Algemeen

Sunday question - wat is het beste advies dat je ooit in een parfumerie hebt gekregen?

Van tijd tot tijd mopperen we weleens op het advies dat we krijgen in de parfumerie of drogist, wij Nederlanders houden er nu eenmaal van om te mopperen. En eerlijk gezegd, valt er ook heus weleens iets te klagen, ik sta ook nog weleens verbaasd over het advies dat (andere) klanten in de winkels krijgen van de verkopers en adviseurs. Maar om nu te zeggen dat het allemaal slechte adviezen zijn? Nee, dat is zeker niet het geval. Ik weet zeker dat jullie ook hele goede adviezen hebben gekregen, delen jullie ze met ons? Ik ben erg benieuwd namelijk!

Misschien heb je jouw perfecte concealer, foundation of dagcreme gevonden door een geweldige tip van de verkoopster of make-up artist? Of is het toch jouw "signature parfum" die je na lang zoeken heb gevonden in een mooie winkel zoals Skins?

Deze week sprak ik wat medewerkers van MAC en zij vertelde mij dat hun werk voor 75 % bestaat uit luisteren naar wat de klant wil, 25 % van de tijd besteden ze "maar" aan het opbrengen van de producten bij een advies. En zo hoort het ook te zijn, de adviseur moet eerst luisteren naar wat jij wilt of zoekt en probeert vervolgens zijn of haar kennis te gebruiken om een fijn product te zoeken.

Maar er is ook een "valkuil"....als jij om advies vraagt, probeer dan zo duidelijk mogelijk te zijn en wees vooral ook eerlijk. Stel dat je op zoek bent naar een rode lipstick en je daarom vraagt in de winkel. Vervolgens pakt de make-up artist de kleur Ruby Woo uit de display (dat is een prachtige rode lipstick), brengt deze op en kijkt je verwachtingvol aan..."mooi he?". Zoals gezegd, een prachtige lipstick, maar misschien helemaal niet jouw idee van een rode lipstick, jij hebt het toch liever wat minder rood en niet zo dekkend...Zeg dat dan gewoon, liefst natuurlijk al vooraf, maar zelfs op zo''n moment kun je dat prima zeggen, jij moet de lipstick tenslotte dragen en aan een miskoop heeft niemand iets.

Wat is het beste advies dat jij ooit hebt gekregen van een verkoper of make-up artiest in een beauty winkel?
Deel dit artikel
Back to top