Reviews

Collistar Pure actives - essentiële ingrediënten op maat voor jouw huid

Het is soms best een zoektocht om de perfecte huidverzorging te vinden voor onze huid, vind je niet? Er staan zo enorm veel producten in de winkels en zie daar maar eens de geschikte creme te vinden voor jou. Ondanks de adviezen in de winkels, van beautybloggers of in magazines is kiezen niet zo simpel. Creme nummer 1 is hydraterend, maar pakt pigmentvlekken niet aan, creme nummer 2 is perfect maar inmiddels heb je wel iets "meer" nodig door beginnende rimpeltjes....kortom, hoe pak je dat aan? Collistar heeft nu een heel fijne toevoeging aan het assortiment, de Pure actives....

Pure actives zijn drie formules die bestaan uit actieve bestanddelen in zuivere vorm, in een optimale concentratie. Dat houdt in dat je in de formule vrijwel alleen actieve ingrediënten vindt, naast ingrediënten die ervoor zorgen dat de formule goed en direct in de huid wordt opgenomen. De formules bevatten geen parfum, kleurstoffen en alcohol, maar wel hoge concentraties Hyaluronzuur, Collageen en Vitamine A+C+E. Deze formules kun je direct op de huid aanbrengen, maar ook mengen door jouw dag- of nachtcreme, of daarmee combineren. Zo creëer jij huidverzorging op maat, simpelweg door een paar druppels van de formule(s) van jouw keuze aan te brengen.

Er zijn dus drie soorten van de Pure Actives formule, elk verpakt in een glazen flesjes met pipetje waarmee je de formule goed kunt doseren. Ik zal jullie kort even iets vertellen over de verschillende Pure Actives

Hyaluronzuur (hydraterend & liftend voor alle huidtypen, vooral de droge huid)
Hyaluronzuur is geen onbekende in hydraterende producten, deze lichaamseigen stof die werkt als een natuurlijke moisturizer van de huid en is hard nodig als je de huid vol, elastisch en gezond wilt houden. Naarmate je ouder wordt kan de hoeveelheid natuurlijk hyaluronzuur afnemen en zal de huid droger en slapper worden, waardoor deze er ouder gaat uitzien. Dat wil je uiteraard niet! De oplossing is om hyaluronzuur toe te voegen aan de huid door cremes te gebruiken die dit ingrediënt bevatten. Of je gebruikt deze Pure Active formule met hyaluronzuur in drie varianten: hydraterend + liftend effect (hoog moleculair gewicht), hydraterend + anti-rimpel effect (medium moleculair gewicht) en diepgaand hydraterend effect (laag moleculair gewicht). Dat klinkt best ingewikkeld, maar het komt erop neer dat de huid na gebruik zeer snel aan stevigheid herwint, een droge/vochtarme huid zal verbeteren en fijne lijntjes worden minder zichtbaar. 

Collageen (anti-rimpel & verstevigen, voor alle huidtypen, vooral de verslapte huid)
Collageen is een vezelachtig eiwit dat in onze huid, kraakbeen en botten aanwezig is en structuur geeft. In de lederhuid wordt collageen geproduceerd door fibroblasten en collageen is onmisbaar voor een goede huidstructuur. Door schade aan de huid (door veroudering, roken, vrije radicalen en UVA straling) zal er minder collageen worden aangemaakt waardoor de huid zal verslappen, met rimpels en lijnen tot gevolg. Je raadt het al...door collageen toe te voegen aan de huid zal de schade worden hersteld, zullen rimpels verminderen en zal de huidstructuur verbeteren. Het is een zeer effectief ingrediënt dat in heel veel goede huidverzorgingsproducten wordt gebruikt om de huid weer stevig en compact te maken, het verlies aan veerkracht en soepelheid te bestrijden en om de rimpels te voorkomen en verminderen.

Vitamine A+C+E (regeneren & laten stralen, alle huidtypes, vooral voor een doffe huid)
Dat vitaminen belangrijk zijn voor ons lichaam weten we allemaal, we krijgen het al van kleins af aan regelmatig te horen. Vitamines voorkomen dat we ziek worden maar zorgen er ook voor dat onze huid er jong blijft uitzien. Zo zie je maar weer, onze moeders hadden echt gelijk toen ze ons een bordje fruit voorschotelden. Collistar heeft nu een fijne vitaminecocktail voor ons! Vitamine A (ofwel retinol) stimuleert de celgeneratie en werkt intensief om rimpels en lijntjes te verminderen, maar verbetert ook de onregelmatige teint. Vitamine C (ofwel ascorbinezuur) stimuleert de aanmaak van collageen en licht de donkere pigmentvlekken op en vitamine E (ofwel tocopherol) maakt de huid sterker en beschermt deze tegen foto-ageing (schade door de zon).  Deze cocktail pakt vrije radicalen aan, stimuleert de celvernieuwing, versterkt de huid, voorkomt en vermindert rimpels en pigmentvlekjes en maakt de huid direct stralender

Hoe werken de Pure Actives?
De Pure Actives zijn verpakt in een glazen flacon met een pipetje in de dop, waardoor je ze goed kunt doseren. Je kunt de Pure Actives allemaal direct op de (schone) huid aanbrengen, zowel ''s ochtends als ''s avonds. Je kunt de producten naast elkaar gebruiken, maar je kunt ze ook prima afwisselen met elkaar. Zo zou je ''s ochtends een paar druppel hyaluronzuur kunnen aanbrengen en ''s avonds de vitaminecocktail. De formules zijn allemaal heel licht en worden zeer goed opgenomen door de huid, ze zijn niet vettig en kunnen ook prima vermengd worden met een creme. Dit is toch een top-idee? Ik gebruik de Vitamine A+C+E nu een week en dat bevalt prima, mijn huid voelt goed aan, is niet geirriteerd en is niet vettiger of anders dan anders. Echt verschil zie ik nog niet, maar aangezien dat weekje vakantie weer voor wat extra schade heeft gezorgd, denk ik dat ik toch even doorga met deze cocktail.

boven : vitamine A+C+E midden : collageen onder : hyaluronzuur

Ik vind dit absolute aanraders, de Pure Actives zijn zuinig in gebruik en zijn behoorlijk veelzijdig. Je hoeft jouw bestaande producten niet in de kast te zetten, je voegt er simpelweg een druppeltje aan toe en krijgt dan direct weer een aantal fijne pluspunten toegevoegd, huidverzorging op maat! De Collistar Pure Actives formules kosten EUR 39,50 per stuk (flacon 30 ml) en zijn exclusief te koop bij Parfumerie Douglas.

Lijkt je dit een fijne toevoeging aan jouw huidverzorging? Zou je weten welke Pure Active geschikt is voor jouw huidzorg?

Deel dit artikel
Back to top