Reviews

Wenkbrauwpotloden in de test deel 2

Alle brunettes opgelet: vandaag zijn de wenkbrauwpotloden voor de brunettes aan de beurt! Er zijn ontzettend veel verschillende wenkbrauwproducten te koop in de winkels. Maar welke moet je dan kiezen? En hoe bepaal je dan welk potlood geschikt is voor jouw wenkbrauwen? Blondine Malou ging mij al voor en zette haar favorieten en bevindingen op een rijtje. Vandaag laat ik de potloden en swatches zien waaruit ik een selectie heb gemaakt. Vier wenkbrauwpotloden springen er voor mij echt uit en ik vertel jullie natuurlijk graag waarom! Ben je ook zo benieuwd naar de verschillende potloden?

Van links naar rechts: Pupa, Rituals, L''Oreal Paris, Bourjois, Rimmel, Miss Sporty en Etos.
  • Pupa Eyebrowpencil (kleur 02): Dit potlood heeft een hele natuurlijke bruine kleur en heeft een ietwat grijzige ondertoon. Het potlood brengt een tikkeltje stroef aan maar geeft wel veel pigment af.
  • Rituals natural eyebrow pencil (hazel): Dit wenkbrauwpotlood heeft twee kanten, een donkere en een lichte kant. De lichte kant is om de huid onder de wenkbrauw wat lichter te maken. Het wenkbrauwpotlood zelf is prettig in gebruik en niet al te donker. Dit wenkbrauwpotlood is wel de meest opvallende van alle geteste potloden, dit potlood bevat namelijk subtiele glitters(!).
  • L''Oreal Paris Color riche le Sourcil (305 deepbrown): Dit potlood heeft een wat koelere bruine kleur. Het potlood glijdt gemakkelijk over de huid maar kruimelt wel een beetje. De wenkbrauwen doorborstelen na het aanbrengen van het potlood is daardoor wel echt noodzakelijk.
  • Bourjois Le Sourcil (03 Chatain): Dit potlood heeft een roodbruine kleur en is goed gepigmenteerd en blijft lang zitten. De textuur van dit potlood voelt hard aan maar is niet pijnlijk tijdens het aanbrengen.
  • Rimmel Professional Eyebrow Pencil (004 blackbrown): Dit potlood is diep donker bruin en brengt gemakkelijkst aan van alle potloden. Het bijgevoegde borsteltje is wel erg hard en daarom niet fijn om te gebruiken.
  • Miss Sporty Eyebrow pencil (002 brown): Dit potlood lijkt heel erg op het potlood van Rimmel en is naar mening bijna hetzelfde. Dit potlood heeft een iets warmere bruine kleur en oogt net wat mooier op de huid.
  • Etos Eyebrow pencil (002): Dit potlood is wat zachter dan alle andere potloden en geeft voldoende kleur af. De kleur vervaagt wel tijdens het dragen dus een hele dag overleeft dit potlood niet.
Al deze potloden zijn te koop bij de drogist. Pupa is alleen te koop bij de DA drogist of bij een Pupaverkooppunt. Rituals is te koop bij een Rituals verkooppunt of in hun webshop.
Dit zijn mijn wenkbrauwen zonder wenkbrauwproduct. Op dit moment zijn mijn wenkbrauwen niet helemaal in model omdat ik ze voller wil laten groeien, daarom gebruik ik elke dag een wenkbrauwpotlood om mijn wenkbrauwen voller te laten lijken en meer model te geven. Zoals je ziet heb ik een vrij korte ''tail'' (het uiteinde van mijn wenkbrauw), dit komt omdat mijn haartjes vanaf een bepaald punt sporadisch horizontaal groeien in plaats van verticaal. 


Nummer 11
Mijn favoriete budget wenkbrauwpotlood is toch wel het wenkbrauwpotlood van de Hema (EUR 1,99). Ik gebruik kleur nummer 11, een warme bruine kleur die perfect past bij mijn haar en huidskleur. Het potlood is zacht en geeft daardoor veel kleur af. Het wenkbrauwborsteltje dat achterop zit vind ik heel fijn. Het borsteltje is vrij lang en heeft korte maar zachte haartjes waarmee je gemakkelijk je wenkbrauwen kunt doorborstelen. Daarnaast is dit potlood verkrijgbaar in veel verschillende kleuren die zowel voor blondines, brunettes en zwartharige dames geschikt zijn.

001 Dark Brown
De Gosh Long Lasting Brow Pen (EUR 7,99) is een iets ander wenkbrauwproduct dan een potlood. Dit is namelijk een product in stiftvorm, hiermee kun je de wenkbrauwen inkleuren. Dit product is niet bedoeld om een wenkbrauw bij te tekenen maar juist om de wenkbrauwen in te kleuren. Het product is wel lastig in gebruik, je moet een vrij vaste hand hebben en de wenkbrauwen moeten van zichzelf al een goede vorm hebben anders ziet het er niet mooi uit. Ook is deze stift niet geschikt voor blondines want de kleuren zijn erg donker. Daarnaast is de stift is lastig te verwijderen. Waarom vind ik dit product dan zo fijn? Dit product is echt long lasting, maar dan ook echt heel erg longlasting. Ik heb deze brow pen in alle mogelijke omstandigheden getest: Een hardloopsessie in de stromende regen, een bezoek aan het zwembad, een heftig nachtje stappen en zelfs een lange douche. Niets zorgt ervoor dat dit product van mijn wenkbrauwen af gaat of gaat uitlopen.
030 Brow-n-eyed Peas
Een ander merk dat er uitsprong was Catrice, helaas op een negatieve manier want ik werd zelfs een beetje verdrietig van dit Catrice Eyebrow Pencil (EUR 2,59). De potloden doen namelijk pijn met aanbrengen en daarnaast moet je toch wel heel vaak met de punt over hetzelfde stukje gaan wil je er iets van zien. Als je vervolgens met het nogal harde borsteltje de wenkbrauwen in model probeert te kammen verdwijnt al de kleur en kun je vervolgens weer opnieuw beginnen. Daarnaast zijn de kleuren niet mooi en onnatuurlijk, ik vind de potloden te rood qua kleur en dat is ook de kleur die je blijft zien. Op mijn wenkbrauwen vind ik ze een beetje stoffig en dof overkomen, ik zou deze potloden laten liggen in de schappen.
255 Soft Brown
Ik heb een zwak voor 2-in-1 producten, ze zijn gemakkelijk in gebruik en zeker handig voor als je ''s ochtends niet zoveel tijd hebt. De Maybelline Mastershape Brow Pencil (EUR 7,99is zo''n prettig product, dit wenkbrauwpotlood heeft een waxachtige textuur waardoor je als je het potlood aangebracht hebt je wenkbrauwen in model kunt borstelen. Ik vind dit potlood ideaal voor als ik voor een wat rustigere ''everyday-look'' wil dragen en mijn wenkbrauwen wel netjes wil maar niet te opvallend wil bijtekenen. Een hele strakke wenkbrauw krijg je niet met dit product maar jouw natuurlijke wenkbrauw zal wel beter tot zijn recht komen.
Mijn favorieten zijn de potloden van de Hema vanwege het zachte borsteltje, de diversiteit aan kleuren en de prettige texuur. De wenkbrauwstiften van GOSH die ik hier op mijn wenkbrauwen aangebracht heb zijn mijn favoriet omdat ze goed blijven zitten in elke mogelijke weersomstandigheid.
Ben je een blondine of ben benieuwd naar de bevindingen van Malou? Lees haar artikel dan hier!

Welk potlood vinden jullie het prettigst voor jullie wenkbrauwen? Of heb je vragen over wenkbrauwpotloden? Laat het ons en onze lezeressen dan weten in de comments, ik ben heel benieuwd!
Deel dit artikel
Back to top