Nagel & Handen

Clinique a different nail enamel - nu ook nagellak voor de gevoelige huid

Als je echt een zeer gevoelige huid of gevoelige ogen hebt, dan kun je zelfs last krijgen van de nagellak die je draagt. Het lijkt misschien vergezocht, maar zonder erbij na te denken komt de nagellak die we dragen regelmatig in aanraking met onze ogen. Per dag raken we gemiddeld 200 keer onze ogen aan met onze vingers, dat is veel vaker dan ik zou hebben gedacht. Weet je ook dat nagellak in dermatologische bronnen de belangrijkste allergene bron wordt genoemd van huiduitslag rond de oogleden? Clinique brengt nu "a different nail enamel" uit en die kunnen zelfs de meest gevoelige huiden verdragen.
Na zes jaar onderzoek introduceert Clinique deze innovatieve nagellak die de naam "A Different Nail Enamel for Sensitive Skins" heeft gekregen, een nagellak die speciaal ontwikkeld is om huidgevoeligheid tot een minimum te beperken. Het product is dermatologisch en oftalmologisch getest en geschikt voor gevoelige huidtypen en gevoelige ogen. De revolutionaire formule is gedurende een maand getest bij 600 vrouwen met een gevoelige huid en gevoelige ogen.

Ik moet jullie eerlijk zeggen dat ik geen uitspraken zou willen en kunnen doen over de ingrediënten en de werking, simpelweg omdat mijn kennis over de samenstelling van nagellak tekort schiet. Ook heb ik zelf geen gevoelige huid of ogen, dus echt testen wordt lastig, ik moet dus uitgaan van de onderzoeksresultaten van Clinique. Maar ik kan natuurlijk wel iets meer zeggen over de nagellak op zich, laat ik eerst beginnen met de swatches van 4 van de 16 tinten.

Clinique a different nail enamel 07 red red red EUR 16,00 - klassiek rood met een roze glans, altijd goed!

Clinique a different nail enamel 14 70 degrees and sunny EUR 16,00 (online shop exclusive) - zonnebloemgeel, een geweldige kleur als je wat donkerder van huid bent

Clinique a different nail enamel 15 summer in the city EUR 16,00 (online shop exclusive) - roze/rood met een cremefinish, een prachtige kleur

Clinique a different nail enamel 17 hula skirt EUR 16,00 (online shop exclusive) - fel pistachegroen met een creme-finish, lekker opvallend

De A different nail enamel van Clinique zijn zeer prettig in gebruik, de formule is vrij dun, zeer gepigmenteerd en brengt prettig op door het platte, redelijke brede kwastje. Op de foto''s hierboven draag ik telkens twee dunne laagjes, op zich zou je ook kunnen volstaan met één laagje en een laagje topcoat, de dekking is er eigenlijk goed genoeg voor. De nagellak brengt streeploos aan, droogt snel op en glanst mooi, prima nagellak dus en zeker net zo goed als "normale" nagellak. 
De houdbaarheid is normaal, zonder topcoat zie ik na een dag of 2 wel wat tipwear (slijtage aan de topjes) en langer dan 3 dagen hou ik de nagellak niet netjes. Als je een topcoat draagt dan verleng je die houdbaarheid zeker met enkele dagen, reden temeer om altijd een topcoat te dragen. Of de nagellak echt geschikter is voor gevoelige ogen kan ik niet testen, maar ik wil natuurlijk wel graag weten of dat echt werkt. Heb jij er ervaring mee, laat het dan zeker even weten!

Clinique A different nail enamel for sensitive skin is verkrijgbaar in 12 tinten bij de normale Clinique verkooppunten en in de online shop van Clinique zijn er nog 4 extra kleuren te koop, je betaalt EUR 16,00 voor een flesje van 9 ml. Dat is best aan de prijs vind ik, maar als je daardoor geen last meer van gevoelige ogen hebt is het misschien toch wel het proberen waard. De natuurlijke nagellakjes van Kure Bazaar zouden ook een goed alternatief kunnen zijn!

Heb jij last van gevoelige ogen en/of een gevoelige huid en reageer jij ook slecht op nagellak? Of wist je eigenlijk niet dat dit de oorzaak van uitslag zou kunnen zijn?

Deel dit artikel
Back to top