl van het heerlijke merk Jo Malone. Ter gelegenheid van de opening van de allereerste Jo Malone counter in de Bijenkorf in Den Haag op 1 juni 2013, reisde ik gisteren af naar Londen. Kijken jullie even mee naar mijn impressie van heerlijke dagen vol Jo Malone.....

Welkom in The World of Jo MaloneTM, een exclusieve collectie lifestyle en beauty producten voor in huis, bad en voor het lichaam. Ontdek de op maat gemaakte Britse geuren, van nieuwe verfijnde en verrassende geuren tot de moderne klassieker: Lime Basil & Mandarin. Altijd in de voorhoede van de parfumerie, is elke geur vervaardigd uit de hoogste kwaliteit ingrediënten, op maat gemaakt en bijzonder eenvoudig, maar toch ook altijd een beetje verrassend. De luxueuze Jo Malone producten worden verpakt in de karakteristieke dozen in de kleuren crème en zwart.

sinds september 2012 is het hoofdkantoor van Jo Malone gevestigd in een prachtig Londens townhouse, dat is ingericht door befaamde Britse ontwerper Rose Uniacke. Om de perfecte Jo Malone beige op de muren te creëeren liet ze maar liefs 5 lagen verf aanbrengen.

Overal branden heerlijke Jo Malone geurkaarsen in de signature scent van het huis, Lime Basil & Mandarin

Zelfs het toilet is in stijl, compleet met geurkaarsen, home scent en handcreme van Jo Malone, daar kom je altijd heerlijk geurend vandaan! 

Hier word ik als geurkaars-addict heel blij van, een kaars van maar liefst 2,5 kg. Volgens mij gaat die wel een jaar of 5 mee....haha, dat mag ook wel voor een prijs van EUR 300 (voor 2,5 kg kaars...dat wel)
Er was een tafel gedekt voor 48 personen, pers uit de hele wereld waaronder Dubai, China, Australië, Oostenrijk, Engeland en natuurlijk Nederland. Iedereen had een persoonlijk naamkaartje en een cadeautje, een kleine versie van de Lime Basil & Mandarin geurkaars. Deze kaarsjes branden ook tijdens het diners, heerlijk fris en ook zeer opwekkend.

Het was wel even zoeken naar mijn plaats....net zoals voor iedereen trouwens 

Het diner werd verzorgd door de master of gastronomy Bertie de Rougemont, een zeer sympathieke man die bijvoorbeeld ook de catering verzorgde bij de bruiloft van Kate Moss. Ik snap het helemaal, zijn gerechten waren bijzonder smakelijk en prachtig om te zien. Deze langoustine met in zout-gebakken perzik, meadosweet siroop en kardemom vinaigrette was geweldig lekker.

De obers van de avond waren echt niet uitgekozen op hun skills, al deden ze het wel heel goed, maar duidelijk om hun looks.....er zijn wat Robbie Williams lookalikes gespot en zelfs een knappe tweeling

Tja....wat erg om dit toetje op te moeten eten.....Almond and Rose millefeuille with fresh raspberries and fromage frais sorbet....echt geweldig lekker!!! Er was nog meer, maar ik weet niet of jullie dat ook nog willen zien? De watermeloensoep met zalm was ook speciaal!

Eenmaal aangekomen in het schattige boutique hotel Number Sixteen in Kensington stond de badkamer vol met heerlijke Jo Malone goodies, daar moest natuurlijk direct mee gedoucht worden. Blackberry & Bay is geweldig, warm en comfortabel en toch fruitig, maar English pear & freesia zal waarschijnlijk de favoriet worden van heel veel vrouwen in Nederland!

Heerlijk ontbijt in de kleine, maar cosy ontbijtzaal van het hotel. Jammer genoeg was het weer niet lekker genoeg om in de mooie tuin te zitten, misschien in de zomer toch nog maar een keer terugkomen?

Ongeloofelijk maar waar, nadat wij ''s avonds waren vertrokken uit het House of Jo Malone, hebben decorateurs het huis echt omgetoverd in een roze paradijs met meer dan 10.000 pioenrozen. Dit natuurlijk allemaal ter gelegenheid van de nieuwe Jo Malone geur Peony & Blush suede die op 1 september 2013 uitkomt

Geen idee wie de jurk op de pop heeft ontworpen, maar het is wel een prachtig plaatje. Zie je ook de rode appels liggen? Die zijn ook verwerkt in de geur, net zoals de roze suede die je ook overal terug zag tijdens de presentatie.

Overal geurkaarsen, pioenrozen, roze en prachtige visuals, de geur is echt geweldig lekker, zeer vrouwelijk, zacht en toch jong en pittig door de zachte suede geur

Na een heerlijke ochtend was er nog meer verwennerij gepland in de Jo Malone boutique aan Sloane street, waar we een signature scent aangemeten kregen. Ik zal jullie er zeker meer over vertellen!

De etalages stonden helemaal in het teken van de nieuwe Osmathus Blossom cologne, helaas zal die niet in Nederland verkocht gaan worden zover  ik nu weet, dat komt natuurlijk omdat de counter pas in juni opent.

Na nog een snelle shopsessie even uitpuffen in het hotel en daarna weer door naar het station, wel met 10 cm langere armen met al het gesjouw van de heerlijke Jo Malone producten, maar ik klaag natuurlijk niet, wat ben ik verwend!

De laatste blik op de nieuwe Peony & Blush suede geurkaars, gelukkig heb ik er nu thuis ook één, de perfecte nieuwe zomerse geur voor in huis!

De eerste Jo Malone London boetiek in Nederland wordt in juni 2013 geopend in De Bijenkorf in Den Haag. Deze nieuwe boetiek combineert klassieke Engelse elementen met sterk eigentijdse aspecten, waardoor winkelen een inspirerende ervaring wordt. Van advies over het maken van een persoonlijk geur statement tot het vinden van een speciaal cadeau of gewoon heerlijk genieten van een ontspannen hand- en armmassage ann de Tasting BarTM, de specifieke en gerichte service in de boetiek is een uitnodiging om de zintuigen te prikkelen en Fragrance CombiningTM te ontdekken.
Jo Malone London, een moderne interpretatie van luxe.

Binnenkort horen jullie zeker meer over de mooie producten van Jo Malone en natuurlijk ga ik snel een kijkje nemen bij de Jo Malone counter die in juni opent in de Bijenkorf in Den Haag! De prijzen van de producten van Jo Malone variëren van EUR 15,00 voor een bath soap, EUR 40,00 voor 250 ml hand & body wash, EUR 44,00 voor 30 ml cologne en EUR 50,00 voor een scented candle. Het assortiment geuren is enorm groot en wordt ieder jaar ook aangevuld met een aantal nieuwe geuren, sommige daarvan zijn slechts tijdelijk te koop. Natuurlijk hou ik jullie vanaf nu heel goed op de hoogte van alle ontwikkelingen rond Jo Malone.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden? Kennen jullie Jo Malone eigenlijk al? Misschien heb je weleens een geur meegenomen uit het buitenland of misschien heb je weleens zo''n geweldige doos als cadeau ontvangen! Lucky you!

Deel dit artikel
Back to top