Reviews

De nieuwe Andrélon Natuurlijk Puur haarverzorging - review

Andrélon heeft een nieuwe lijn aan hun assortiment toegevoegd: de Natuurlijk Puur lijn! Binnen Natuurlijk Puur zijn er twee lijnen namelijk de Zuiver & Zen lijn met Groene thee en vitamine C waardoor je haar er weer fris en gezond uit gaat zien. De andere lijn is de Zijdeglans en Zen-lijn voor super glanzend en verzorgd haar als je haar wat dof is en wel een boost kan gebruiken. Alle producten zijn gemaakt zonder siliconen, parabenen en kleurstoffen. Ik was heel benieuwd naar deze ''natuurlijke'' lijn want mijn haar kan wel een gezonde boost en glans gebruiken.  Ben je ook zo benieuwd naar deze nieuwe lijn van Andrélon? 

De Natuurlijk Puur lijn van Andrélon bevat twee verschillende shampoo''s, een 1-minuut masker, een voedende conditioner, een anti-klittenspray en een haar opfrisser. Wat mij meteen opviel was de geur van deze producten. Ze ruiken heel erg lekker en ik vond het een groot plezier om er mee te douchen, echt even een ''zen-momentje'' voor mijzelf.

Mijn douche-ritueel begint altijd met een shampoo. Mijn haar was nogal slap en een beetje vet geworden dus koos ik voor de ''Zuiver en Zen'' shampoo (300 ml EUR 3,69). De geur is heel fris en shampoo schuimt behoorlijk. Je hebt dus niet zoveel product nodig om je haren schoon te krijgen. Ik had verwacht dat mijn haar erg stroef zou worden omdat er geen siliconen inzitten maar dit viel reuze mee. De andere dag gebruikte ik de ''Zijdeglans en Zen'' shampoo (300 ml EUR 3,69). Deze shampoo ruikt lekker naar groene thee en tegelijkertijd ook heel fris.

Ideaal voor in de ochtend: het Zijdeglans en Zen 1-minuut masker (EUR 180 ml EUR 3,99). Ook als je in de ochtend niet zoveel tijd hebt en je toch je haar lekker wilt voeden. Mijn haar werd hier heel glad en glanzend van zonder dat het slap werd. Mijn punten zagen er ineens weer lekker glad uit en minder pluizig. In dit masker zitten wel siliconen maar dat vind ik zelf niet zo erg, zolang ik niet teveel van dit product gebruik blijft mijn haar volume houden.

Mijn haar is erg fijn van textuur maar daarentegen heb ik wel veel haar. Het gevolg? Heel veel klitten voornamelijk in de punten. Normaal gesproken gebruik ik dus altijd een conditioner in de punten zodat het niet te erg gaat klitten. De Zijdeglans en Zen Conditioner (300 ml EUR 3,79) maakte mijn haar wel goed doorkambaar, in deze conditioner zit amandelolie en advocado olie waar mijn haar een mooie glans van krijgt en er zichtbaar gezonder uitziet.

En omdat ik vaak last heb van klitten gebruik ik ook wel eens een spray na het douchen die dit moet voorkomen, in deze lijn is er ook een spray, de Zuiver en Zen anti-klit spray (150 ml voor EUR 3,79). Deze is speciaal voor slap haar dat snel vet wordt en dan is een spray zonder siliciconen toch wel heel fijn. Teveel siliconen kunnen mijn haar slap maken waardoor ik het dan niet meer zo gemakkelijk in model kan brengen. Deze spray ruikt net als de andere producten heel erg lekker, wel had ik het idee dat ik behoorlijk veel product in mijn haar moest sprayen voor ik daadwerkelijk mijn haar goed kon doorkammen.

En aan het eind van de dag rook mijn haar niet meer zo lekker omdat ik gekookt had terwijl mijn haar eigenlijk nog hartstikke schoon was. Ik was het meest benieuwd naar de Zuiver en Zen Haaropfrisser (150 ml EUR 4,99) die je haar weer lekker fris laat ruiken. Het product lijkt waterig maar toen ik de dop opende zag ik handige doseerdop waardoor het product een luchtige mousse wordt. Je zou dit als vervanging van droogshampoo kunnen gebruiken maar ik vind dit zelf een fijner product om tussen wasbeurten door te gebruiken als echte opfrisser. De mousse is een beetje plakkerig en maakt mijn haar natter dan bijvoorbeeld een droogshampoo.. Wel handig voor op reis als je toch het frisse gevoel van een wasbeurt wilt maar niet als je haast hebt en niet met nat haar de deur uit wilt. Het nadeel is natuurlijk wel dat je het even moet laten opdrogen, maar dat kan wel heel goed met een föhn.

Alle producten uit de Natuurlijk Puur-lijn heel erg lekker ruiken en dat vind ik zeker een groot pluspunt. Daarnaast vind ik het prettig dat er geen kleurstoffen en parabenen in zitten. Zelf vind ik het niet erg om wat siliconen te gebruiken maar het voordeel van deze producten is wel doordat er geen siliconen in zitten ze mijn haar natuurlijk volume geven. Ik was al fan van de 1-minuutmaskers en ook deze uit de Zijdeglans en zen-lijn vind ik fijn in gebruik. Daarnaast ben ik toch enthousiast over de Zuiver en Zen haaropfrisser, ik heb namelijk gemerkt dat dit product mijn haar net wat volume geeft aan de haarwortels en mijn haar de gehele dag door fris laat voelen.

De Andrélon Natuurlijk Puur lijn is vanaf nu verkrijgbaar bij de drogisterij. Heb jij al kennis gemaakt met deze nieuwe lijn? Welk product zou jij wel eens willen proberen?

Deel dit artikel
Back to top