Inspiratie & Tutorials

Beauty for dummies - Nepwimpers

Als trouwe volger van Beautyscene of andere beautyblogs ken je natuurlijk alle termen die regelmatig voorbij komen, maar wat nu als je een echte make-up noob bent? Dan valt het allemaal niet mee, al die termen die je eigenlijk niets zeggen? Blenden? Crease? Shapen? Highlighten? Zegt het je niets (of niet zoveel)? Dan is de nieuwe rubriek "Beauty for dummies" echt iets voor jou! Vandaag is het de beurt aan de nepwimpers.....welke soorten zijn er nu allemaal en hoe plak je die dingen eigenlijk op? 

Perfect gescheiden haartjes, pikzwart, mooie volle lange wimpers en dat allemaal zonder klontjes. Wie wil dat nu niet? Veel beautymerken gebruiken nepwimpers voor hun fotoshoots of voor hun campagnefoto''s. De ene look lijkt nog perfecter dan de andere en de wimpers van de modellen lijken soms wel gephotoshopt zo mooi. Natuurlijk is daar ook wel wat van waar maar vaak doen nepwimpers al heel veel voor een sprankelende look. Het geeft je look net even wat extra en een prachtige oogopslag. Stagiaire Vivianne draagt zeer regelmatig nepwimpers en wil jullie graag er van alles over vertellen!

Wat zijn nepwimpers nu eigenlijk?
Nepwimpers, het woord zegt het eigenlijk al. Dat zijn wimpers die je langs de wimperrand van je eigen wimpers plakt om je wimpers bijvoorbeeld langer, voller of zwarter te maken. Je hebt heel veel verschillende soorten nepwimpers: je hebt hele natuurlijke maar ook hele opvallende wimpers, soms met glitters, kleurtjes, zelfs met veertjes! Je hebt nepwimpers van echt haar en van plastic, de kwaliteit van de wimpers bepaald vaak de prijs en hoe vaak je de wimpers kunt hergebruiken. Je hebt nepwimpers in losse plukjes met verschillende lengtes maar de meeste nepwimpers zijn haartjes bevestigd aan een dun stripje die je makkelijk kunt buigen naar jouw oogvorm.

Waar kun je nepwimpers kopen? En waar moet je opletten als je nepwimpers koopt?

Je kunt nepwimpers eigenlijk bijna overal kopen. Je kunt ze bijvoorbeeld al vinden bij de drogist zoals die van Essence, in de schappen van de Hema, maar ook bij grotere make-up merken zoals MAC, Inglot, Illamasqua, Revlon en Khroma Beauty. Daarnaast heb je echte wimpermerken zoals Eyelure, Leco Lashes en Ardell. Daarnaast kun je online heel makkelijk nepwimpers bestellen, bijna elke beautywebshop heeft wel nepwimpers in haar assortiment.

Als je voor het eerst nepwimpers gaat proberen, bezuinig dan vooral niet op de wimpers. Goedkope nepwimpers hebben vaak een dikke plastic rand en zijn daardoor veel moeilijker om aan te brengen. Wil je hele natuurlijke wimpers? Kijk dan goed naar de lengte en hoe de wimpers uitlopen, hebben ze recht afgesneden uiteinden? Dan zullen ze als snel een stuk onnatuurlijker staan dan bijvoorbeeld wimpers die van dik naar dun lopen. 

Hoe gebruik je nepwimpers?
Het makkelijkste is om eerst je oogmake-up aan te brengen omdat er anders oogschaduw op de nepwimpers valt en dat krijg je er niet zo makkelijk af. Toch raad ik je aan om in het begin zonder oogschaduw te beginnen, het is niet gemakkelijk om nepwimpers aan te brengen en het vergt in het begin best wat geduld en doorzettingsvermogen. 

 1. Haal de nepwimper voorzichtig uit de verpakking. Soms zit deze vastgeplakt aan de verpakking en als je dan te hard aan de wimper trekt maak je deze stuk of raakt de nepwimper uit model. Tip: Begin in de hoek en duw van boven naar beneden de wimper los.
 2. Pak de wimper in het midden beet met een pincet en plaats deze terwijl je in de spiegel kijkt op het midden van de wimperrand. Je wimper hoeft niet meteen goed te zitten want dit is alleen om te kijken hoeveel je van de nepwimper af moet knippen.
 3. Vervolgens knip je met een klein schaartje de nepwimper op maat. Knip kleine stukjes van de wimper af en meet tussendoor of de wimper goed op maat is. Je nepwimper is het mooist als hij niet meteen in je binnenste ooghoek begint maar juist daar waar je wimpers beginnen. Je kunt beter iets verder van de ooghoek af gaan zitten omdat het anders kan irriteren tijdens het dragen.
 4. Trek je oog niet strak en probeer ook niet met dichte ogen je wimpers op te plakken, probeer juist recht vooruit of iets omlaag te kijken. Als je aan je oog gaat trekken verandert je natuurlijk oogvorm en het gevolg is dat de wimper niet goed vast komt te zitten of scheef zit.
 5. Als je de goede maat gevonden hebt dan kun je een dun randje wimperlijm aanbrengen op de rand van de nepwimpers. Bij losse wimperplukjes doop je de puntjes in de wimperlijm. De wimperlijm die standaard bij de wimpers zit is vaak niet zo goed of ,nog erger, al uitgedroogd. Ik raad de wimperlijm van DUO EUR 10,00 aan, deze is supergoed en zorgt ervoor dat de nepwimper goed blijft zitten. Tip: breng een extra bolletje lijm aan op de uiteinden van de wimperranden. 
 6. Handig is om van te voren langs de wimperrand een eyeliner aan te brengen. Dit kun je met een vloeibare eyeliner doen maar ook met een potloodje of met een gelliner. Dit maakt de aanzet van de wimperrand nog donkerder en dan maakt het niet zoveel uit als je niet heel dicht bij de wimpers zit.
 7. Laat de lijm 20 tot 30 seconden goed drogen. Daarna pak je met een pincet de nepwimper vast en dan probeer je de wimper zo dicht mogelijk bij jouw eigen wimperrand te plaatsen. Eerst zet je het midden vast vervolgens duw je de buitenste punten vast. 
 8. Daarna duw je met het pincet (of tandenstoker of plat stevig eyelinerkwastje) de wimperrand van de nepwimper voorzichtig richting jouw eigen wimperrand. Laat de wimper goed drogen. Het is in het begin niet makkelijk om nepwimpers op te plakken dus probeer de nepwimper op zijn plek te duwen terwijl de lijm nog nat is, daarna lukt dat niet meer en het gevolg zal zijn dat de wimper los laat.
 9. Daarna kun je nog wat mascara aan brengen op je eigen wimpers en eventueel op de nepwimpers. Als je geen mascara op de nepwimpers aan brengt kun je ze gemakkelijk nog een keer gebruiken. Persoonlijk vind ik het mooier als je jouw eigen wimpers met een beetje mascara aanzet zodat de nepwimpers wat natuurlijker over komen.
 10. Ga je op stap? Of ben je van plan om je nepwimpers langer te dragen? Neem dan een tandenstoker en het tubetje wimperlijm mee dat bij de nepwimpers zat. Je kunt ook de grote tube meenemen maar een klein tubetje is natuurlijk wat makkelijker. Check tussendoor even in de spiegel of jouw wimpers nog op zijn plek zitten.
 11. Als laatste tip: Vind je het aanbrengen van de nepwimpers echt heel moeilijk? Knip de nepwimpers dan door de midden en plaats ze langs de wimperrand aan de buitenste ooghoek. Let op dat je de wimper niet te laag plaatst want dan krijg je juist hang ogen. Dus plaats het uiteinde van de nepwimper juist 3 of 4 wimpers van de buitenste ooghoek zo voorkom je dat je een hangend oog krijgt.  
 12. Als je nepwimpers draagt mag je best een beetje uitpakken met de rest van je make-up. Breng wat extra oogschaduw aan of juist wat meer eyeliner. De wimpers trekken de aandacht naar de ogen en daarom is het extra leuk als je jouw ogen wat extra accentueert met make-up.
Vivianne: Ik ben dol op nepwimpers en draag ze dan ook regelmatig, ik krijg vaak vragen over mijn nepwimpers. Ik draag nepwimpers om dat mijn wimpers van nature niet zo lang zijn en ik vind dat mijn look ''een beetje extra'' krijgt door het gebruik van nepwimpers. Mijn advies: Oefening baart kunst en geef na de eerste keer niet op. Oefen op een rustig moment, doe dat een aantal keer gewoon op het gemak en vraag eventueel hulp van iemand uit jouw omgeving. Succes met aanbrengen!
Mijn favoriete wimpers zijn de''Blink lashes'' van Khroma Beauty (EUR 8,95), Leco Lashes ''Audrey'' (EUR 9,95), Natural wimpers van de Hema (EUR 4,99) en bijna alle nepwimpers van het merk Eyelure.
 
Heb je nog vragen? Aarzel ze dan niet te stellen bij dit artikel en natuurlijk kun je vragen ook altijd stellen bij ons "stel je vraag" artikel dat iedere zondag verschijnt. Heb je een dringende vraag? Dan kun je het ook nog op Twitter proberen! Binnenkort weer een "beauty for dummies" artikel, heb je een suggestie? Laat het ons zeker weten!
Deel dit artikel
Back to top