Reviews

Maak kennis met Jo Malone in De Bijenkorf in Den Haag

Met de opening van de prachtige, allereerste Jo Malone counter in Nederland is er een langgekoesterde wens van mij (en andere fans) uitgekomen. Sinds begin deze maand kun je dit kleine paradijsje met mooie geuren vinden in de Bijenkorf in Den Haag, uiteraard in de prachtige ingetogen Britse stijl in creme en zwart. Stijlvol, sophisticated, tijdloos en elegant, maar wel met een charmante kwinkslag waardoor de geuren modern en fris zijn. Lees je even mee voor meer informatie?


Jo Malone
Het merk Jo Malone is in 1994 opgericht door de vrouw met dezelfde naam die het bedrijf in 1999 heeft verkocht aan Estée Lauder Companies, waarna ze nog tot 2006 creatief directeur is gebleven. Inmiddels is er een zeer creatief team, The team Jo Malone, dat zich bezig houdt met de ontwikkelen van de nieuwe geuren, geheel in lijn met de Britse stijl en geschiedenis. Jo Malone staat vooral bekend om de ongecompliceerde geuren, die vrijwel allemaal een combinatie zijn van typische Britse elementen of ingrediënten. Inmiddels heeft het merk zijn vleugels uitgespreid en is het in een flink aantal landen te koop, maar wel altijd in een mooie winkel of counter in de herkenbare stijl. In Nederland hebben we best lang op Jo Malone moeten wachten, maar sinds deze maand is er dan eindelijk een counter in de Bijenkorf in Den Haag.

Tailor your scent
Nog bekender is Jo Malone van het "Tailor your scent" principe, het combineren van de verschillende geuren tot jouw perfecte parfum, een compleet eigen combinatie die perfect past bij jouw wensen. Als je eenmaal een fan bent van één van de Jo Malone geuren, dan zal het daar zeker niet bij blijven, juist de combinaties met de andere geuren zijn heel speciaal en uniek. Iedere combinatie die je bedenkt werkt namelijk, de ingrediënten zullen niet met elkaar "clashen" maar elkaar juist complementeren, versterken of afzwakken.

Er zijn zes geurfamilies, die elk uit 3 of 4 geuren bestaan, de geuren zijn eigenlijk allemaal unisex en dus geschikt voor mannen & vrouwen:

  • Citrus - Lime Basil & Mandarin, Grapefruit en Earl grey & cucumber
  • Fruity - Pomegranate noir, English pear & freesia, Blackberry & Bay en Nectarine blossom & honey
  • Light Floral - Wild bluebell, French lime blossom, White jasmin & mint & Red roses
  • Floral - Orange blossom, Peony & blush suede (vanaf het najaar te koop) en Blue agava & cacao
  • Spicy - Vanilla & Anise, Nutmeg & Ginger en Amber & Lavender
  • Woody - Wild fig & Cassis, 154 en Vetyver

De geuren zijn allemaal colognes, geen eau de toilettes of eau de parfums, maar vergis je niet...de geuren zijn zeer intens en echt erg langhoudend. De geuren zijn te koop in een kleine 30 ml verpakking of in een fijne grote flacon met 100 ml, de flacons zien er allemaal hetzelfde uit (met uitzondering van de Cologne intense) met een strakke vierkante vorm, transparant glas en een zilveren dop. De flacons worden niet verpakt in een "eigen" verpakking, maar wel in een mooie Jo Malone doos (daarover later meer). Dat vind ik stiekem toch wel jammer, juist omdat de geuren zo mooi en bijzonder zijn, passen daar naar mijn idee ook mooie doosjes bij.

Naast de colognes kun je van vrijwel alle geuren (in elk geval de meest succesvolle) ook een body cream, hand & bodywash, hand & bodylotion en een geurkaars kopen. Dat betekent dat je helemaal gehuld kunt zijn in jouw favoriete Jo Malone geur, maar het is nog leuker om een geur met een andere body cream of lotion te combineren. Ik ben helemaal gek op de combinatie van Orange Blossom en Iris & White musk, de zachte musk en iris zwakken de prikkelende (maar heerlijke) Orange Blossom af tot een zalige geur die de hele dag om mij heen blijft hangen.

The art of gift giving
Als je eenmaal een fijne geur, bodycreme, body wash of zeep hebt uitgekozen, dan is de heerlijke Jo Malone ervaring nog niet voorbij. Iedere aankoop wordt bij Jo Malone met veel zorg ingepakt, altijd in een geweldige doos in de kleuren creme en zwart. De doos wordt gevuld met vloeipapier, dat eerst wordt besprenkeld met een van de Jo Malone geuren, zo komt de heerlijke geur je direct tegemoet als je zo''n mooie doos cadeau krijgt. En je voelt je ook wel heerlijk als je van de counter wegloopt met zo''n mooie, lekker ruikende tas vol heerlijks....en je zult zien, ook thuis blijf je snuffelen aan die doos! Ik heb er inmiddels al een flink aantal staan en gebruik ze nu ook om mijn accessoires zoals kettingen en armbanden in te bewaren, handig! Kortom, als je een mooi cadeau zoekt, dan ben je bij Jo Malone zeker aan het juiste adres!

Je kunt ook fijne combinaties (laten) samenstellen, als je zelf niet zo goed weet wat je zou moeten kiezen voor iemand, al liggen er geen kant-en-klare cadeau''s in de counter. De cadeau''s worden elk naar wens samengesteld, zodat je altijd het perfecte cadeau geeft.

Style with scent
Sinds ik in de Bijenkorf ben geweest (maar eigenlijk al toen ik in Londen was op bezoek bij Jo Malone) brand de Lime Basil Mandarin geurkaars heel regelmatig, het is een zalige citrusgeur met een vleugje groen door de basilicum, heel fijn ook als het hoogzomer is zoals nu.  Op mijn slaapkamer staat de "scent surround diffuser" in de geur Pomegranate Noire, een donkere, fruitige geur die lekker pittig is, precies wat je nodig hebt in de slaapkamer! Haha...er zijn ook een aantal fijne, meer romantische geuren als je dat fijner vindt! Je kunt jouw huis kamer voor kamer voorzien van een Jo Malone geur, zowel in de vorm van een geurkaars, een diffuser of een roomspray. 

Ben je al een beetje nieuwsgierig geworden? Dan kan ik je alleen maar aanraden om snel eens langs te gaan, al zou ik je best wat fijne producten kunnen aanraden. Zo zijn de hand & bodywashes zijn ook heerlijk, ik gebruik er momenteel drie onder de douche...niet tegelijkertijd trouwens, al zou dat dus wel kunnen. In mijn douche staan momenteel Blackberry & Bay, Lime Basil & Mandarin en Orange Blossom....op mijn lijstje staan nog......haha...nog heel veel! Mijn doel is om ook zo''n prachtige creme-kleurige kast in mijn huis te maken, compleet met een Jo Malone garderobe, zodat ik iedere dag mijn perfecte geurencombinatie kan maken, dat is echt mijn droom. Voorlopig moet ik het nog doen met een mini garderobe, maar dat is niet erg, dat geeft mij in elk geval een goede reden om snel weer naar Jo Malone te gaan. De volgende op de wishlist is Saffron, de nieuwe Cologne Intense.

De producten van Jo Malone worden momenteel exclusief verkocht bij de Jo Malone counter in de Bijenkorf in Den Haag, online zijn de producten nog niet te koop, maar wie weet gaat dat nog wel gebeuren. Ook over andere counters wordt gesproken, maar dat zal zeker nog enige tijd duren. Tot die tijd hou ik jullie zo veel mogelijk op de hoogte en zul je regelmatig Jo Malone producten voorbij zien komen op Beautyscene. Qua prijs liggen de producten van Jo Malone in het hogere segment, voor een fles van 100 nl cologne betaal je EUR 88,00, een kleine flacon kost EUR 44,00, een normaal formaat geurkaars kost EUR 50,00, de hand & body wash kost EUR 40,00 en de body creme kost EUR 60,00. Er zijn ook wat kleine verpakkingen te koop, dat maakt het uitproberen van de geuren natuurlijk iets eenvoudiger. Maar...bij Jo Malone ben je altijd welkom om de geuren uit te proberen en naar fijne combinaties te zoeken, de Jo Malone ervaring is echt geweldig, daarover later meer!

Heb jij mijn artikel over Jo Malone in Londen al gelezen? Dat vind je hier (<-- klik), ga zeker even kijken! Naar welke geur van Jo Malone ben jij nieuwsgierig?

Deel dit artikel
Back to top