Reviews

In de test : oog- en lip make-up removers deel 1

De afgelopen tijd hebben Malou en Vivianne verschillende oog en lip make-upremovers voor jullie getest, hun bevindingen delen ze dan ook graag met jullie. In de winkels vind je behoorlijk wat verschillende reinigers, maar welke is nu eigenlijk het fijnst? De oog- en lipmake-up removers bestaan (bijna allemaal) uit twee delen, één deel is een olieachtige reiniger en één deel  een reiniger op waterbasis. Hierdoor kun je make-up zonder boenen van jouw ogen afhalen en krijg je zelfs de meest gekleurde lipstick van de lippen af. Vivianne vertelt vandaag over haar favorieten, ben je benieuwd welke reiniger zij het fijnst vind?

Dit zijn alle reinigers op een rijtje, hier kun je goed zien dat het bovenste olie deel drijft op het waterachtige deel. Maar hoe gebruik je een 2 delen oog- en lipmake-up remover? Schud de fles goed van te voren zodat de twee vloeistoffen goed gemengd zijn, vervolgens breng je een beetje remover aan op een wattenschijfje, het watje hoeft niet helemaal doorweekt te zijn maar moet wel goed nat zijn. Vervolgens hou je het watje bijvoobeeld op het oog, laat dit een paar seconden zitten en wrijf voorzichtig de make-up van het oog af. Herhaal dit zo vaak indien nodig, maar probeer niet te gaan boenen!

Op de foto''s hieronder zie je hoe goed de reiniger de make-up verwijdert, ik heb de swatches met een vrij nat watje in 1 of 2 bewegingen schoongemaakt zonder hard te boenen en heb telkens de onderstaande producten geprobeerd te verwijderen.

van links naar rechts: Rimmel Kate Moss lipstick, waterproof mascara van The Bodyshop, Rimmel Scandaleyes mascara, Bourjois Record 48h gelliner en oogschaduw van NYC


De eerste reiniger die ik getest heb is de Etos oog en Lip reinigingslotion (125 ml EUR 3,69), deze is geschikt voor de normale en gemengde huid. Deze reiniger is al jaren mijn favoriet omdat hij gemakkelijk al mijn make-up verwijdert en geen vettig laagje achterlaat na het gebruik. Ik hoef niet hard te boenen en vrijwel alle make-up gaat meteen aan mijn watje zitten. Mijn huid voelt na gebruik ook zacht aan en de reinger voelt heel mild en prettig aan.
 


Met het merk Eucerin ben ik wat minder bekend maar wilde deze oogreiniger al langer testen. De Eucerin Demato Clean oogreinigingslotion (125 ml EUR 10,05) kun je kopen bij de apotheek. Deze reiniger is speciaal voor de gevoelige huid en bevat geen parfum. Wat ik heel onpraktisch vind is de draaidop en het kleine gaatje waar de vloeistof uit komt. Als ik fles schud en vervolgens probeer het product op mijn watje te krijgen is de olie al weer gaan drijven, dat is niet handig. Hierdoor is het ook lastig om de make-up te verwijderen want de olie zorgt er juist voor dat de make-up loslaat en in het watje trekt. Na gebruik voelt mijn huid stroef en droog aan, dit trekt later gelukkig wel weg. Ook de Kruidvat Oog make-up Remover (150 ml EUR 1,89) is een van mijn favorieten die ik al heel lang gebruik. In deze reiniger zit Pro-vitamine B5 die mijn huid net een beetje extra verzorgt. Mijn huid voelt het gebruik van de reiniger wel nog wat vettig aan, dat is ''s avonds niet erg maar in de ochtend vind ik dat wel erg vervelend omdat ik dan daarna alsnog met een andere reiniger vettige laagje weg moet halen. Vaak gebruik ik deze reiniger omdat hij zo vettig is, alle heftige make-up krijg ik er dan naar mijn idee sneller af. De L''Oreal Paris oog en lip reinigingslotion (125 ml EUR 6,59) kende ik ook al iets langer omdat ook deze geschikt is voor mensen met gevoelige ogen. Ik draag zachte lenzen en heb ook nog eens last van allergie en daardoor zijn mijn ogen wat gevoeliger dan mensen die bijvoorbeeld geen lenzen dragen. Deze reiniger blijft het langst gemengd als je hem schud dat is heel fijn als je de make-up wilt verwijderen omdat hierdoor de make-up goed van de huid verdwijnt. Deze lotion voelt alles behalve vet aan kun je bijna vergelijken met een gewone reiniger zonder olie. Draag je lenzen of heb je hele gevoelige ogen? Dan moet je deze zeker een keer proberen. L''Oreal Paris is te koop bij de drogist.De Garnier kalmerende 2 in 1 reiniger (200 ml EUR) is de grootste verpakking van alle reinigers. Op de voorkant staat al met grote letters dat er geen parfum, alcohol of kleurstoffen in zitten. Deze reiniger is geschikt voor de oogmake-up maar ook voor het rest gezicht en dat is natuurlijk wel zo handig. Ik vind wel dat er een hoop product tegelijkertijd uit de verpakking komt. Door de toegevoegde Pro-vitamine B5 en het verzachtende plantenextract voelt de reiniger in het begin wat vet maar trekt snel in en maakt mijn huid vervolgens lekker zacht. Wel vind ik dat de make-up snel oplost en daardoor niet zo goed in het watje gaat zitten maar juist blijft  ''drijven'' op de huid. Garnier is te koop bij de drogist.


En als laatste ook gelijk het meest nieuwe product: De Bourjois Eye Makeup Remover (50 ml EUR 2,49), deze flacon is een handige reisverpakking en helemaal geschikt voor deze zomer. De remover beloofd waterproof make-up te verwijderen. Deze remover is zeker niet mijn favoriet, hij voelt een beetje stroef aan en de dop heeft een heel groot gat waar de vloeistof net iets te makkelijk doorheen kan, daarmee moet je dan wel goed opletten. Je moet echt boenen en dan krijg je de make-up nog niet van de huid af. Ik vind de verpakking handig voor op reis maar ik zou hem thuis niet zo snel pakken. Bourjois is te koop bij de drogist.

Nog even op een rijtje:

  • Etos: mijn favoriet, voelt zacht aan en verwijdert mijn make-up gemakkelijk.
  • Eucerin: Onpraktisch in gebruik en maar wel geschikt voor de gevoelige huid
  • Kruidvat: Werkt goed, met Pro vitamine B maar is wel het meest vettig van allemaal
  • L''Oreal Paris: Speciaal voor lenzendraagsters, voelt niet vet aan en haalt make-up goed weg
  • Garnier: Geschikt voor het gezicht en de ogen en heeft een grote verpakking
  • Bourjois: Handige kleine reisverpakking maar het product zelf is niet fijn

Dit waren mijn bevindingen over de verschillende oog en lip make-up reinigers, Etos is en blijft mijn favoriet al komt L''Oreal Paris zeker op de tweede plek. Binnenkort deelt Malou met haar bevindingen over vijf andere oog en lip make-up reinigers, dus ben je benieuwd wat zij vindt, hou Beautyscene dan volgende week even goed in de gaten! 

Welke oog en lip reiniger spreekt jou het meest aan? En misschien heb jij wel een andere favoriet? Laat het ons zeker weten in de comments, ik ben natuurlijk heel benieuwd!

Deel dit artikel
Back to top