Reviews

Get ready for summer ! Epileren, scheren, waxen of IPL?

Hebben jullie het weerbericht van de komende dagen gezien? Geloof het of niet, maar het schijnt zomers warm te worden! Tijd voor korte broekjes en luchtige jurkjes, cropped tops en wapperende rokjes misschien wel? Ben jij al helemaal summerproof? In een serie artikelen vertel ik je stap voor stap wat je zou kunnen doen om helemaal "ready for summer" te worden, zo ben je klaar om te genieten van een echte Hollandse zomer! Nu maar hopen dat het weerbericht ook klopt....

Na het artikel over zonvoorbereiding is het tijd voor een artikel over hoe je van ongewenste haargroei af kunt komen, want het is nog steeds de trend om met gladde benen en oksels te verschijnen in een zomerse outfit. Ga je naar het strand of naar het zwembad, dan is het bijwerken van de bikinilijn ook eigenlijk wel een must. Ik zet de verschillende manieren even voor je op een rijtje.

de gephotoshopte gladde benen van Jennifer Lopez *wink* tja, zo kan ik het ook
Scheren

De simpelste manier om snel en pijnloos van ongewenste haargroe af te komen is met een scheermesje. Er is behoorlijk veel keuze in mesjes en het resultaat is bij mij vrijwel altijd perfect  en glad. Ik gebruik al jarenlang mesjes van Gilette, naar mijn mening de fijnste die er zijn, al vind ik ze wel behoorlijk aan de prijs. Nu heb ik maar heel weinig lichaamshaar en doe ik lang met een mesje, dus valt het wel mee, maar toch kan het behoorlijk oplopen. Ik gebruik het mesje altijd onder de douche, meestal in combinatie met een speciaal scheerschuim of eventueel met conditioner of een doucheolie, beide werken net zo goed naar mijn idee. Er is ook wel een nadeel aan het scheren, de haartjes komen nogal snel terug, vaak al na een paar dagen en daardoor moet je dit wel heel regelmatig bijhouden. Er is wel een groot voordeel, bij het scheren heb je meestal geen last van ingegroeide haartjes, mits je wel een scherp mesje gebruikt.

Epileren
Epileren kan natuurlijk haartje voor haartje met mijn favoriete pincet van Tweezerman, maar dat is nogal tijdrovend als je benen, bikinilijn of oksels wilt ontharen. Geen goed plan als ik even snel mijn benen wil ontharen voordat ik de deur uitga (nou ja, dat doe ik meestal de avond van te voren). Een epileerapparaat als de Silk-Epil werkt een heel stuk sneller en handiger, maar eerlijk is eerlijk, het is zeker niet pijnloos. Vorig jaar heb ik een review geplaatst over de Silk-Epil van Braun (lees die hier nog even terug) en tot op de dag van vandaag gebruik ik deze nog steeds met veel plezier (....je snapt wat ik bedoel!). Ik gebruik de Silk-Epil altijd onder de douche en dat maakt het epileren vrijwel pijnloos. Toch vind ik het niet echt heel fijn om een groot deel van mijn huid te epileren, ik doe het meestal deel voor deel. De ene dag mijn linkerbeen, de dag erna het rechter etc....mijn bikinilijn doe ik ook met de Silk Epil, maar dan ben ik veel erg voorzichtig, de meest gevoelige delen behandel ik met een scheermesje. Na het epileren is de huid wel wat gevoelig en kan de huid ook rood zijn, ik epileer dus altijd in de avond en nooit in de ochtend als ik de deur uit moet (tenminste niet als die huid zichtbaar is, anders kan het natuurlijk wel). Je kunt na het epileren wel een kalmerend product aanbrengen maar een beetje shea boter, calendulezalf of goede huidolie zorgt ook voor verlichting. Om ingegroeide haartje te voorkomen, kun je de huid het beste voor het epileren regelmatig scrubben.


Waxen
Waxen is ook een populair middel, maar eerlijk gezegd ben ik bepaald geen fan. Tenminste, niet van alle thuiswaxsystemen, voor mij werken ze allemaal onvoldoende, is het rommelig, ik heb er misschien ook geen geduld voor. Er zijn verschillende soorten wasstrips te koop in de winkels, die je zowel koud als warm moet gebruiken, maar welke ik ook probeerde....de helft van mijn haartjes (en dat zijn er echt niet veel) blijft gewoon zitten waar ze zitten. De oplossing zou een waxbeurt kunnen zijn bij een professionele waxsalon, maar aangezien je die bij mij in de buurt niet vindt, is dat simpelweg niet praktisch. En eerlijk gezegd heb ik daar ook geen tijd voor, ik ben al blij als ik ''s avonds om 12 uur de douche instap en tijd heb om de Silk-Epil te gebruiken. Niets voor mij dus, maar ik hoor absoluut goede verhalen over professioneel waxen, mits je wel kiest voor een goede salon of een fijne schoonheidsspecialiste. Maar....nu heb ik pas een "handig" wax-apparaat voor thuis gekregen om te testen van Babyliss en dat nodigt toch wel uit om deze eens te gaan testen....misschien horen jullie binnenkort wel meer over waxen op Beautyscene.

IPL
Kennen jullie IPL al? Deze afkorting staat voor Intensed Pulsed Light en is, volgens kenners, de manier om permanent van ongewenste haartjes af te komen. Met een speciaal, kostbaar apparaat behandel je de haarzakjes die in de huid zitten met een sterk, geconcentreerd licht waardoor de haarzakjes worden vernietigd. Op die manier kunnen er geen haren meer groeien uit de haarzakjes en zou je dus voor altijd af zijn van ongewenste haargroei. Dit kan natuurlijk de oplossing zijn voor overmatige haargroei op lichaam en gezicht. Nu is IPL niet voor iedereen geschikt en kost het behoorlijk wat tijd om een groot huidoppervlak te behandelen, maar als je even doorzet, dan kun je wel voor altijd van dit probleem af zijn. Want eerlijk is eerlijk, als je als vrouw een opvallende lichaamsbeharing hebt dan ben je daar echt niet blij mee. Er is dus echt een oplossing!
IPL kun je ondergaan bij gespecialiseerde salons, maar je kunt tegenwoordig ook thuis aan de slag met IPL apparaten voor thuis. Remington, Braun en Philips hebben hiervoor producten ontwikkeld, erg handig als je geen tijd hebt voor een aantal afspraken en fijn omdat je de IPL behandeling thuis kunt doen wanneer je wilt. Het grote nadeel is echter wel dat je dit niet last-minute kunt doen en dat de behandelingen of de apparaten vrij kostbaar zijn. 


Dit zijn zeker niet de enige methodes waarmee je lichaamsbeharing kunt verwijderen, maar volgens mij wel de meest gebruikte. Ik kies zelf voor een combinatie van epileren en scheren, dat werkt voor mij het fijnste en zorgt voor een prima resultaat. Wat is jouw favoriete methode?

Deel dit artikel
Back to top