Nieuws

Backstage bij MAC met Elke Willemen en Lyne Desnoyers

Eenmaal per jaar presenteert MAC Cosmetics de trends voor het komende seizoen, gisteren was dat het geval voor de herfst/winter 2013. In het geweldige Lobster House in Amsterdam werden de vier grote trends van dit najaar gepresenteerd door Lyne Desnoyers en Elke Willemen van MAC op vier mooie modellen. Wij hebben ook een kort verslagje backstage kunnen maken, waar de modellen werden geprepareerd, kijk je mee?

In de drukke (en dankzij het zonnetje warme) backstage ruimte werden vier modellen opgemaakt in de stijl van de vier trends. Achter de schermen werden de modellen voorzien van een basis, zoals foundation, concealer, poeder, bronzer, sculpting creams en soms ook al van een deel van de oogschaduws of lipmake-up. Lyne Desnoyers is een grootheid binnen de MAC familie, deze lieve en inspirerende dame werkt samen met grote designers tijdens shows tijdens de fashion weeks over de hele wereld en zij weet als geen ander de trends te vertalen in mooie looks.

Lyne, die je hierboven ziet aan het werk op het blonde model, is degene die de make-up artists instrueert over de basismake-up die ze moeten aanbrengen. Ze geeft dan aan dat de foundation bijvoorbeeld glowy & fresh moet zijn, waarbij ze dan ook laat weten welke producten ze kunnen gebruiken. De modellen worden daarnaast backstage ook voorzien van een haarstijl die past bij hun trend, waarna ze in kleding worden gestoken die heel goed aansluit bij die trend, dit keer waren ze allemaal in zwart-wit gekleed.


Dit is de Au-currant trend, de trend waarbij de rode lip centraal staat. Dit keer staat niet exact vast welke kleur je moet gebruiken, je past de klassieke rode lip aan jouw wensen aan, misschien kies jij wel voor een glans? Of ga je voor een matte kleur? Super glanzend is zeker een trend, vooral bij de hele donkere tinten rood, al is dat misschien iets te gewaagd voor iedereen? Je kunt ook kiezen voor een rode lipstain, dan dep je een rode lipstick op de lippen en blend die uit (met een MAC 224 kwast).
De musthaves van deze trend zijn de volgende producten :  Crimson lipmix, Nightmoth lip pencil & Hang up cremesheen lipstick, vergeet niet het motto van deze trend : volmaakt onvolmaakt!


Trend nummer twee is de Perpex-tive trend, een look waarbij het vooral draait om de glans op het gezicht of de ogen. Soms wordt de glans all over het gezicht aangebracht, zo dat het lijkt alsof het gezicht onder een laagje plastic zit. Maar dat is natuurlijk niet echt draagbaar, daarom kiezen we sneller voor een combinatie van een matte huid en een glanzende highlighter op jukbeenderen of ogen. Op die manier creëer je toch nog dimensie in het gezicht.
De musthaves voor deze trend zijn : Mixing medium shine, Strobe cream, lip conditioner SPF 15, Cream colour base in Luna, Shell & Pearl en Gloss texture, combineer dit wel altijd met een zeer matte basis.


Trend nummer drie is heel mysterieus en spannend, maar wel lastig om te vertalen lijkt mij. De Spiritual-eyes wordt omschreven als "spookachtig rokerig" en laat ons een bleke huid zien die wordt geaccentueerd met koele, grijzige tinten op de ogen (zelfs onder de ogen, alsof je donkere kringen creëert). De look zorgt voor een vermoeide, angstaanjagende en gekwelde look.....of we daar nu blij mee moeten zijn? Rood omrande ogen, een vermoeide blik...ik moet er behoorlijk aan wennen, maar ben wel enorme fan van de nieuwe paint pots die er in het najaar aankomen.
De musthaves van deze trend zijn: Paintpot Stormy pink en Groundwork, lipmix in medium nude, eye kohl Prunella en de pro longwear paint pots Camel coat en Tailor grey, allemaal zeer licht aangebracht op plaatsen waar je het niet zou verwachten.


Ik kan mij wel weer helemaal vinden in trend nummer vier, Reb-elle, waar het allemaal draait om het "zwarte oog"! Zeer donkere oogmake-up, waar je zwart aanbrengt over zwart, maar dit ook kunt combineren met antraciet, smaragd, bordeaux en/of nachtblauw. Het hoeft niet perfect en compleet binnen de lijntjes, juist het slordige zwart is de trend. De eyeliner mag er dus wat rommelig opzitten, alsof de make-up van de vorige nacht er nog op zit, ik hou ervan!
De musthaves van deze trend zijn : Smolder eyekohl (Feline is ook heel fijn), Mixing medium shine, Blacktrack fluidline, Nocturnelle nagellak en Typografic oogschaduw.


De kapsels van alle modellen zijn gedaan door het team van Aveda en hieronder zie je enkele van de producten die ze hebben gebruikt, gelukkig zagen we ook nog dat Moroccanoil ook werd gebruikt, al vertellen we dat natuurlijk niet verder.


Klaar om de presentatie te beginnen!

Elke Willemen van MAC is de liefste make-up artieste die ik ken, wat een kanjer is het toch!

De modellen werden "on stage" opgemaakt volgens de trends, waarbij Elke en Lyne om beurten uitleg gaven over hun manier van aanbrengen. 

MAC Reb-elle 

MAC Spiritual-eyes

MAC Au-current

MAC Perspex-tive

De modellen in vol ornaat met o.a. kleding van Vivienne Westwood en Paul Smith 

Elke's tafeltje

Lyne's tafeltje

De trends zullen jullie uiteraard terug gaan zien in de MAC collecties die er aankomen in de herfst en winter, tegen die tijd komen we er zeker nog eens op terug en zal ik de handige tips van Elke en Lyne nog met jullie delen. Voor dit aankomende seizoen geldt wel dat het behoorlijk tailormade is, je kiest een trend maar maakt die je wel helemaal eigen. Er is niets verplicht, maar laat de trends je inspirerend tot bijvoorbeeld het gebruik van een highlighter of een andere plaatsing van jouw oogschaduw. Ik ben in elk geval groot fan van de Reb-elle look en heb mij nu al voorgenomen om vaker zwart te gaan gebruiken....en natuurlijk meer rode lipstick (maar dan niet samen!).

Uit welke van de vier trends zou jij wel inspiratie kunnen halen voor een mooie herfstlook? Glans op het gezicht & ogen, de spookachtige, grijzige look, de rode lippen trend of toch het donkere oog?

Deel dit artikel
Back to top