Reviews

In de test: mascara's van Rimmel, Max Factor, NYC en Rituals

Mascara is één van de beautyproducten die ontzettend snel ontwikkeld en vernieuwd wordt. Nieuwe borsteltjes, nieuwe formules, nieuwe verpakkingen, nieuwe kleuren.. noem het maar op! Er is zo ontzettend veel keus in de winkels. Van budget, tot drogisterijmerken tot high-end. Maar welke moeten we nu kiezen? Deze keer test ik een vijftal mascara’s die we kunnen vinden bij de drogisterij, een beetje de middenmoot prijzen! Kijken jullie mee naar de foto’s?

Op onderstaande foto’s draag ik helemaal geen mascara. Ik heb van mijzelf lange, blonde en gekrulde wimpers. Dus ik hoef nooit een wimperkruller te gebruiken, beter gezegd: ik heb niet eens een wimperkruller. Wel draag ik een eyeliner, die ik heb gebruikt is van Gosh


Rituals Perfection – EUR 15,50

De Rituals Perfection mascara is een volume mascara. De intens rijke formule van de mascara zou moeten zorgen voor mooie en volle wimpers. De wimpers worden niet hard en de mascara zou makkelijk aan moeten brengen.
            Hier ben ik het volledig mee eens. Ik krijg mooie, volle wimpers en mijn wimpers blijven gedurende de dag beweeglijk (geen harde wimpers, houd ik niet van). Wel blijft er heel veel mascara ‘achter’ op de borstel als je hem uit de huls haalt. Er komt dus in één keer best wel wat mascara op jouw wimpers terecht. Dit kan gaan klonteren, maar dit is bij mij niet gebeurd! Te koop bij de winkels van Rituals, of in de webshop

Rimmel Scandaleyes Lycra Flex mascara – EUR 11,99

De Scandaleyes mascara van Rimmel kende we natuurlijk al, maar hij is in een nieuw jasje gestoken! Deze mascara zorgt voor lange en zachte wimpers die niet breken. Het is een supervolume mascara en is verrijkt met gewichtsloze Lycra®-technologie.
            Deze mascara heeft een wel hele grote borstel. Als je korte wimpertjes hebt, kan ik me voorstellen dat deze mascara niet lekker werkt. Maar als je van grote borstels houdt, dan is dit echt een musthave. Terwijl ik de vorige versie (oranje) niet fijn vond, vind ik deze juist heel erg fijn. Ik krijg volume en lange wimpers van deze mascara. En echt gewichtsloos? Hmm, merk er niet zoveel van!


NYC Big Bold Curl mascara – EUR 3,99

Deze mascara van NYC zou de wimpers ontzettend veel volume moeten geven en de wimpers moeten verlengen. Hij heeft een speciaal borsteltje met een soort van ‘boog’ erin. In deze ‘holte’ kun je precies je wimpers doen. Hartstikke handig, zo pakt het borsteltje ieder wimpertje!
            Deze mascara werkt voor nog geen vier euro prima. Hij heeft inderdaad volume en verlengt. Wel oppassen met het aanbrengen van teveel laagjes, dan kan hij wat spinnenpootjes krijgen! En, als er ook maar een druppeltje water bij deze mascara terecht komt, dan loopt hij uit.. Hij is natuurlijk ook niet waterproof, maar deze kan echt nergens tegen! Zelf niet tegen tranen van het lachen.. NYC is te koop bij onder andere Kruidvat. 


Max Factor Clump Defy Volumising mascara – EUR 14,99

Deze mascara moet volgens Max Factor mega volume creëren, ongeacht het aantal laagjes en zonder risico op klontjes. Door de vernieuwde vormgeving van het borsteltje wordt de kans op klontjes nihil en iedere wimper wordt van wortel tot uiteinde voorzien van mascara. Door het borsteltje komt er een juiste hoeveelheid mascara op de borstel, het borsteltje heeft precies uitgelijnde borstelhaartjes en het nieuwe design is wimperomhullend.            
        Dit borsteltje lijkt wel een beetje op die van NYC, maar dan is het een kunststofborsteltje. Meestal hou ik hier niet van, maar dit is echt wel een top mascara. Hij separeert mijn wimpers goed, wimpers blijven zacht, is makkelijk aan te brengen, brengt volume en verlengt. Ja, alles wat een goede mascara in zich moet hebben, heeft deze mascara. Op de foto’s draag ik nog maar één laagje, maar je kunt prima een aantal laagjes over elkaar heen dragen voor een nog mooier effect. 


Rimmel Lash Accelerator Endless mascara – EUR 12,99

Deze mascara moet zorgen voor ultra lange wimpers. In deze mascara zitten ook zogenaamde micro-fibres die de wimpers moeten verlengen. Het is een relatief klein en smal borsteltje en is van kunststof. Door dit borsteltje zouden er ook geen klontjes moeten ontstaan.
            De mascara doet prima zijn werk en hij separeert mijn wimpers goed, maar wat worden mijn wimpers hard! Als de mascara is opgedroogd zijn mijn wimpers keihard en je kunt ook niet gemakkelijk een tweede laagje opbrengen. Heel erg jammer, maar daarom voor mij geen aanrader


Er zaten best wel hele goede mascara’s in dit ‘in de test’ artikel. Op de foto vind ik de mascara van Rituals er het mooiste uitzien. Ik hou er wel van als mijn wimpers tot het uiteinde volumineus zijn. Maar met deze mascara moet je net geluk hebben, hij kan namelijk ook nog wel eens gaan klonteren en dan heb je een bad-wimperdag. De Scandaleyes mascara van Rimmel vind ik ook hele erg fijn en de nieuwe van Max Factor, Clump Defy, is ook zeker de moeite waard. 

Hebben jullie één van deze mascara’s al eens getest? Of hebben jullie een andere all-time favourite mascara? Ik ben stiekem heel erg fan van Hypnose van Lancome, maar daar wordt mijn portemonnee niet altijd blij van.. Gelukkig zijn er nog goede drogisterij mascara’s!

Deel dit artikel
Back to top