Blogs & Editorial

Editorial - alle exhibionisten verzamelen.....

In een ver verleden, toen er nog geen social media was....werd er best vreemd opgekeken als je midden in de winter opeens in bikini door de stad zou lopen. Hoe mooi, strak, bruin en perfect jouw lijf ook was, dat deed je niet en als je het wel deed werd je vriendelijk verzocht wat meer kleren aan te trekken voordat je verder liep. Tegenwoordig is dat anders, via Twitter, Facebook en Instagram komen menselijke lichamen en lichaamsdelen zomaar opeens jouw schermpjes binnen. Exhibitionistisch gedrag is de standaard op social media lijkt het wel, maar wat kan er nu wel en wat niet?

Ik ben er simpel in, ik deel best heel veel op social media en toch ook weer niet. Mijn Twitter en Instagram accounts zijn een verlengstuk van mijn werk als beautyblogger, ik deel graag foto''s van fijne (nieuwe) beautyproducten en soms komt er ook een privé kiekje voorbij. Ik denk (vrijwel) altijd na wat ik op social media plaats, het moet wel een toegevoegde waarde hebben al kan een "gekke" foto best eens tussendoor. Heeft een foto van mij in bikini of van ieder gerecht dat ik klaar maak toegevoegde waarde? Hmm...dat dacht ik niet, want dat ik een nieuwe bikini heb of het feit dat ik eten klaargemaakt heb (dat doe ik al 27 jaar iedere dag) is niet bepaald nieuws, zelfs niet voor mijn echte vrienden. Laat staan voor mensen die mij volgen omdat ik beautyblogger ben.

mijn ontbijt van gisteren, het versgebakken croissantje dat ik daarna ook at ben ik "vergeten" op de foto te zetten....

Toch schijnen sommige social media fanaten (no offense....) er van overtuigd te zijn dat alles wat ze doen interessant is voor de mensen die hen volgen, maar ik twijfel daar sterk aan. Als ik iemand volg op social media, dan doe ik dat omdat ik geïnteresseerd ben in hetgeen ze pretenderen te zijn, zo volg ik Doutzen Kroes omdat ik geïnteresseerd ben in haar "achter de schermen kiekjes" van haar werk als model. Ik volg Jamie Oliver omdat ik zijn recepten leuk vind en ik volg Diane von Furstenberg omdat ik graag weet wat zij voor mooie jurkjes heeft gemaakt. Stel je nu eens voor dat Doutzen vanaf nu gaat biljarten en vervolgens haar nieuwe carriere vrolijk gaat delen op social media.....dan haak ik af! En stel dat Jamie Oliver besluit om voortaan alleen rauw voedsel klaar te maken, ook dan haak ik vast af. Niets mis mee, want er zijn vast veel biljarters en rauwe voedsel liefhebbers die mijn plaats innemen. Volgers in overvloed, ook bij een carriere-switch.

tja......Doutzen is uiteraard per direct ontvolgd

Hoe cool ik Doutzen ook vind, ik vind het soms best en beetje creapy dat sommige mensen op social media iedere stap hun "idool" geweldig vinden en alles verheerlijken. Je kunt toch niet alles leuk vinden van iemand, zelfs niet van Doutzen? Niet dat je daarover vervelend of naar hoeft te doen, helemaal niet, je kunt iemand prima zijn of haar gang laten gaan, je hoeft niet alles leuk te vinden. 

Wat ik niet leuk vind is het schaamteloze exhibitionistische gedrag dat sommige mensen laten zien op social media. Je kent ze wel, de mensen die iedere dag 1 of meerdere foto''s van zichzelf posten, de ene keer als ze net wakker worden, dan onderweg naar school of werk, daarna weer even in coole pose om hun outfit te laten zien, daarna als ze klaarstaan voor het sporten en natuurlijk nog een fotootje van na het sporten.....Dag in, dag uit.....iedere dag foto''s van jezelf maken. Echt...hoe prachtig of lelijk je ook bent, het is echt too much, je hoeft niet alles te delen, juist iets voor jezelf houden is ook weleens fijn. En het is ook best vermoeiend, want je verwacht iets als je die foto post, het liefst natuurlijk een complimentje of een leuke opmerking. Is het dan toch onzekerheid waarom mensen dit doen? Moeten we daarom allemaal zien dat je het perfecte bikinilijf hebt of dat je voor de 6e keer in 3 dagen 10 km hebt hardgelopen? Deel je daarom jouw magere lunch met ons, maar sla je de zak chips die je daarna op at over?

The Queen of exhibitionism : Rihanna

Geloof me, ik hou van social media en ben gek op leuke, creatieve en interessante foto''s die mensen posten bijvoorbeeld van plaatsen waar ze zijn geweest of van mensen die ze hebben ontmoet. Ik heb er persoonlijk ook geen last van (want ontvolgen is altijd de oplossing), maar ik geloof dat er momenteel een overkill is aan wat mensen delen op social media. En weet je....ik weet ook zeker dat die onzekere mensen er alleen maar onzekerder van worden, want als jij laat zien dat je 3 crackers als lunch eet, dan doet jouw grote voorbeeld het vast beter met 2 crackers.....en of je daar nu blij van wordt?

Wie neemt het voortouw en gaat voor het "less is more" principe? Dat wordt dan zeker mijn grote voorbeeld! #idool #voorbeeld #inspiratie #mooiman #perfect #thebest #loveyou #fangirl

#haveagreatweek

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top