Algemeen

Sunday question - wat doe je met een slechte huid, camoufleren of behandelen?

Zeg eens eerlijk, wat doen jullie liever? Make-uppen of de huid goed verzorgen? Als ik om mij heen kijk (zowel in het echte leven als online) merk ik dat vrouwen meer bezig zijn met make-up dan met het verzorgen van hun huid, maar klopt dat beeld wel? Ik heb altijd het idee dat vrouwen er liever voor kiezen om met make-up hun "problemen" te camoufleren dan om met huidverzorging de problemen op te lossen. Dat is natuurlijk niet zo slim, want de basis begint altijd bij een goed verzorgde huid....

Correct me if I''m wrong....misschien heb ik het wel helemaal bij het verkeerde eind, maar ik vind als ik google, meer informatie over hoe je puistjes moet camoufleren dan hoe je er vanaf zou kunnen komen. Jonge meiden hebben soms de neiging om dikke lagen foundation, concealer en poeder op hun huid aan te brengen om die onzuivere huid maar niet meer te zien. Dat begrijp ik wel, tenslotte vind niemand het fijn om een onzuivere huid te hebben en om daarmee in het openbaar te verschijnen is voor veel mensen een probleem.

Maar als je alleen voor kiest om een onzuivere huid dag in dag uit te camoufleren met make-up, terwijl je onvoldoende aandacht besteedt aan de juiste verzorging van de huid....dan wordt het probleem waarschijnlijk alleen maar groter. Een onzuivere huid kan verschillende oorzaken hebben, denk aan puistjes in de puberteit die onstaan door hormonale oorzaken maar ook medicijngebruik of een ongezonde levensstijl kan de oorzaak zijn van een onzuivere huid. Toch zijn er echt manieren die een onzuivere huid kunnen genezen en het lijkt wel of vrouwen (en mannen) daar te weinig weet van hebben en/of aandacht aan besteden. Terwijl zij (of hij) wel behoorlijk wat tijd en geld besteedt aan het camoufleren van de onzuivere huid...zo zonde! 
Maar hoe dring je nu tot deze meiden, vrouwen en jongens door? Ik probeer het zo vaak, maar ik heb het idee dat het tegen dovemansoren is gericht, huidverzorging is blijkbaar niet "sexy" en make-up wel? Liever urenlang voor de spiegel om de perfecte make-up op te brengen dan 10 minuten per dag met goede producten de huid verzorgen? Dat moet anders! 

Zie jij dit ook in jouw omgeving? En hoe kunnen we er nu eens met zijn allen voor zorgen dat het anders wordt? Huidverzorging is toch belangrijker dan make-up?
Deel dit artikel
Back to top