Reviews

Origins GinZing Energy-boosting moisturizer - review

Vorige week woensdag was ik naar de presentatie van Origins. Origins is een merk waar jullie vast wel eens van gehoord hebben, of over gelezen hebben op Beautyscene. Origins is een ‘groen beautymerk’, dat wil zeggen dat de producten van Origins krachtige plantenextracten bevatten, organische ingrediënten en dat de producten 100% natuurlijke en essentiële oliën bevatten. De presentatie was naar aanleiding van een nieuw product uit de GinZing collectie van Origins. Het nieuwe product is een dagverzorging, dat werkt als een espresso shot voor de huid. Het gaat om de GinZing Energy-boosting moisturizer. Benieuwd? Lees dan snel verder!


Deze nieuwe crème uit de GinZing collectie van Origins is een crème met een energiegevende werking. De crème maakt de vermoeide, doffe huid wakker en zorgt voor een stralend uitziende huid. Dankzij de Panax Ginseng en cafeïne – afkomstig uit koffiebonen - in de crème, zorgt de crème ervoor dat de hydratatie van de huid wordt geoptimaliseerd en hij zorgt ook voor een gezonde en levendige gloed.

De substantie is geen romige crème, maar meer een gel-achtige substantie. Een lichtgewicht en frisse formule die zorgt voor een verkoelende werking op de huid en zorgt ’s ochtends voor het ontwaken van de huid. De moisturizer vind ik daarom zeer geschikt voor in de zomer, maar ook zeker in de winter alleen wel gecombineerd met een iets vollere crème. Hoewel de Panax Ginseng en de cafeine de huid helpen om er energiek uit te zien, zorgen de andere ingredienten zoals olijf, tarwe en gerst voor het aanvullen van de vochtreserves van de huid. De moisturizer zorgt dus voor een stralende, energieke ensoepele huid.
 
De moisturizer bevat naast de ingrediënten uit de koffiebonen en de olijf, tarwe en gerst, ook nog andere fijne ingrediënten. Zo bevat de creme ook chestnut seed om de dode huidcellen op de huidoppervlakte te verwijderen, grapefruit oil zorgt voor ant-irriterende prestaties, spearmint oil wat energie stimulerend werkt en lemon oil, deze olie gaat vermoeidheid tegen en verhoogt het concentratievermogen en het bewustzijn. Dankzij deze fijne citrusoliën, ruikt de crème ook naar citrus. Niet overheersend, maar wel heerlijk fris!


Naast de dagcrème uit de GinZing collectie van Origins, bestaat er ook een licht-reflecterende oogcrème in deze collectie. Deze crème heet GinZing Refreshing Eye Cream. Vanzelfsprekend is dat deze oogcrème natuurlijk ook 100% natuurlijk is. Deze oogcrème zorgt voor minder donkere kringen onder de ogen. Door de werking van de crème verdwijnen wallen en vochtophopingen als sneeuw voor de zon. Ook is deze crème reflecterend, de crème bevat een parelmoerachtige glans, waardoor het licht dat onder de ogen valt, wordt weerkaatst en zo zorgt voor een energieke uitstraling. De crème is goed te combineren met de moisturizer. De crème is EUR 34,00 voor 15 ml. 


GinZing Refreshing Eye Cream

Nog meer aanraders van Origins zijn: Modern Friction (EUR 47,00), een rijst-scrub voor het gezicht. Het is een milde scrub die je opbrengt op de droge huid en later vermengd op de huid met water. Maar ook de VitaZing SPF15 Energy-Boosting Moisturizer (favoriet van Debbie's moeder!! EUR 37,50) is een fijn product. De creme is een creme die zich aanpast naar de kleur van de huid. Het zorgt voor een natuurlijke glans en gezonde kleur van het gezicht. Vooral in de zomer is het een fijn product. Hij is niet zo dekkend als een BB-cream of een foundation, maar geeft toch een subtiel verfrissende tintje aan de huid. 

Ik gebruik de GinZing moisturizer van Origins nu trouw elke dag en ik moet zeggen dat ik fan ben. Ik zocht altijd nog een niet te gecompliceerde dagcrème, maar wel één die de conditie van mijn huid verbeterde. Zo heb ik geen vette crème nodig, heb ik (nog) geen rimpeltjes, hoeft hij niet per se een spf te bevatten – die gebruik ik wel apart – en moet een dagcrème ook niet te duur zijn. Dingdingding, we have a winner! Deze crème doet net even iets meer dan een ‘normale’ crème, maar is wel wat betaalbaarder dan de high-end crèmes. En trouwens, deze creme bevat ook geen parabenen en siliconen! Ja, ik heb mijn ideale crème, licht ruikend naar citrus, gevonden. 

Door de 'gel-achtige' substantie van de crème, trekt hij snel in.
 

De GinZing moisturizer is exclusief verkrijgbaar bij de filialen en de webshop van Douglas en ligt voor EUR 25,00 in de winkel. Je krijgt voor deze prijs een grote pot crème met daarin 50 ml. 

Waren jullie al bekend met het met Origins, of zijn jullie juist nieuwsgierig geworden naar dit natuurlijke merk? Laat het ons weten via de comments!

Deel dit artikel
Back to top