Algemeen

Sunday question - men's grooming, hoe ver mag hij gaan?

Een tijdje geleden heb ik jullie al eens gevraagd wat je vindt van mannen & make-up, vandaag wil ik eens met jullie van gedachten wisselen over men''s grooming ofwel de verzorging van mannen. Mijn grote idool, Tom Ford, presenteerde deze week in Londen zijn Men''s grooming productlijn, een lijn met producten speciaal bedoeld voor de verzorging van de mannenhuid en waarschijnlijk ook voor het haar. Goed, ik wil dus alles voor mijn man, maar straks is hij langer bezig met zijn routine dan ik, wil ik dat wel?

Ik hou absoluut van een goed verzorgde man, hij moet toch wel een keer per dag douchen, zijn haar moet schoon zijn en graag een beetje in model, hij moet zijn tanden goed verzorgen evenals zijn handen en voeten. Natuurlijk gebruikt hij iedere dag een deodorant en een fijne parfum of after shave. Ik ben geen echte fan van lichaamshaar, dus dat mag best een beetje getrimd worden, al hoeft het echt niet helemaal haarloos te zijn....dat vind ik dan ook weer niets.


helemaal hip Schorem Barbier in Rotterdam www.schorembarbier.nl

De ideale man verzorgt zijn gezicht goed, brengt zonbescherming aan voordat hij de deur uitgaat en maakt ''s avonds zijn huid schoon (kan prima tijdens het douchen). Een man die make-up gebruikt is niets voor mij, maar goed...een concealer om wallen te verbergen of een lipbalm op droge lippen vind ik prima, zijn nagels moeten schoon en kort zijn maar nagellak mag hij achterwege laten. Baarden en snorren hoeven van mij niet, maar als ze een man goed staan en ze zien er verzorgd uit, dan heeft het ook wel weer iets stoers.

Maar ja...wat als een man nu meer tijd in de badkamer doorbrengt dan een vrouw? Is het dan ook nog leuk? Wat als zijn beauty producten meer ruimte in de kast innemen dan die van mij? Stel dat hij niet mee wilt naar het restaurant omdat zijn haar niet goed zit? Of dat hij toch eerst even zijn nagels moet lakken voordat hij de deur uitgaat? Of als hij zich dag in dag uit in de sportschool afbeult omdat er nog een vetlaagje op zijn wasbordje te zien is? Of als hij zijn puistjes gaat camoufleren met een dikke laag make-up? Of zijn wenkbrauwen gaat stylen a la Jersey of Geordie Shore? Of (oh horror) een spraytan neemt?


goed voorbeeld van een goed verzorgde man, Graziano Pellè
Waar ligt voor jouw de grens? Wat valt nog onder "men''s grooming" en wanneer vind jij het echt too much worden?
Deel dit artikel
Back to top