Nieuws

Clinique vernieuwt na jaren de Dramatically different moisturizing lotion

"Never change a winning team", wie kent dit gezegde niet? Dat geldt ook voor cosmeticaproducten, als een product zo fijn is in gebruik en ook nog eens heel succesvol, dan moet je er toch niets aan veranderen? Dat ligt er maar net aan, want een verandering kan ook een verbetering zijn en dan is het opeens een heel ander verhaal. Clinique heeft haar boegbeeld, de Dramatically Different Moisturzing Lotion na jaren geherformuleerd en eerlijk is eerlijk, dat is echt een verbetering! 

Wisten jullie dat er iedere 4,87 seconden ergens ter wereld een flacon Dramtically Different Moisturizing Lotion wordt verkocht? Dan kun je zeker spreken van een groot succes! Moet je nagaan hoeveel vrouwen (en mannen) er per dag gebruik maken van de gele substantie (die mij altijd een beetje doet denken aan vanillevla). Als er al zoveel mensen tevreden zijn, wat zou Clinique dan nog kunnen verbeteren?

Toch wel een aantal zaken, zo schijnt de beschermfunctie van de huid in de afgelopen decennia behoorlijk te zijn afgenomen, aldus de doktoren David en Catherine Orenteich uit New York. Dit heeft waarschijnlijk te maken met o.a. klimaatverandering, dagelijkse stress en het eten van bewerkt voedsel. Het resultaat kan zijn dat de huid dof en droog wordt, met vervelende bijwerkingen zoals rode vlekken, jeuk, branderigheid en uitslag.

ingrediëntenlijst 

Reden genoeg om de formulering van de DDML te verbeteren en daarmee te zorgen voor een herstel van de beschermende functie van de huid. Na 6,5 jaar onderzoek en testen is er een mengsel van uitgeperste zonnebloempitten, gerstextract en komkommerextract gevonden dat de huidbarriere enorm versterkt waardoor de huid zich beter in staat is zich te herstellen.
Natuurlijk blijft de hydraterende functie van DDML+ (want zo heet de nieuwe versie) net zo goed, zo niet beter als het origineel. Ingredienten als hyaluronzuur, glycerine en ureum zorgen ervoor dat de huid het vocht beter kan vasthouden.

Dat klinkt goed, maar wat merk je er nu in de praktijk van? Ik moet jullie eerlijk zeggen dat ik de DDML zelf nooit lang heb gebruikt, ik vond het lastig om dit product in te passen in mijn verzorgingsroutine, het leek mij een onnodige extra stap omdat ik zelf altijd graag een beschermende dagcreme gebruik. Maar het had ook te maken met de formule van de DDML, die vond ik niet zo prettig, vooral door het plakkerige gevoel wat ik kreeg na gebruik. Dat is nu compleet anders door de Dramatically Different Moisturizing Lotion+. De formule voelt veel lichter, trekt sneller in mijn huid en laat nu een zijdezacht gevoel achter, een enorme verbetering wat mij betreft. 

Of ik de Dramatically Different Moisturzing Lotion+ nu ga opnemen in mijn dagelijkse routine, dat weet ik nog niet, maar als je als fan was dan zul je zeker blij worden van deze nieuwe versie. De vernieuwde en verbeterde Dramatically Different Moisturzing Lotion+ zal vanaf 8 juli 2013 te koop zijn bij de Clinique verkooppunten. Een flacon van 50 ml kost EUR 26,40 en een flacon van 125 ml kost EUR 50,80, de DDML+ is geschikt voor de (clinique) huidtypes 1 en 2.

Ben jij fan van Clinique''s DDML? Ga jij de nieuwe versie uittesten?

Deel dit artikel
Back to top