Reviews

In de test: oog- en lipmake-up removers deel 2

De afgelopen tijd hebben Malou en Vivianne verschillende oog- en lipmake-upremovers voor jullie getest, hun bevindingen delen ze dan ook graag met jullie. In de winkels vind je behoorlijk wat verschillende reinigers, maar welke is nu eigenlijk het fijnst? De oog- en lipmake-up removers bestaan (bijna allemaal) uit twee delen, één deel is een olieachtige reiniger en één deel  een reiniger op waterbasis. Hierdoor kun je make-up zonder boenen van jouw ogen afhalen en krijg je zelfs de meest gekleurde lipstick van de lippen af. Malou vertelt vandaag over haar favorieten, ben je benieuwd welke reiniger zij het fijnst vindt?

Hier zie je alle reinigers op een rijtje. Vier van de vijf reinigers bestaan uit één deel dat op oliebasis is en het andere deel dat op waterbasis is. Behalve die van Etat Pur, deze is alleen op waterbasis. Voor de reinigers met de twee delen is het natuurlijk een noodzaak om eerste de flacon te schudden. Voor alle removers geldt dat je het vervolgens op een wattenschijfje aanbrengt. Kijk uit met de hoeveelheid die je aanbrengt op een wattenschijfje, in ieder geval genoeg aanbrengen, met een half droog watje wil je je make-up niet verwijderen. Maar ook niet teveel! Het moet geen water/olieballet worden. Vervolgens plaats je het wattenschijfje voor een aantal seconden op het oog, en wrijf je voorzichtig de make-up van het oog. Niet boenen, want dat is heel slecht voor je huid en wimpers. Maar ga wel zo door totdat alle oogmake-up is verwijderd. 

Op de foto hieronder zie je een aantal make-upproducten die ik met iedere remover eraf heb proberen te halen. Ik heb de make-up proberen te verwijderen met een watje met wat aangebrachte remover en heb 2 à 3 keer eroverheen gestreken met het watje. 

Chanel lipstick - Catrice waterproof mascara - Gosh Growth mascara - Max Factor waterproof eyeliner - Bourjois oogschaduw
Nivea Double-Effect Oogmake-up Remover – EUR 6,49 (125 ml)


De Niveau remover belooft ons waterproof make-up te verwijderen en het zal de wimpers beschermen. Ook bevat het product korenbloemextract wat ervoor zorgt dat de huid weer fris aanvoelt na het verwijderen van de make-up.
            Werking: de remover schudt makkelijk door elkaar heen, maar na enkele seconden (3 seconden) is het product alweer van elkaar gescheiden. Gevolg: je verbruikt meer van het waterige gedeelte, dan van het olie-achtige gedeelte. Het maakt de huid goed schoon, waterproof make-up wordt inderdaad goed verwijderd. Na gebruik voelt de huid wel wat olie-achtig aan, maar dit trekt snel in. Daarna heb je een heerlijk zachte huid. Het product ruikt ook lekker fris. 

Hema 2 Phase eye make-up remover lotion – EUR 2,00 (125 ml)


De remover van Hema is geschikt voor alle soorten oogmake-up en is ongeparfumeerd. Het product belooft ons op een milde wijze alle soorten oogmake-up te verwijderen. Wel wordt erbij vermeld dat je de lotion het beste kunt gebruiken nadat je de reinigingsmelk hebt gebruikt, voor een optimale reiniging.
            Werking: de remover laat zich gemakkelijk door elkaar schudden, maar redelijk snel zijn de delen weer van elkaar gescheiden. Snel handelen dus! De flacon heeft een draaidop, je kunt er goed in knijpen, of de flacon tegen het watje deppen. Er wordt verondersteld dat de remover ongeparfumeerd is, maar ik vind hem echt heel erg stinken. De remover verwijdert mijn make-up goed, maar heeft wel wat moeite met waterproof producten. De remover laat ook een vet laagje achter, die niet makkelijk verdwijnt. Je hebt echt nog een toner nodig om dit laagje te verwijderen. 

Etat Pur Biomimétique Micellar Cleansing Water – EUR 6,80 (190 ml)

Deze remover van Etat Pur belooft onze make-up in één gebaar van het gezicht en ogen te verwijderen en tegelijkertijd te reinigen. Het product is gemaakt zonder zeep en het geeft ons gegarandeerd een mooie huid. Het is een lichte en frisse micellaire lotion. Micellaire reinigers zijn reinigers op waterbasis die micellen bevatten, dit zijn clustertjes die vet en vuil aan zich kunnen binden. Als je de lotion met een watje aanbrengt op de huid hechten de micellen zich aan het vuil op de huid (bijvoorbeeld aan jouw make-up) en kun je die zo heel eenvoudig verwijderen.
             Werking: het is een mooie, hygiënische en vooral ook grote flacon. Het cleansing water ruikt lekker fris en maakt de huid na de reiniging niet trekkerig. Zoals te zien is, verwijdert de reiniger niet de waterproof producten, maar wel met gemak de niet-waterproof producten. Dit is mijn grote favoriet, want ik draag (bijna) nooit waterproof make-up, hij verwijdert mijn overige make-up goed en hij ruikt lekker fris en de huid voelt fris aan na de reiniging. 

Rituals Mild Eye Make-up Remover – EUR 10,50 (125 ml)

Deze remover van Rituals bevat lotusbloem en rijstolie. Het product beweert een niet-vette twee fasen-formule te zijn en is geschikt voor gevoelige ogen. Het zou ook met gemak waterproofmake-up producten verwijderen.
            Werking: de twee lagen schudden gemakkelijk door elkaar heen. Wel vind ik de flacon niet al te fijn. Het heeft een draaidop, maar de verpakking is van hard plastic en daardoor moeilijk (lees: niet) in te drukken. Je moet het wattenschijfje echt tegen de opening aanhouden om het product eruit te krijgen. Vooral voor de laatste beetjes is dit erg lastig (ervaring mee..). Ook loopt de vloeistof gemakkelijk langs de flacon, gevolg: plakkerige en olie-achtige flacon. De remover verwijdert de make-up goed, maar heeft wel wat moeite met waterproof-producten. De remover ruikt wel heel erg lekker, laat wél een vettig laagje achter, maar deze trekt snel in de huid. Na gebruik voelt de huid zacht aan.  

Dr. Van Der Hoog Purity 2-fasen oog- en lipreinigingslotion – EUR 7,63 (150 ml)

De lotion van Dr. Van Der Hoog is een unieke 100% zeepvrije reiniger die mild reinigt en geschikt is voor alle huidsoorten. ‘De huid droogt niet uit dankzij een drievoudig ingrediëntencomplex van shikakai, desert date en gypsophila-extract. Deze Purity 2-fasen lotion met kalmerende allantoine is ideaal voor de gevoelige huid rondom de ogen en lippen. Het verwijdert makkelijk en intensief alle soorten waterproof make-up. Het resultaat? Een frisse, zachte en mooie egale teint!’ Well.. dat belooft wat!
            Werking: de lotion schudt gemakkelijk door elkaar en blijft daarna ook een lange tijd gemengd. De flacon is handig, met een draaidop en lekt niet. Make-up wordt niet ontzettend goed van mijn ogen/huid gereinigd. ik had verwacht dat dit een ontzettend goede reiniger zou zijn, maar mijn make-up blijft achteraf nog gewoon zitten. Vooral de mascara aan het begin van mijn wimpers wordt niet goed eraf gehaald. Na de reiniging laat het een vettig laagje achter op de huid die na enige tijd uiteindelijk wel intrekt. Achteraf: zachte huid en de reiniger ruikt lekker fris. 

Nog even op een rijtje:

  • Nivea: reinigt de huid goed, huid voelt daarna fris en zacht aan. Prijs-kwaliteitverhouding vind ik goed.
  • Hema: reinigt goed, maar heeft moeite met waterproof-producten. Ik vind hem niet lekker ruiken ondanks dat hij ongeparfumeerd zou moeten zijn. Wel heel erg goedkoop.
  • Etat Pur: hele fijne reiniger voor niet waterproof make-up (favoriet). Bevat geen olie. Ruikt heerlijk fris en zorgt ook dat de huid fris en schoon aanvoelt. Trekt niet! Prijs-kwaliteit verhouding vind ik erg goed (grote flacon!!).
  • Rituals: reinigt goed, heeft moeite met waterproof make-up. Geen fijne flacon, lekt snel. Ruikt wel lekker en de huid voelt zacht aan. Maar wel wat aan de prijzige kant voor een niet hele fijne reiniger.
  • Dr. Van Der Hoog: hoge verwachtingen, maar heeft deze helaas niet waargemaakt. Reinigt make-up niet naar behoren en laat een vette laag achter op het gezicht. 

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn bevindingen. Er is ook zoveel keus in het aanbod van reinigers/lotion. Nu weten jullie in ieder geval welke ik heel erg fijn vind, en welke helemaal niet!
 
Welke van deze oog- en lipreinigers spreekt jou het meest aan? Staat deze keer misschien jouw (nieuwe) favoriet er wel tussen? Laat het ons zeker weten in de comments, ik ben natuurlijk heel benieuwd!

Deel dit artikel
Back to top