Fashion

Isabel Marant pour H&M - 14 november 2013 in de winkels & online

Modeminnend Nederland deed vanochtend driedubbele salto''s achter hun computer, ipad of telefoon toen bekend werd dat Isabel Marant deze winter de nieuwe guest-designer zal zijn bij H&M. In navolging van Karl Lagerfeld, Lanvin, Roberto Cavalli, Sonia Rykiel, Viktor & Rolf en Martin Margiela zal de succesvolle Franse ontwerpster een collectie maken voor vrouwen, kinderen en mannen. Ik ben wel een liefhebber van Isabel''s design en ben dan ook best nieuwsgierig. Kijk je even mee?

H&M kondigt vol trots de samenwerking voor dit najaar aan met de Parijse designer Isabel Marant. Met haar ongedwongen ontwerpen heeft Isabel Marant de ‘Parijse chic’-stijl sterk beïnvloed en veel succes geoogst. Door het mixen van urban attitude, boho elegantie en rock-‘n-roll-spirit creëert ze echte Franse allure. Voor H&M zal Isabel Marant een garderobe ontwerpen van musthave-items, geïnspireerd op haar eigen karakteristieke stijl. De collectie is vanaf 14 november 2013 in 250 winkels wereldwijd en online verkrijgbaar en bestaat uit kleding en accessoires voor dames en jongeren. Isabel Marant zal ook – voor het eerst – een herencollectie ontwerpen.

“Ik ben gevleid door deze samenwerking. H&M werkt met de beste designers en het is voor mij dan ook een grote eer om uitgenodigd te worden. Mijn streven is iets wezenlijks te creëren dat vrouwen in hun dagelijkse leven willen dragen, met een zekere zorgeloosheid die volgens mij heel erg Parijs is: je kleedt je stylish zonder er teveel aandacht aan te besteden en ziet er toch sexy uit. De collectie is doordrenkt van dit soort easiness en attitude. Alles is met elkaar te combineren, gewoon door je eigen gevoel te volgen: voor mij draait mode helemaal om persoonlijkheid”, zegt Isabel Marant. “We zijn heel blij met Isabel Marant als guest designer bij H&M. De manier waarop ze verschillende elementen in haar collecties mixt en een stijl creëert die ongedwongen en urban is, maakt haar erg eigentijds. Ze heeft een fantastisch oog voor etnische details en de zeldzame gave iets te ontwerpen dat mensen echt willen dragen. We zijn ervan overtuigd dat de klanten van H&M enthousiast zullen zijn over deze collectie”, zegt Margareta van den Bosch, creatief adviseur bij H&M.

Isabel Marant is geboren en getogen in Parijs en begon al op de middelbare school met het maken van haar eigen kleding. Nadat ze was afgestudeerd aan de beroemde Studio Berçot maakte ze snel naam in de modewereld. Isabel Marant startte eerst een sieradenlijn, voegde daar knitwear aan toe en lanceerde uiteindelijk in 1994 haar collectie onder eigen naam. Vandaag de dag runt ze een internationaal succesvol modeconcern met boetieks over de hele wereld. De populariteit van haar ‘Paris Chic’-stijl – een mix van bohemia en mannelijke belijning – wordt elk seizoen groter.


Ik ben reuze benieuwd en met mij heel veel andere Isabel Marant fans! Wedge sneakers heb ik inmiddels al genoeg, maar ik zou best wat leuke jasjes, truien en stoere jeans willen terugzien in de collectie. En natuurlijk ga ik ook voor mooie tassen en accessoires, die maakt Isabel Marant nl. ook. Nu maar eens kijken of het lukt om op 14 november iets te kunnen bemachtigen, op die datum zal de collectie nl. te koop zijn. Meer informatie over de producten zal zeker volgen, ik hou je (als Isabel Marant fan) graag even op de hoogte!

Ben jij ook gecharmeerd van de Paris Chic ontwerpen van Isabel? En wat vind jij van deze samenwerking?

Deel dit artikel
Back to top