Nagel & Handen

Bladderende nagels? Mijn tips om ze weer sterk & glad te maken

Hebben jullie weleens last van bladderende of schilferende nagels? Misschien herken je het wel, de nagels die aan het uiteinde lijken te splijten waardoor er dunne laagjes van de nagel af gaan. Niet zo mooi en ook niet fijn, de nagel wordt door het "bladderen" namelijk ook slapper en kan daardoor zullen ze sneller afbreken of verder beschadigen. Hoe kom je snel van die bladderende nagels af? Door ze extra goed te verzorgen met een hydraterend product en een nagelversterker, lees even verder voor mijn tips.

In 90% van de gevallen heeft het bladderen/schilferen van nagels te maken met uitdroging. Net zoals de huid en het haar, kunnen nagels ook uitdrogen en dan zullen ze gaan scheuren, niet alleen op de randjes maar soms ook in het midden van de nagels, bij de toppen. 
Het is van belang om de vochtbalans in de nagels aan te pakken. Dat kan best even wat tijd kosten, dus verwacht niet dat je binnen drie dagen van je probleem af bent. Zorg er in elk geval voor dat je altijd voldoende vocht binnenkrijgt per dag (dat is natuurlijk niet alleen van belang voor de nagels...) en zorg voor een gezond eetpatroon met voldoende vitamines en voedingsstoffen. Gebruik voor het herstel van jouw nagels een repair product, liefst in combinatie met een moisturizer. Vooral de laatste is erg belangrijk bij droge nagels.

Begin dus met het gebruiken van een vocht herstellend product dat ervoor zorgt dat jouw nagels weer even op adem kunnen komen. De moisturizer kun je dagelijks gebruiken, zeker bij zeer vochtarme nagels is een kuur van enkele weken aan te raden. Gaat het weer wat beter, dan kun je het product als onderhoudsproducten gebruiken, een paar keer per week zal dan voldoende zijn. De vocht herstellende producten gebruik je als extra product, op schone nagels. Breng na het aanbrengen niet direct een nagellak of base coat aan, want die hecht dan niet. 
Fijne vochtherstellende producten zijn de Trind nail Balsam (EUR 14,75), Sally Hansen Nail Growth Revitalizer (EUR 12,95), Herôme Hydrating Nail Gel (EUR 10,99) en het KOH Essential Nail Serum (EUR 24,90). Het nieuwe Miracle repair 7 serum van L''Oréal is ook hydraterend, binnenkort hoor je hier meer over.
Na het hydrateren is het wel nodig om de nagels te versterken, hiervoor gebruik je dan een nagelverharder of nail repair. Combineer dit wel altijd met een goed hydraterend product, liefst iets voor op de nagels (zie de tips hierboven) maar ook een lekkere handcreme. Nagelverharders kunnen nl. de nagelriemen en nagels soms wat uitdrogen. Op de foto zien je een paar fijne producten die ook nog eens werken:  Trind Nail Repair (EUR 13,99), Sally Hansen Miracle Cure (EUR 14,95), Herôme Nagelverharder Sterk (EUR 11,50) en de KOH Nail Hardener Bamboo (EUR 20,30). L''Oréal Paris heeft het Diamond Force serum, dat de nagels versterkt en harder maakt.

Hou er wel rekening mee dat je echt alleen verbetering gaat zien als je deze producten meerdere weken blijft gebruiken, verwacht geen wonderen binnen een week! Maar echt, het werkt zeker wel, vooral als je dus hydratatie combineert met intensieve verzorging. De eerste twee weken zou je iedere dag een nieuwe laagje nagelverharder moeten aanbrengen (eerst even hydrateren natuurlijk) en daarna zou je het kunnen afbouwen naar enkele keren per week. Wil je "gewoon" gekleurde nagellak blijven dragen? Dat kan, maar breng dan liever nog wel een extra laagje echte basecoat aan voordat je gaat nagels lakken, vooral bij donkere kleuren.

Heb jij weleens last van afbladderende nagels? Heb jij deze tips weleens geprobeerd?
Deel dit artikel
Back to top