Inspiratie & Tutorials

Easy camouflage nails met Chanel & OPI Matte top coat

Als ik in een gekke bui ben, dan wil ik nog weleens proberen nailart te maken, al is dat niet echt "mijn ding". Goed, ik hou van panterprintjes, wat gekke stipjes en lijntjes willen mij ook nog wel lukken, maar daar blijft het dan wel bij. Tenminste....dat dacht ik, want nu blijk ik ook nog eens camouflage nails te kunnen maken, is dat leuk! Camouflage printjes zie je toch nog steeds wel hier en daar, al draag ik het zelf eigenlijk niet echt. Toch staat het op mijn nagels wel leuk, vooral omdat het een matte variant is met de OPI Matte Top Coat, kijk je mee?

Camouflage print is vrij simpel om te maken, tenslotte zijn de vlekken behoorlijk grillig en hoef je dus geen vaste hand en/of speciale tools te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is het volgende:

  • basecoat
  • nagellak in minstens 3 kleuren, liefst natuurlijk in bruin/groene tinten voor een echte camouflage look, maar je kunt ook 3 andere tinten kiezen, vind je het lastig om goede kleuren te kiezen, pak dan jouw camouflageblousje uit de kast en gebruik dat als inspiratie
  • matte topcoat

Ik heb voor de drie prachtige kleuren van Chanel gekozen uit de Les Khakis collectie uit 2011, een limited edition collectie die heel beperkt te koop was. Je kunt de lakjes dus niet meer kopen bij de Chanel verkooppunten, maar soortgelijke kleurtjes vind je vast wel. 
Op de foto linksboven heb ik de basislaag Khaki Vert aangebracht, rechtsboven zie je grillige veegjes in de kleur Khaki Brun en daar overheen heb ik de Khaki Rose aangebracht. Je kunt er eventueel nog wat extra Khaki Vert of Brun overheen aanbrengen, het hoeft allemaal niet zo precies! Klaar is de camouflage nailart, tenminste....dat dacht ik!

Ik heb na de nagellak de Matte Top Coat van OPI aangebracht, zorg er wel voor dat de nagellak goed droog is en breng voldoende top coat aan op de nagels. Ik laat altijd een druppel vallen aan de basis van mijn nagel die ik dan voorzicht verdeel richting top van de nagel, op die manier blijft het patroontje intact en veegt het niet uit.

De Matte Top Coat van OPI (EUR 14,25) maakt de nail art mooi mat en zorgt er ook voor dat de nagellak veel langer netjes op de nagel blijft zitten, de houdbaarheid wordt zeker met enkele dagen verlengd. Voor verkooppunten kun je een kijkje nemen op www.opi.nl.

Het resultaat, ik kan toch zo het leger in?
Ik vind het resultaat leuk en een tikje stoer! Het is een nail art die niet al te opvallend is, maar dat is natuurlijk logisch als je kiest voor camouflagekleuren....grappig, want zo geef ik mijn little black dress van vandaag toch een extra stoere uitstraling. Nu eens kijken welke nailart er voor de volgende keer op de planning staat, heb jij nog een leuk (simpel) ideetje?

Heb jij nog leuke tips voor mooie camouflage nagellakcombinaties? Welke kleuren kies jij uit als je een soortgelijke nailart wil maken? 
Deel dit artikel
Back to top