Inspiratie & Tutorials

Youtube 101: Zomerse kapsels met vlechten

Deze zomer zijn de vlechtjes weer helemaal hip. Dit keer geen strakke en gladde vlechtjes maar juist grote nonchalante vlechten die best een beetje rommelig mogen zijn. De zussen van Luxy hair maken leuke handige filmpjes over hoe je je haar leuk kunt doen voor een feestje maar ook voor overdag. Ook hebben ze hun eigen website waar ze hun eigen extensions verkopen omdat ze geen goede extensions konden vinden die voldeden aan hun eisen. Op het Youtube kanaal van LuxyHair kun je nog veel meer leuke tutorials vinden, maar wij hebben de leukste vlecht tutorials voor jullie op een rijtje gezet met wat handige tips van ons erbij.


Door twee dunne vlechtjes met elkaar te verbinden met een fleurig bloemetje maak je elk kapsel net iets vrolijker. Je kunt bloemen gebruiken maar natuurlijk ook andere clipjes met versieringen. Wil je dat jouw kapsel de hele dag op z''n plek blijft? Schuif de schuifspeldjes dan kruislings over elkaar.

Deze vlecht zul je komende zomer veel gaan zien, als je niet zulk dik haar hebt kun je extensions gebruiken om je haar dikker te laten lijken. Ook is het leuk om een gekleurde extension te gebruiken zodat je een extra kleuraccent in je haar krijgt.

Deze vlecht is best een uitdaging met vijf plukken maar daarom zeker niet minder mooi. Wil je dat je vlecht de hele dag goed blijft zitten? Spuit er dan een beetje haarlak in, zo blijft je vlecht langer in model en gaat minder snel pluizen.

Deze vlecht is wat rommeliger dan een ''gewone'' vlecht aan de zijkant door de knopen die ze in het haar legt, weer eens wat anders dan klassieke vlecht.

Wil je dat jouw vlecht of vlechten goed blijft zitten, dan is een haarspray natuurlijk een must. Maar je kunt er ook voor zorgen dat het haar wat minder glad en stugger is door een zoutspray, sea salt spray of soortgelijk stylingproduct in het haar te sprayen van te voren. Gebruik ook niet teveel conditioner en spoel deze altijd goed uit, dat maakt het haar veel minder glad en slap. Daardoor is het haar handelbaarder en blijven vlechten veel beter zitten. Oh ja, ben je nog niet zo handig met vlechten, vraag dan eens om hulp van jouw moeder, vriendin, dochter of iemand anders, samen gaat het veel makkelijker!

Wat heb je nodig voor deze gevlochten kapsels:

  • Elastiekjes (liefs zonder ijzertjes)
  • Een borstel en/of kam
  • Haarspray
  • Schuifspeldjes
  • Zomerse bloemetjes voor in je haar
  • Eventueel gekleurde of gewone clip-in extensions.
Ga jij deze zomer aan het vlechten?

 Welke haarstijl past volgens jou bij deze zomer? 

Deel dit artikel
Back to top