Reviews

Clinique CC cream - in één stap een gezonde uitstraling

Zullen we na de BB cream nu allemaal over gaan stappen naar de CC cream? Het is een logische stap zou je zeggen, zeker gezien de naam van het product maar klopt dat nu ook? Is de CC cream een opvolger van de BB cream of is het een compleet ander product? Eigenlijk wel, de CC staat voor Colour Correcting en dat is ook wat de creme doet, het corrigeert de huidtoon tot je een gezonde uitstraling krijgt. Lees je mee voor meer informatie en onze review van de Clinique CC cream?

Het is altijd weer interessant om te horen wat de cosmeticafabrikanten voor ons in petto hebben, maar soms heb ik toch ook weleens mijn bedenkingen. Hebben we een CC cream nu echt nodig? Of is het een leuke extra die niet echt onmisbaar is? Laat ik er niet teveel over zeggen, maar beginnen met uit te leggen wat de CC cream van Clinique is. 

Clinique is het tweede "grote" cosmeticamerk dat in Nederland een CC cream uitbrengt (L''Oréal Paris heeft er ook 2, zie dit artikel) en dat maakt mij natuurlijk wel erg nieuwsgierig. De CC cream heeft voluit de Clinique Superdefense CC cream SPF 30 colour correction skin protector en is in Nederland verkrijgbaar in 4 (huids)kleuren. De creme maakt bevat een geavanceerde kleurcorrigerende technologie die gebruik maakt van licht. In de creme vind je meervoudige kleurcorrigerende optische bestanddelen die neutraliseren de teint door middel van multidimensionale lichtverspreiding, waardoor er een heldere, natuurlijke en gezonde look ontstaat. Deze optische bestanddelen corrigeren vrijwel direct na het aanbrengen : een matte, grauwe huid ziet er lichter en helderder uit, een bleke, gelige huid krijgt een perzikachtige gloed en rode vlekjes worden geneutraliseerd.

In tegenstelling tot de CC cream van L''Oréal is de CC cream van Clinique niet gekleurd in een bijzondere tint, maar is deze "gewoon" huidskleurig. De CC cream heeft een lichte, olievrije textuur en bevat hyaluronzuur, trehalose en sorbitol, ingrediënten die zorgen voor een langdurige en diepe hydratatie. Clinique heeft een bijzonder fijne formule samengesteld die niet alleen corrigeert en hydrateert, maar zeker ook beschermt mede door de SPF30. Ook zijn er anti-oxidanten aan de CC cream toegevoegd, waardoor het best een compleet product is geworden. De CC cream kun je op verschillende manieren gebruiken:

  • op de schone huid voor een lichte dekking, waarbij je de CC cream eventueel kan mengen met een dagcreme of moisturizer
  • op de schone huid onder foundation, waarbij je de CC cream gebruikt als moisturizer of dagcreme, voor een volledige dekking
  • je kunt de CC cream eventueel ook plaatselijk gebruiken waar de huid dof of grauw oogtClinique CC cream light  medium

Stagiaire Vivianne heeft de CC cream voor jullie getest, zij gebruikt de kleur light medium en die is prima geschikt voor haar huidskleur. Vivianne heeft de CC cream direct aangebracht op de schone huid en zij was verrast over de natuurlijke dekking die de creme geeft. Het is geen volledige dekking als een foundation, maar komt meer in de buurt van de dekking van een getinte dagcreme of BB cream. Vivianne is natuurlijk jong en heeft een normale huid die voldoende heeft aan de hydratatie van de CC cream. Op de foto hieronder zien jullie dat de CC cream een mooie, zeer natuurlijke uitstraling heeft en het viel mij vooral op dat haar huid een heel mooie glans had. Een glans die een gezonde huid van zichzelf heeft en best lastig na te bootsen is met make-up, met de CC cream lukt het prima.
Aan het einde van de dag was het resultaat nog steeds mooi, Vivianne vond het opvallend om te zien dat de CC cream nog steeds mooi op zijn plaats zat, zelfs zonder afpoederen!


Na het zien van het resultaat en na het horen van Vivianne''s ervaringen ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig geworden. Zou de CC cream ook voor mijn oudere huid geschikt zijn, tenslotte heb ik meer dekking nodig en toch ook wel wat meer hydratatie. Mijn kleur (Medium deep) is inmiddels onderweg naar mij en na ontvangst ga ik direct in de testmodus. Ik zal jullie via Twitter en/of Facebook zeker even melden wat ik er van vind. 
De Clinique Superdefense CC cream is in Nederland in 4 tinten verkrijgbaar, waarvan 1 (medium) exclusief online via de webshop van Clinique. De kleuren Light, Light medium en Medium deep zijn ook te koop bij de overige Clinique verkooppunten voor EUR 29,30 (tube 40 ml).

Denken jullie dat de CC cream net zo''n hype wordt als de BB cream? Ik weet nl. dat er nog wat andere merken inmiddels ook een CC cream op de planning hebben staan, is dat een goed plan? Heb jij al een CC cream geprobeerd?

Deel dit artikel
Back to top