Reviews

Real Techniques Makeup Brushes review

Als je regelmatig beautyfilmpjes op Youtube kijkt heb je ze vast en zeker al voorbij zien komen, de gekleurde kwasten van Real Techniques! Stagiaire Vivianne kan inmiddels niet meer zonder deze kwasten en zal jullie wat meer gaan vertellen over de kwasten en waarom zij zo enthousiast is over deze kwasten. Samantha Chapman, beter bekend als één van de Pixiwoo zusjes, ontwikkelde deze kwasten om het aanbrengen van make-up makkelijker te maken. En met succes want de kwasten zijn razend populair!

In dit filmpje komen de verschillende kwasten voor bij. Op het youtube-kanaal van Real Techniques kun je meer filmpjes bekijken hoe je de verschillende kwasten het beste kunt gebruiken. 

Je kunt de Real Technique kwasten bijna allemaal per stuk bestellen maar er zijn ook handige (starters)setjes. Hierboven zie je de ''Eye-starter set'' ($18,00/EUR 24,00)  en de ''Travel essentials'' (S 18,00/EUR 24,00)
Zoals je ziet hebben de kwasten verschillende kleuren. De paarse collectie bestaat uit kwasten die speciaal gemaakt zijn voor de ogen, de gele kwasten zijn bedoel om de basis van de make-up aan te brengen en de kwasten met een roze handvat zijn om het geheel te perfectioneren. De kwasten zijn gemaakt van Taklon, dit is een super zacht synthetisch materiaal dat uiteraard dierproefvrij is. Door de zachte haren en de dichtheid van de kwasten kun je de make-up perfect aanbrengen.

Naast de gekleurde kwasten zijn er nog een aantal andere kwasten bij gekomen zoals deze Real Techniques 2 in1 Kabuki brush ($ 10,00/EUR 14,50). De kabuki heeft een kort handvat, zeer dicht op elkaar staande haren en is heel handig om poeder/blush/bronzer of poederfoundation aan te brengen. Je kunt deze kwast neer kunt zetten maar je kunt deze ook open klappen tot een grote gezichtskwast om bijvoorbeeld poeder te verdelen over een groter oppervlak, heel handig! 

Hier zie je de kwasten van dichtbij. De uiteinden van de kwasten zijn iets dunner dan de rest van de kwast hierdoor voelen de kwasten nog zachter aan. De kwasten liggen prettig in de hand en zijn erg licht omdat het handvat van de kwasten gemaakt is van aluminium.
De setjes met kwasten zijn verpakt in een handige mapje dat je door middel van een touwtje tot een standaard kunt vouwen. Dit staat leuk om je make-up tafel, maar is ook erg handig als je bijvoorbeeld op reis gaat of je de kwasten niet neer wilt leggen op de wastafel.
Zo zien de mapjes eruit als ze dicht zijn, met een klittenbandje kun je het mapje dichtmaken. Helemaal geschikt voor op reis of voor onderweg

De kwast voor foundation, een kwast waarmee je zowel oogschaduw aan kunt brengen als mee kunt blenden(?) en als laatste de kwast waarmee je een poeder of bronzer aan kunt brengen als ''finishing touch''.

Hier kun je nogmaals goed zien hoe dicht de haartjes op elkaar staan.

Bijna al mijn kwasten zijn nu van Real Techniques. Ik gebruik ze nu ongeveer een jaar en ben heel erg te spreken over deze kwasten. De kwasten die je op de foto ziet heeft Debbie voor mij meegenomen, die zijn nog maar kort in gebruik maar bevallen nu al heel goed. De kwasten blijven mooi en zacht als je ze wast en ze zijn gemakkelijk schoon te maken en verharen niet of nauwelijks. Ook voelen ze prettig aan op mijn huid en ziet mijn make-up er een stuk natuurlijker en gladder uit. Verder vind ik ze heel prettig in gebruik en vind ik het handig dat er precies opstaat waar je welke kwast voor kunt gebruiken. 

Als je mij vraagt naar mijn favoriete make-up tools dan zal ik als snel de kwasten van Real Techniques noemen. Je kunt de kwasten (nog) niet in de winkel kopen in Nederland maar wel online bestellen. Op de website van Real Techniques kun je meer informatie vinden over de kwasten en zie  je waar je de kwasten kunt bestellen. De (Nederlandse) webshop van Alice en Jo staat hierbij genoemd en daar kun je dus onder andere deze kwasten bestellen. 

Zou jij weleens zo''n Real Techniques kwast willen proberen? Dan hebben we iets leuks, Debbie geeft nl. een Kabuki 2-in-1 kwast weg via twitter. Volg het twitterkanaal van @mrsbeautyscene en hou haar tweets vanavond in de gaten! 

Heb je nog vragen over deze kwasten stel ze dan in de comments! Ken jij de kwasten van Real Techniques al?  

Deel dit artikel
Back to top