Nagel & Handen

OPI The Bond girls - liquid sand galore - swatches & review

Het blijft fascinerend om te zien wat nagellakmerken steeds voor nieuwe trends bedenken voor ons. OPI bracht ons begin dit jaar de nieuwste Liquid Sand nagellakjes, inmiddels zijn er al verschillende kleuren uitgekomen in de collecties. Momenteel vind je The Bond Girls collectie in de winkels, een collectie van 6 Liquid Sand nagellakjes en ik heb de swatches voor jullie gemaakt. Kijk je mee?

The Bond Girls is een collectie die een perfecte aanvulling is op de Skyfall/James Bond collectie die in de herfst uit is gekomen. Zes liquid sand nagellakjes die zijn vernoemd naar de bekendste Bond-girls, mooie vrouwen die een grote rol spelen in de films (en het leven) van James Bond. Van de eerste Bond girl Honey Rider tot de mysterieuze voodoo toverares Solitaire, van de stoere pilote Pussy Galore tot de coole Jinx (gespeeld door Halle Berry) en van de sprankelende Tiffany Case in Diamonds are forever tot de mysterieuze Vesper, misschien wel Bond zijn grote liefde, alle zes hebben ze een eigen nagellakje gekregen.

UIteraard allemaal met de speciale Liquid Sand finish, alsof je een laagje, gekleurd, glinsterend zand op jouw nagels hebt gestrooid. Op de foto''s heb ik telkens twee laagjes aangebracht, ik heb geen top coat gebruikt.


OPI Solitaire - wit met zilveren, witte en enkele zwarte, zeer fijne glitters

OPI Pussy Galore - zachtroze met heel fijne witte en roze glitters

OPI Honey Rider - dekkende gouden basis met nog meer gouden en zilveren deeltjes 

OPI Jinx - vurig rood/oranje met veel gouden glittertjes

OPI Tiffany Case - saffierblauw met blauwe en zilveren glittertjes, hier en daar ook een wat grotere glitter in zilver

OPI Vesper - paars/donkerrood met "zanddeeltjes" die compleet mat zijn, het geeft geen echt mooi effect naar mijn mening, net of de lak niet helemaal goed meer is, zonde!

De OPI Liquid Sand lakjes laten zich simpel opbrengen, twee dunne laagjes geeft het mooiste effect als lukt het soms ook wel om met één laagje een volledige dekking te krijgen. De lakjes drogen snel en hebben een redelijke houdbaardheid. Je kunt er natuurlijk een top coat overheen aanbrengen, maar als je een glanzende topcoat gebruikt raak je wel de semi-matte finish kwijt. Op zich geen enkel probleem, maar dan ben je het "zand-effect" wel kwijt.

De oplossing is om een matte top coat te gebruiken en gelukkig heeft OPI die tegenwoordig ook! Gek, ik dacht dat ze die allang hadden, maar blijkbaar was ik in de war met andere merken. De OPI Matte Top coat (EUR 14,25) is een vrij dunne topcoat die snel droogt en makkelijk is aan te brengen, de finish is semi-matte. Als je de top coat aanbrengt over de Liquid Sand lakjes zie je vrijwel geen verschil, de finish blijft exact gelijk, semi-matte zoals het hoort. Maar...je verlengt de houdbaarheid natuurlijk wel behoorlijk, bij mij blijft een liquid sand lakje met Matte top coat zeker 4 tot 5 dagen echt mooi, daarna zie je wel wat tipwear.

ik heb op mijn pink en ringvinger de Matte top coat aangebracht, op mijn middelvinger niet

Ik vind de Liquid Sand lakjes echt leuk, ze zijn makkelijk in gebruik, zien er lekker sprankelend en sprekend uit, blijven goed zitten en zijn niet zo lastig te verwijderen als "echte" glitterlakjes. Het zand effect is echt leuk, hou er wel rekening mee dat de nagels licht ruw blijven aanvoelen zonder top coat, maar dat is zeker niet storend. Mijn favorieten zijn zeker de vurige Jinx, de zomerse blauwe Tiffany Case en de gouden Honey Rider, staat geweldig bij een gebruinde huid. Minder mooi vind ik Vesper, daar mis ik het liquid sand effect eigenlijk helemaal, wat overblijft is een rommelig ogend donkerpaars nagellakje, nee...dat is zeker niet mijn favoriet.

De OPI The Bond Girls vind je nu bij de verkooppunten van OPI voor EUR 14,25 per nagellakjes, er is ook een mini-setje met daarin 4 lakjes voor EUR 18,95. Meer informatie over de verkooppunten vind je op www.opi.nl. Welke is jouw favoriet?

Deel dit artikel
Back to top