Reviews

Oriental Dream make-up look met Rituals + swatches

Rituals heeft een nieuwe make-up collectie die is geïnspireerd op de oosterse betovering van duizend-en-één-nacht. De collectie bestaat uit warme en levendige kleuren die zijn gemêleerd met glinsteringen. Door de rijke mineralen die zich bevinden in de producten, gecombineerd met echte edelstenen geven de make-up een zacht, lichte structuur waardoor de huid kan blijven ademen. De collectie bestaat uit een lipstick, lipgloss, oogpotlood, bronzing powder en een nagellak. Benieuwd naar de kleuren en de look die ik met deze producten heb gemaakt? Lees dan snel verder!

Perfection Volume Mascara – EUR 15,50

Over deze mascara van Rituals had ik geen goede verhalen gehoord en gelezen. Hij zou klonterig zijn en de wimpers niet goed separeren. Nou, ik merk hier helemaal niets van! Gelukkig maar, want ik ben juist wél enthousiast over deze mascara. Dat vond ik wel verrassend! Volgens Rituals zelf zorgt de formule van de mascara voor mooie en volle wimpers. De mascara is zeer makkelijk aan te brengen en de wimpers blijven flexibel. Hier ben ik het helemaal mee eens. Mijn wimpers zijn vol en flexibel. Ook blijft de mascara goed op zijn plaats gedurende de dag. 

Lip Shine – EUR 13,50

Het verzorgende lip shine product vind ik een leuk product. Het is een soort lipgloss en lipstick in één. De lip shine heeft het glanzende van een lipgloss en de zachte structuur van een lipstick. De lip shines bestaan in natuurlijke tinten en zullen niet helemaal dekken. De lip shines bestaanuit een milde formule zonder parfum en hydrateren de lippen ook nog eens.
            Voor het fijne en zachte gevoel op mijn lippen zou ik deze lip shine wel uit de kast pakken. Maar ik hou gewoon meer van wat meer kleur op mijn lippen. De lip shines geven niet al te veel kleur af, en dat vind ik jammer..

Framboise Rose
Sparkling lipgloss – EUR 13,50

De sparkling lipgloss is echt enorm sparkling. Als je van een metallic-achtige kleur lipgloss houdt, zou ik deze van Rituals zeker inhouden. Er zitten niet per se glitters in deze gloss, maar de glans is echt heel erg aanwezig. Door de mix van verpulverde pure edelstenen wordt er gezorgd voor een extreme glans en een kleur die lang blijft zitten. 

Gold Brown
Bronzing Powder – EUR 20,50

Iedereen houdt van een sunkissed look in de zomer. Bronzing powders zijn er in de zomer altijd genoeg, maar deze bronzing powder had Rituals als een hele tijd in het assortiment. Ik had de poeder zelf al (daarom dus ook niet nieuw op de foto) en ben er enorm blij mee. Het is geen bronzer om mee te shapen, want er zitten wel wat shimmers in. Maar hij is perfect voor de zomer, voor een wat gezondere glow op je gezicht!

Sun Kissed Bronzing Powder
Swatches: lip shine in framboise rose - lipgloss in gold brown - bronzing powder in sun kissed. 
Mini Nail Polish – EUR 5,00

Natuurlijk houden we ook van frisse kleurtjes in de zomer. Rituals ook! Rituals heeft ervoor gekozen om negen kleuren uit te brengen in de zogenaamde mini-packs (7 ml). Hierdoor worden de lakjes ook iets goedkoper! De lakjes hebben een heel fijn groot kwastje, waardoor ik mijn nagels in één streep hebt gelakt. Ik ben dol op de kleur die ik heb! De lakjes drogen trouwens ook snel en hebben zelfs zonder topcoat een hele mooie finish. 

Mixed Rose
Look met lip shine: Framboise Rose
Look met sparkling lipgloss: Gold Brown
De looks heb ik gemaakt met bovenstaande producten, met een bruine eyeliner van Gosh en onder mijn oog heb ik een oogpotlood van Bourjois gebruikt. Hoewel in echt geen fan ben van bruine liptinten staat de bruine lipgloss mij op de foto nog niet eens zo heel erg gek! In real life vond ik het helemaal niets.. Ik ben meer fan van de lip shine kleur. Hoewel de kleur toch subtiel is, valt hij wel op. De Oriental Dream collectie van Rituals bestaat ook nog uit een long lasting lipgloss en een star secret oogpotlood. De producten liggen al in de winkel, dus ik zou zeker eens een kijkje gaan nemen. Vooral voor de schattige kleur nagellak! De producten zijn overigens ook te verkrijgen in de webshop van Rituals of bij De Bijenkorf.

Wat vinden jullie van de collectie van Rituals? Hebben jullie al make-up producten van dit merk, of houden jullie het toch bij de douche- en badproducten. Misschien nog aanraders? Wij zijn benieuwd!
Deel dit artikel
Back to top